Connect with us

Szerbia

FEGYVERCSICSERGÉS: A makkhetesi erdő ismét lövésektől visszhangzik
0 (0)

Avatar photo

Közzétéve:

A megjelenés dátuma

erdő
MAKKHETES: Számtalan út és csapás vezet az erdőbe
A csillagok segítségével értékeld a cikket!
[Összesen: 0 Átlag: 0]

Hallgasd meg ezt a cikket!

A Szabadkával szomszédos határ menti erdőkben és az azok környékén élők szórványos éjszakai lövöldözésekről számolnak be, a fegyverropogás ma reggel hat óra körül az erdő bizonyos részein megerősödött. A Subotica.com szabadkai hírportál költői ihletésű tudósításában arról számolt be, hogy a makkhetesi városrészben és a Tőzegtó környékén madárcsicsergés helyett “fegyvercsicsergés” ébresztette az embereket.

Géppisztolyokat használnak

A helyi lakosok szerint a koránkelő lövöldözők géppisztolyokat is használnak, erre utalnak a gyakori sorozatlövések.

Ezt bizonyítja az a videó is, amelyet egy helyi lakos reggel hat óra körül posztolt a közösségi oldalakon, és amelyen lövések hallatszanak.

Helyi beszámolók szerint több mentőcsapat is kiment az erdőbe, de egyelőre nincsenek megbízható információk sérültekről, vagy arról, hogy mit tesz a rendőrség.

Több mint egy hete a rendőrök nagy erőkkel vonultak be a ligetekkel szabdalt fás területekre, hogy felszámolják a fegyveres konfliktusokat.

Hivatalos közlés szerint akkor mindössze három migráns sebesült meg, másról nem történt jelentés, a Subotica.com azonban sejteti, hogy ez nem minden, egyébként sem nagyon hihető, hogy a több órás tűzharcnak nem voltak halálos áldozatai.

A szerbiai rendőrök még ugyanazon a napon Szabadka környékén több mint száz migránst találtak, és helyezték el őket különböző befogadó központokban, ami elég értelmetlen műveletnek számít.

A taxisok ma is aktívak

A helyi lakosok azóta is nap mint nap töltenek fel videókat, amelyeken az látható, hogy a taxisok a “régi rendszer” szerint egészen az erdő bejáratáig szállítják a migránsokat, ahol aztán azok “koordinálják magukat”.

A makkhetesi település központjában három felé válik az út, az egyik néhány száz méter után aszfaltozottból homokosba vált, a másik kettő közül az egyik bevezet egészen az erdő mélyébe, illetve az erdőbe vezető utcák mellett halad el.

Ez azt jelenti, hogy sok olyan pont van vagy lehet, amelyet ellenőrizni kellene, mert hogy az biztosan nem vezet eredményre, hogy a rendőrség megszállja a városrész központját, a taxisok ugyanis kerülőutakon is meg tudják közelíteni az erdőt.

A Subotica.com beszámolója szerint a hétvégén is rengeteg bejelentés érkezett arról, hogy a migránsok zavartalanul lépnek be a hatalmas erdőbe, amelybe számtalan út és csapás vezet.

A csillagok segítségével értékeld a cikket!
[Összesen: 0 Átlag: 0]
QR Code

Küld el ezt a cikket e-mailben

Ehhez kattints ide

Feliratkozás a Hírlevélre

Az e-mailek heti három alkalommal hétfőn, szerdán és pénteken kerülnek kiküldésre.

MeteorológiaB.A. Balkanac

Balkanac

Magyarország

Szlovákia

Európai Unió

Oroszország

Kína

Három nap legjava