Connect with us

Bosznia

ELKÁRTYÁZTA: Hivatali visszaélés miatt őrizetbe vettek egy bosznia-hercegovinai minisztert

Avatar photo

Közzétéve:

A megjelenés dátuma

A cikk meghallgatása

Bosznia- Hercegovinában az állami nyomozó és védelmi hivatal (SIPA) hivatali visszaélés gyanújával őrizetbe vette Miloš Lučić emberi jogi és menekültügyi minisztert, akit a Szerb Köztársasághoz tartozó Kelet- Szarajevóban, egy edzőterem előtt tartóztatták le.

Nem hivatalos értesülések szerint a szerb származású szövetségi minisztert azért fogták el, mert visszaélt hivatali bankkártyájával, vagyis saját célokra használta az állami pénzeket, és más bűncselekményeket követett el az állami költségvetés terhére.

A rendőrök őrizetbe vették azt a pincért is, aki számlákat adott a miniszternek, hogy igazolhassa a különböző pénzek kivételét az állami kasszából.

Az újságírók tudomására jutott információk szerint a miniszter belgrádi és budvai útjainak, illetve raftingtúráinak a költségeit is az állami kártyájával fizette.

A szarajevói sajtó arra emlékeztetett, hogy áprilisban a rendőrség szervezett bűnözés, hivatali visszaélés, valamint kábítószer-előállítás és -kereskedelem miatt letartóztatta a miniszter testőrét, a szintén szerb Miloš Nikolićot.

A testőrt akkor kapták el, amikor 10 kilogramm speedet akart eladni, letartóztatása után a most őrizetbe vett Lučić kijelentette, hogy “nincs köze az ügyhöz”.

A BALK Hírlevele


Meteorológia



B.A. Balkanac

Balkanac

Magyarország

Szlovákia

Oroszország

Kína

Európai Unió

IN ENGLISH

Egy hét legjava