Connect with us

Szerbia

A szerbiai kormánypárti sajtó szerint Kurti terroristái gyilkolnak Koszovóban
0 (0)

Avatar photo

Közzétéve:

A megjelenés dátuma

kormánypárti sajtó
Az Alo! címlapján azt hirdeti, hogy Kurti terroristái szerbeket gyilkolnak le Koszovóban (forrás: Alo!)
A csillagok segítségével értékeld a cikket!
[Összesen: 0 Átlag: 0]

Hallgasd meg ezt a cikket!

A belgrádi kormánypárti sajtó ismételten kitett magáért: hasónlóan a májusi “álságos tüntetéssel” kapcsolatos beszámolókhoz, most is felcserélte a téziseket. Az Alo! címlapján például azt állapította meg, hogy Albin Kurti koszovói miniszterelnök terroristái gyilkolnak Koszovóban.

Felcserélt tézisek a kormánypárti sajtóban

A belgrádi Alo! című bulvárlap arról ír, hogy “dráma van Koszovóban”, ahol Kurti terroristái gyilkolják a szerbeket, és ezt a megállapítást öles betűkkel tette a címlapjára.

Némileg kisebb betűkkel az szerepel a fenti sommás megállapítás alatt, hogy a monstrumok hagyták meghalni a sebesülteket, ami utalás a szerb elnök azon kijelentésére, miszerint a koszovói rendőrök nem akartak segíteni az egyik sebesült lázadónak, inkább hagyták meghalni.

Erről Aleksandar Vučić szerb elnök beszélt vasárnap esti sajtótájékoztatóján, amelyet a koszovói eseményekkel kapcsolatban tartott, és amelyen ugyan elítélte a koszovói rendőr meggyilkolását, ugyanakkor a történteket a koszovói szerbek lázadásának minősítette a koszovói miniszterelnök terrorja ellen, amiért kizárólag Albin Kurtit, és az őt segítőket terheli a felelősség.

Vučić egy hangfelvétel leiratából is idézett, amely szerint az albán rendőrök nevetgélnek, miközben egyikük arra szólított fel, hogy hagyják meghalni a sebesült szerb férfit, mert semmi okuk sincs arra, hogy segítsenek rajta.

Az Alo! további mondatokat is a címlapjára tett a szerb elnök nemzeti sajtótájékoztatójából, például azt a koszovói albánokhoz intézett üzenetet is, hogy minden szerbet legyilkolhatnak, akkor sem fogják elismerni soha a független Koszovót!

Koszovó a háború szélére sodródott

A szintén erősen kormánypárti és időnként nacionalista felhangokat is megütő Novosti szinte az egész címoldalát a koszovói eseményeknek szentelte, és olyan költői címet ugratott ki fehér betűkkel, hogy a “Pristinai terror véres gyümölcsei”, ami fölé röviden azt írta, hogy Koszovó a háború szélén.

kormánypárti sajtó

Ezt két, kisebb betűkkel írott megállapítás követi, az egyik arról szól, hogy Banjskában egy fegyveres leszámolás során megöltek egy “úgynevezett koszovói rendőrt”, állítólag még három halott van, a másik megállapítás szerint Kurti sietősen Belgrádra mutogatott, miközben a KFOR elítélte a támadást, és röviden közölte, hogy készenlétben van.

Egy piros körben szereplő felirat szerint “embertelen és pofátlan” eset történt, a koszovói rendőrök ugyanis még a mentőautót is megállították, ezt az eseményt – mint korábban beszámoltunk róla – a szerbiai udvari média zászlóshajójának számító Pink Televízió is erőteljesen kiaknázta.

A Novosti szerint dráma volt a szerb szent helyen, vagyis a banjskai kolostorban, a koszovói rendőrök ugyanis “blokkolták az újvidéki zarándokokat” is.

A Kurir hétfői kiadásának címlapja szintén hasonló hangnemben készült, a lap szerint előre kitervelt vérontás történt, Kurti ugyanis Szerbia minden diplomáciai győzelmére erőszakkal válaszol, amit a koszovói szerbek ellen követ el.

Ez a bulvárlap elismétli azt az utóbbi időben sokat hangoztatott vučići mantrát, miszerint Kurti az egyedüli felelős a történtekért, merthogy a koszovói miniszterelnöknek az az egyetlen álma, hogy Szerbiát háborúba taszítsa.

A csillagok segítségével értékeld a cikket!
[Összesen: 0 Átlag: 0]
QR Code

Küld el ezt a cikket e-mailben

Ehhez kattints ide

Feliratkozás a Hírlevélre

Az e-mailek heti három alkalommal hétfőn, szerdán és pénteken kerülnek kiküldésre.

MeteorológiaB.A. Balkanac

Balkanac

Magyarország

Szlovákia

Európai Unió

Oroszország

Kína

Három nap legjava