Connect with us

Magyarország

Magyarország újabb ötmillió eurót ad a boszniai szerbeknek magyar termékek vásárlására

Avatar photo

Közzétéve:

A megjelenés dátuma

Milorad Dodik szerint Magyarország újabb ötmillió eurót ad a boszniai szerbeknek
Milorad Dodik szerint Magyarország újabb ötmillió eurót ad a boszniai szerbeknek (ATVBL)
Értékeld ezt a cikket a szívecskék segítségével!
[Összesen: 0 Átlag: 0]

Hallgasd meg ezt a cikket!

A boszniai szerb elnökhöz igencsak közeli banjalukai ATV arról számolt be, hogy Magyarország további ötmillió eurót biztosít a boszniai Szerb Köztársaság számára gépek és berendezések vásárlására. Ezt maga a Magyarországon tartózkodó Milorad Dodik mondta az említett csatornának nyilatkozva, miután tárgyalt a magyar külügyminisztérium képviselőivel.

Magyarország mindent ért, ötmilliót ad

Dodik a fentiekhez hozzátette, hogy Magyarország megértést tanúsít minden olyan projekt iránt, amelyet a boszniai Szerb Köztársaság hajt végre.

A boszniai szerbek vezetője elmagyarázta, hogy Magyarország 19 millió eurót irányzott elő arra a célra, hogy gépek és felszerelések küldésével támogassa a szerb entitás mezőgazdasági termelőit és vállalatait.

A jelentkezések alapján azonban kiderült, hogy 25 milliós támogatásra lenne igény, ezért magyar részről ígéretet tettek arra, hogy Magyarország újabb öt millió eurót biztosít, és így a projekt összességében 24 millió eurós lesz.

Dodik elmondta, hogy a magyar külügyminisztérium képviselőivel folytatott találkozón szó esett az infrastruktúráról, az iparról és mindarról, amit az általa vezetett Szerb Köztársaság kezdeményez és tesz.

Orbánnal is találkozni szeretne

A boszniai szerb entitás vezetője arról is beszélt, hogy tervben van egy találkozó megszervezése Orbán Viktor magyar miniszterelnökkel, hogy vele is beszéljenek mindarról, amiben sikerült megállapodni.

Dodik arra is kitért, hogy a Magyarország és a boszniai Szerb Köztársaság közötti együttműködést stratégiailag fontos szinten kell tartani.

A boszniai szerb elnök szerint ez már ilyen szinten is van számos projekt esetében, és ez nem csak gazdasági téren nyilvánul meg, hanem kulturális, oktatási és egészségügyi területen is.

Szerinte ez a jó együttműködést példázza, és ezért kell folyamatosan találkozni a budapestiekkel, és beszélgetni velük.

A BALK tegnap számolt be arról, hogy Dodik inkább Magyarországra jön, minthogy bíróságra menne, miután ügyvédjei váratlanul kérték az újabb tárgyalás elhalasztását az ellene folyó perben.

Akkor úgy kalkuláltunk, hogy aligha volt előre lezsírozva a találkozója Orbán Viktor magyar miniszterelnökkel, aki Svájcban tartózkodott, és szerdán egy ottani konzervatív hetilap fennállásának kilencven éves ünnepségén mondott beszédet.

Akkor úgy fogalmaztunk, hogy egyelőre nem világos, miként fér bele a szerdainapba egy Orbán-Dodik találkozó, de bizonyára erre is van magyarázat.

A magyarázattal maga Dodik szolgált, aki a hozzá közeli tévécsatornának úgy nyilatkozott, hogy még szerdán is csak tervben volt az Orbánnal történő találkozó szervezése, amelyre előreláthatólag csak januárban kerül sor Budapesten.

Értékeld ezt a cikket a szívecskék segítségével!
[Összesen: 0 Átlag: 0]
QR Code

Küld el ezt a cikket e-mailben

Ehhez kattints ide

MeteorológiaKövetés a Facebookon

B.A. Balkanac

Balkanac

Magyarország

Románia

Szlovákia

Három nap legjava