Connect with us

Szerbia

Migránsok lövöldöztek Hajdújáráson, kalasnyikovok egy autóban

Avatar photo

Közzétéve:

A megjelenés dátuma

Hajdújárás, a bolt és a piac épülete, a kocsma jobboldalt van (Fotó: BALK)

Kattints ide a cikk meghallgatásához

A szabadkai Pannon RTV jelentése szerint a migránsok egy nagyobb csoportja Hajdújáráson egy udvari épületből adott le lövéseket. A szerbiai belügyminisztérium közben arról számolt be, hogy a szabadkai rendőrök fegyvereket és töltényeket foglaltak le, illetve hogy kubai migránsokat csempésző személyeket tartóztattak le a rendőrök Szerbia területén.

Fegyveres kultúra

A helyi lakosok arról számoltak be, hogy tegnap (július 24-én) este 9 óra körül sorozatlövéseket lehetett hallani a Szabadkához, illetve Palicshoz közeli Hajdújáráson.

Az ottani lakosok azt mondták, hogy a migránsok nagyobb csoportja egy lakóház udvari épületében barikádozta el magát, és onnan adott le lövéseket a kiérkező rendőrökre is.

Hajdújárás

Ennyire volt Magyarországtól, Hajdújárás és a Ludasi-tó (Forrás: Google)

A környék lakói bezárkóztak a házakba, többen a földön fekve várták ki, hogy a fegyverropogás elüljön.

Az egyik helyi lakos szerint attól féltek, hogy a lövések eltalálhatnak valakit az ottani emberek közül is.

Hajdújárás közel van a Budapest-Belgrád autópályához, az autópálya melletti mindkét oldalon rendkívüli állapot uralkodott, miután a környéket rendőri alakulatok szállták meg.

Hajdújárás

Egy bekamerázott titokzatos ház Hajdújáráson, szemben a szerb határt jelző oszlop, mögötte a magyar kerítés (Fotó: BALK)

Kalasnyikovokat foglaltak le

A szerb belügyminisztérium közben arról számolt be, hogy a szabadkai rendőrök két kalasnyikovot találtak egy autóban.

A két géppisztolyon kívül három tárra és százötven töltényre is bukkantak a rendőrök.

Hajdújárás

A szabadkai rendőrök által lefoglalt fegyverek (Forrás: szerb belügyminisztérium)

A hivatalos jelentés szerint a fegyverek, a tárak és a töltények egy Audiból kerültek elő, amelynek a hűtője alá rejtették őket.

A 29 éves preševoi illetőségű sofőrt őrizetbe vették illegális fegyver- és robbanóanyag-előállítás, -birtoklás, -hordozás és -kereskedelem bűntettének alapos gyanúja miatt.

A szerbiai belügyminisztérium nem adta meg, hogy a rendőrök pontosan hol és mikor tartóztatták fel a fegyvereket szállító autót.

Kubai migránsokat csempésztek

Szintén a szerbiai belügyminisztérium közölte, hogy a spanyol rendőrséggel folytatott több hónapos közös nyomozást követően, valamint az Interpollal, az Europollal és a Délkelet-európai Rendészeti Központtal (SELEC) közreműködve két szerbiai állampolgárt tartóztattak le annak az alapos gyanújával, hogy egy nemzetközi bűnszervezet tagjaként embercsempészetet folytattak és államhatár tiltott átlépésének bűncselekményét követték el.

Az 1956-os és 1990-es születésű két szerbiai állampolgár mellett Spanyolországban a csoport tizennyolc tagja került rendőrkézre.

A gyanú szerint a letartóztatott személyek 2022 októberétől idén áprilisig illegális vagyoni előnyök megszerzésének szándékával Szerbián keresztül legalább ötvenhárom kubai állampolgár illegális belépését segítették elő Spanyolországba.

A szerbiai állampolgárok visszaélve a kubaiak számára biztosított szerbiai vízummentességgel, illegális átkeléseket szerveztek Szerbiából Észak-Macedóniába vagy Bosznia-Hercegovinába, onnan pedig Spanyolországba, mint végállomásra.

