Connect with us

Szerbia

Az apja csodálta, hogy a belgrádi tömeggyilkos mekkora precizitással lő 18+

Avatar photo

Közzétéve:

A megjelenés dátuma

tömeggyilkos, lőni, Ribnikar
A belgrádi Ribnikar elitiskola, ahol az iskolai lövöldözés történt, jobbról a rendőrök, a baloldali ablakokon a tíz áldozat fotója és halotti értesítője (Forrás: Internet)
A labdák segítségével értékeld a cikket!
[Összesen: 0 Átlag: 0]

Hallgasd meg ezt a cikket!

A Vladislav Ribnikar Általános Iskolában tömeggyilkosságot elkövető K. K. a belgrádi főügyészségen folytatott kihallgatása során azt mondta, hogy az apja, Vladimir K. vitte a lőtérre, és tanította meg lőni, a fegyvert megtölteni és töltényt cserélni. A Tanjug szerb állami hírügynökség jelentése szerint mindehhez hozzátette, hogy “édesapja csodálta, milyen pontosan lő”. A szerbiai sajtó abban nem tud egységes álláspontra jutni, hogy a kiskorú elkövető megbánta vagy nem bánta meg a tettét.

Kevés a részlet

Hivatalosan kevés részlet szivárgott ki a meghallgatásról, annyi azonban az egyik ügyvéd nyilatkozata szerint megállapítást nyert, hogy a tíz (9+1) áldozatot követelő vérengzés elkövetője “megbánta tettét”, amire nem került sor azonnal a letartóztatását követően.

A tömeggyilkosság elkövetőjét tanúként hallgatták meg annak a nyomozásnak a részeként, amelyet a belgrádi főügyészség indított édesapja ellen, miután fia “tragikus és szörnyű” tettét követően bűnvádi eljárás indult ellene.

Az ügyészség azt gyanítja, hogy a kiskorú elkövető édesapja közbiztonság elleni bűncselekményt követett el, mert a gyilkos fegyvereket nem megfelelő módon tartotta a lakás előszobájában, így a fiának május 3-án sikerült hozzájutnia egy “CZ Shadow” és egy “Ruger MK” típusú lőfegyverhez, az egyik 9×19, a másik pedig 22 milliméteres.

pisztoly, apuka

Irina Borović, az apa ügyvédje úgy nyilatkozott a meghallgatást követően, hogy a kiskorú fiú megerősítette, amit az apja állított a fegyverek tartásával kapcsolatban, miszerint azok abszolút biztonságban voltak.

Az ügyvéd azonban azt nem kívánta részletezni, hogy a gyerek ennek ellenére mikét jutott hozzá a gyilkos fegyverekhez.

A fiú – aki a bűncselekmény időpontjában még nem töltötte be 14. életévét, és így nem vonható felelősségre – személyesen nem jelent meg a kihallgatáson, vallomását videólink által tette abból az egészségügyi intézményből, amelynek most a lakója.

Az ügyészségen megjelent viszont törvényes képviselőjeként az édesanyja, valamint három áldozatul esett diák több hozzátartozója és a szülők megbízottjai, akik közül az egyik úgy nyilatkozott, hogy a nyomozás sikere érdekében semmiféle részlettel nem kívánnak szolgálni az esetet illetően.

A bulvársajtó többet tud

A kormányközeli Informer arról számolt be, hogy a tömeggyilkosságot elkövető fiú több, mint négy órán keresztül válaszolt az ügyész kérdéseire, amiből arra lehet következtetni, hogy nem tagadta meg az együttműködést a hatóságokkal.

tömeggyilkos, lőni, ribnikar

Az apja csodálta, hogy a fia mekkora precizitással lő

Az Informer szerint “hidegvérűen” elmesélte, hogy miként szerezte meg annak a fióknak a kódját, amelyben a vérontáshoz használt fegyverek voltak, és hogy korábban miként gyakorolt egy lőtéren. Ennek során hangzott el az a kijelentés, miszerint az apja csodálta, hogy mekkora precizitással lő.

Ezzel kapcsolatban a szerb kormányközeli lap megjegyezte, hogy a tömeggyilkosságot végrehajtó fiú 57 golyót lőtt ki, és ezek közül csak kevés nem találta el az áldozatokat.

Az Informer exkluzív információként tálalta, hogy Vladimir K. az engedéllyel tartott fegyvereket nem egy erre a célra használatos széfben helyezte el, hanem csak egy fiókban tartotta, így azokhoz a fia könnyen hozzájuthatott.

A baráti, vagy inkább szerb udvari portál/lap szerint a fiókot egy lakat védte, amelyet akár szabadkézzel is el lehetett távolítani, így a tömegmészárlást elkövető fiú különösebb megpróbáltatások nélkül hozzáférhetett a fegyverekhez.

Megbánta vagy nem bánta meg a tömeggyilkos?

Az Informer egyébként arra is kitért, hogy egyes portálok – a Tanjug állami hírügynökség tudósítására hivatkozva – arról számoltak be, hogy a gyilkosságot elkövető gyerek megbánta tettét, amivel kapcsolatban megjegyezte, hogy a fiú a megbánás semmilyen jelét nem mutatta, éppen ellenkezőleg, nagyon hideg volt, és “úgy beszélt, mint egy robot”.

Az iskolai vérengzés elkövetője május 3-a óta a belgrádi gyermek- és ifjúságneurológiai és neuropszichiátriai klinika vendége, ahol állandó orvosi és rendőri felügyelet alatt áll, hogy nehogy megszökjön, esetleg kezet emeljen önmagára, vagy netalán valaki “kárt tegyen benne”.

A szerbiai bulvársajtó a múlt héten arról cikkezett, hogy a kiskorú tömeggyilkos szeretné megírni az önéletrajzát, amint azt már megtették a leghíresebb szerb elítéltek, a Zoran Đinđić, volt szerb kormányfő meggyilkolásában résztvevő Milorad Ulemek Legija, valamint az ugyanebben a gyilkosságban is bűnrészes Sretko Kalinić horvátországi szerb gengszter, az utóbbit a “Vadállat” (Zver) ragadványnévvel illetik belgrádi körökben.

A szerb bulvárlapok szerint K.K. könyvében azt kívánja részletezni, hogy miként lett belőle tömeggyilkos, és azt reméli, hogy milliókat fog keresni, mert ő a király, könyve pedig mindenkit érdekelni fog, az emberek ugyanis szeretik őt.

A labdák segítségével értékeld a cikket!
[Összesen: 0 Átlag: 0]
QR Code

Küld el ezt a cikket e-mailben

Ehhez kattints ide

Feliratkozás a Hírlevélre

Az e-mailek heti három alkalommal hétfőn, szerdán és pénteken kerülnek kiküldésre.

MeteorológiaB.A. Balkanac

Balkanac

Magyarország

Szlovákia

Európai Unió

Oroszország

Kína

Három nap legjava