Connect with us

Szerbia

A Ribnikar iskolában meggyilkolt diákok szülei beperelték az elkövetőt és szüleit
0 (0)

Avatar photo

Közzétéve:

A megjelenés dátuma

belgrádi diákok
A Vladislav Ribnikar Általános Iskola (a kép bal oldalán) nem sokkal a lövöldözést követően (Screenshot)
A csillagok segítségével értékeld a cikket!
[Összesen: 0 Átlag: 0]

Hallgasd meg ezt a cikket!

A meggyilkolt diákok szülei nem vagyoni kártérítés követelnek egy közeli személy halála miatt elszenvedett lelki fájdalom és félelem ellentételezésére. Milica Veličković, a belgrádi legfelsőbb bíróság szóvivője ezt a szerbiai állami televízió felkérésére válaszolva erősítette meg. Közben a kormányközeli Informer arról cikkezik, hogy a gyerek édesanyja déli irányban el akarta hagyni Szerbiát, de a határról visszafordították.

Ideiglenes intézkedések már vannak

A keresetet huszonheten nyújtották be a május 3-án elkövetett iskolai lövöldözést végrehajtó, és az akkor közel tizennégy éves fiú, valamint az édesapja és az édesanyja ellen.

A fiatalkorú K.K. a belgrádi Vladislav Ribnikar Általános Iskolában tíz személyt ölt meg, kilenc diákot és az iskolaőrt, egy kivétellel mindannyian a helyszínen vesztették életüket.

A bíróság a fiú apjával, aki az iskolai lövöldözés napjától őrizetben van, és az anyjával szemben átmeneti intézkedésként már határozatot hozott a tulajdonukban lévő ingatlanok eladási és bérbeadási zárlatáról a használati jog megtartása mellett.

A belgrádi bíróság a fiú édesapja és édesanyja ellen hozott intézkedés nem csak a lakásukra, hanem a tulajdonukban lévő üzlethelyiségre és gépjárművekre is vonatkozik.

Az ideiglenes intézkedések a büntetőeljárás jogerős lezárásáig lesznek érvényben.

Nem szereti a babot

Danica Grujičić szerb egészségügyi miniszter közben kijelentette, hogy a médiában szemenszedett hazugságok jelennek meg a Vladislav Ribnikar Általános Iskolában három hónappal ezelőtt történt tömeggyilkosságot elkövető fiúval kapcsolatban.

Danica Grujičić szerb egészségügyi miniszter (Forrás: Beta)

Grujičić a Politika című lapnak nyilatkozva elmondta, hogy ezt a körülményeket jól ismerő orvoskollégái is megerősítették.

A miniszter asszony arra kérte az újságírókat, hogy ne tegyenek többet semmit sem közzé az elkövetőről csak azért, hogy minél több lájkot gyűjtsenek be a közösségi oldalakon, mert szerinte a gyilkos személyének feledésbe kell merülnie.

Egy ilyen hír kapcsán még a szerb belügyminisztérium is megszólalt, és tévesnek nevezte egyes sajtóorgánumok állításait, miszerint az iskolai lövöldözés elkövetője megpróbált megszökni abból az egészségügyi intézményből, amelyben fogva tartják.

– Hangsúlyozzuk, hogy a kiskorú K. K. 24 órás rendőri felügyelet alatt áll, ami teljesen lehetetlenné teszi a szökést

– volt olvasható a belügyi közleményben.

A hírt, miszerint K.K. megpróbált elszökni a Gyermek- és Ifjúsági Neuropszichiátriai Klinikáról, de a rendőrség elkapta, a szerb államfő kedvenc lapja, az Informer röpítette elsőként világgá. A jelek szerint azóta törölte az oldalt, de más szerbiai lapok hivatkozásaiból erre lehet következtetni.

Mi igaz, és mi nem?

Mondani sem kell, hogy a bűncselekményt elkövető fiúval legtöbbet a szavahihetőséggel nehezen vádolható kormánypárti Informer foglalkozik, amely arról is írt már, hogy az a fogvatartott fiú őrült táplálkozási követelésekkel zaklatja a Gyermek- és Ifjúsági Neuropszichiátriai Klinika dolgozóit, akiknek a hatóságok a gondjára bízták őt.

Az általában meg nem nevezett forrásokra hivatkozó Informer legutóbb azt írta, hogy a kiskorú elkövető nem akar babot, zöldbabot vagy borsót enni, inkább magas cukortartamú, egészségtelen ennivalókat követel, vagy luxusételeket, amelyekhez számos külföldi utazása során hozzászokott.

A belgrádi hírportál úgy tudja, hogy a fiú anyját és lánytestvérét a szerb hatóságok nemrégiben visszafordították az észak-macedóniai határról, mert el akarták hagyni az országot, hogy állításuk szerint néhány napot a görög tengerparton töltsenek, holott a bíróság elrendelte az anyának, hogy mindig álljon a hatóságok rendelkezésére.

Az Informer egy másik cikkben arról számolt be, hogy az elkövető anyai nagyapja visszavette azt a két belgrádi lakást a lányától, amelyeket korábban a nevére íratott. A kormányközeli portál úgy tudja, hogy a nagyapa most árulja a két lakást, hogy az eladásukból befolyt összegből a lánya új életet kezdhessen külföldön.

A csillagok segítségével értékeld a cikket!
[Összesen: 0 Átlag: 0]
QR Code

Küld el ezt a cikket e-mailben

Ehhez kattints ide

Feliratkozás a Hírlevélre

Az e-mailek heti három alkalommal hétfőn, szerdán és pénteken kerülnek kiküldésre.

MeteorológiaB.A. Balkanac

Balkanac

Magyarország

Szlovákia

Európai Unió

Oroszország

Kína

Három nap legjava