Connect with us

Szerbia

KÉT VILÁG: LMBT-aktivistákkal készítettek közös szelfit a szerb ortodox papok

Avatar photo

Közzétéve:

A megjelenés dátuma

LGBT
LMBT-típusú találkozások, a hangulat egyáltalán nem tűnik ellenségesnek
Értékeld ezt a cikket a szívecskék segítségével!
[Összesen: 0 Átlag: 0]

Hallgasd meg ezt a cikket!

A szerb ortodox papok szerda (május 24-én) este annak ellenére együtt “fotózkodtak” az LMBT-közösség tagjaival, hogy az szerb ortodox egyház “esküdt ellensége” a “meleg rendezvényeknek”, a papok tavaly látványos felvonulással tiltakoztak a belgrádi Pride ellen. Az ortodox felvonuláshoz az Éjszaka Farkasai Putyin-barát szervezet tagjai szolgáltattak motoros “díszkíséretet”. A “közeli találkozás” most a belgrádi Pride Infóközpont bejárata előtt történt, ahol a papok a mai áldozócsütörtöki (Spasovdan, Urunk mennybemenetelének ünnepe) körmenetnek (litija) a főpróbáját tartották.

Két világ találkozása

A szerb közösségi médiában több fotó is megjelent, amelyen a Szerb Ortodox Egyház papjai láthatók LMBT-aktivisták társaságában a belgrádi Pride Infóközpont (Prajd Info Centar) előtt.

A találkozásra szerda este került sor, amikor az ortodox papok az áldozócsütörtöki körmenet főpróbáját tartották, a körmenet elhaladt abban az utcában is, ahol a “sokszínű” infóközpont van.

LMBT

Minderről az említett központ számolt be Instagram-oldalán, ahol azt is leírták, hogy miként jött létre a “két világ közötti találkozás”.

– A felvonuláshoz próbálták a koreográfiát, itt haladtak el, voltak vagy negyvenen, kedvesek és barátságosak voltak, beszélgettek velünk, közös fotókat is készítettek

– olvasható a Pride Infóközpont honlapján.

Goran Miletić, a tavalyi belgrádi Pride vezéralakja, a Civil Rights Defenders szervezet Európáért felelős igazgatója a Nova.rs portálnak pozitívan nyilatkozott a találkozóról.

– Tegnap két világ találkozott a Pride Infóközpont előtt

– mondta Miletić, aki szerint a körmenet főpróbája során a Pride Infóközpont környékét elözönlötték a papok, és közös szelfiket készítettek a központ önkénteseivel és dolgozóival.

– Ez az interakció kellemes, szórakoztató és szokatlan volt ezeken a tájakon, és jó példa arra, hogy az egyház és az LMBT+ közösség kapcsolatának nem kell ellenségesnek lennie

– jelentette ki a belgrádi Pride vezetője.

Május 25-e Belgrád városának ünnepnapja, a szocialista időkben pedig az “ifjúság napja” volt, amelyen Josip Broz Tito egykori jugoszláv elnök fogadta a stafétát, amely a hozzá intézett születésnapi üdvözletet tartalmazta. Ebből az alkalomból egy stadionnyi embert csődítettek össze, a rendezvényen színpompás gyakorlatokat mutattak be.

Értékeld ezt a cikket a szívecskék segítségével!
[Összesen: 0 Átlag: 0]
QR Code

Küld el ezt a cikket e-mailben

Ehhez kattints ide

MeteorológiaKövetés a Facebookon

B.A. Balkanac

Balkanac

Magyarország

Románia

Szlovákia

Három nap legjava