A gyanúsítottak lakásán és egyéb helyiségeiben tartott házkutatás során négy mobiltelefont találtak, amelyeket ideiglenesen lefoglaltak, de előkerült egy személygépkocsi, 600 euró és 300 dollár, valamint hat meghívólevél, két pénzátutalási igazolás és két úti okmány.

QR Code

Küld el ezt a cikket e-mailben

Ehhez kattints ide

Feliratkozás a Hírlevélre


MeteorológiaB.A. Balkanac

Balkanac

Magyarország

Csehszlovákia is ugyanazzal küszködött, mint a mai Magyarország, nem volt tengere, ezért kellett egy alagút Csehszlovákia is ugyanazzal küszködött, mint a mai Magyarország, nem volt tengere, ezért kellett egy alagút
Horvátország39 perc telt el azóta

Csehszlovák alagutak Magyarország és az Alpok alatt, Budapest-Belgrád ezekhez képest lófütty

A Magyarország alatti alagút terve az 1920-as években merült fel, célja Csehszlovákia tengeri kijáratának biztosítása volt. Bár sosem valósult meg,...

Az ENSZ Közgyűlése határozatot fogadott el, amely július 11-ét az 1995-ös srebrenicai népirtásról való elmélkedés és megemlékezés nemzetközi napjává nyilvánította, Potocariban már ácsolják a szégyenfát Az ENSZ Közgyűlése határozatot fogadott el, amely július 11-ét az 1995-ös srebrenicai népirtásról való elmélkedés és megemlékezés nemzetközi napjává nyilvánította, Potocariban már ácsolják a szégyenfát
Bosznia3 nap telt el azóta

Potočariban ácsolják a szégyenfát, Magyarország neve is felkerül rá, tiltakozó jegyzék is érkezhet

A balkáni népek és a magyarok között sok közös vonás van. Ezek egyike, hogy nehezen felejtenek. Annak bebiztosítása érdekében, hogy...

Elmedin Konaković és Várhelyi Olivér közös nyilatkozatot tett miszerint Magyarország nem támogatja a srebrenicai határozatot az ENSZ Közgyűlésében. Elmedin Konaković és Várhelyi Olivér közös nyilatkozatot tett miszerint Magyarország nem támogatja a srebrenicai határozatot az ENSZ Közgyűlésében.
Bosznia1 hét telt el azóta

Várhelyi Olivér és Elmedin Konaković visszavonulót fújt, közös nyilatkozatot tettek közre Srebrenicáról

Közösen megállapították, hogy Várhelyi Olivér korábbi nyilatkozatai teljes tisztelettel adóznak az áldozatok iránt, és semmiképpen sem kérdőjelezték meg az 1995-ös...

Tíz perc múlva tizenegy: Barátok már nem lesznek, Elmedin Dino Konakovic és a Magyarországot képvislő Várhelyi Olivér Tíz perc múlva tizenegy: Barátok már nem lesznek, Elmedin Dino Konakovic és a Magyarországot képvislő Várhelyi Olivér
Bosznia2 hét telt el azóta

A boszniai külügyminiszter nekiment Várhelyinek, és felmondott egy Magyarországgal kötött szerződést

A boszniai külügyminiszter felmondta a március 6-i Szijjártó-látogatás során bejelentett EU-integráció támogatását célzó bilaterális megállapodást. Az egyezmény lényegében 50 boszniai...

A szerb elnök a kevés Fico a kevés szabad és szabadságszerető európai vezető közé tartozik, ezért Orbánnal együtt napokon belül meglátogatják A szerb elnök a kevés Fico a kevés szabad és szabadságszerető európai vezető közé tartozik, ezért Orbánnal együtt napokon belül meglátogatják
Magyarország2 hét telt el azóta

Vučić és Orbán a következő napokban meglátogatja a megsebesült szlovák miniszterelnököt

Az eléggé pongyolán fogalmazó belgrádi kormánypárti lap azt nem tisztázta, hogy Vučić és Orbán közösen keresi-e fel Robert Ficót, de...

Szlovákia

Európai Unió

Oroszország

Kína

Öt nap legjava