Connect with us

Írd be ide, amit keresel!

Horvátország

SZERENCSECSILLAG: A legszerencsésebb ember a világon, illetve kicsoda is anyuci kedvenc mikimausza?

plenxi mouse
PLENXI MOUSE ÉS MINI ORSOLYA: Igencsak szívélyesen üdvözölte a bizottsági elnök a horvát kormányfőt. Az albánok - Edi Rama és Dritan Abazović - meg csak néznek. De hol van Pete? (Forrás: Screenshot, Večernji List)

Olvasási idő: 2 perc

Nyakunkon a héége, ilyenkor ildomos könnyebb témákkal járni az olvasók kedvében – mármint, ha a és a világhelyzet nem szól közbe. Szóval, ha a Google keresőbe – népiesen gugli – bepötyögjük, hogy “luckiest man in the ”, akkor első helyen Frano Selak állampolgár élettörténetét fogja felajánlani. 1929-ben Dubrovnikban született, foglalkozására nézve zenetanár volt. Selak arról nevezetes hogy hét halálos balesetet élt át komolyabb következmény nélkül, és mindennek tetejébe a lottón 900 ezer eurót nyert.

“Lehetetlen” élettörténet

A “lehetetlen sztori” 1962-ben kezdődött, amikor a vonat, amellyel Dubrovnikba utazott, kisiklott és egy befagyott folyóba zuhant. Tizenhét utas fulladt a jeges habokba, Franenak csak a karja törött el.

Egy évvel később igazi borzalmat élt át, amikor egy Fiumeba () tartó repülőgépen utazás közben kinyílt az ajtó, és a szívóhatás húsz embert kirántott az ülésekről. Mindenki meghalt, kivéve Selakot, aki egy szénakazalra zuttyant, és kutya baja sem történt.1966-ban busszal utazott Splitbe, amely ismét csak egy folyóban landolt. Négy embert nem tudtak megmenteni, de Selak pár karcolással megúszta.

Két “kisebb” baleset következett, amikor az utolsó pillanatban sikerült kiugrania a vezetés közben kigyulladó autókból, melyek utána fel is robbantak. 2008-ban egy busz ütötte el egy zágrábi utcán, de a szerencsés Frane ismét súlyos sérülések nélkül vészelte át az esetet.

1996-ban a Škodáját vezette egy hegyi úton, amikor egy -teherautó az ellenkező irányból egy kanyarban belerohant. Autója egy 300 méter mély szakadékba zuhant, de Selak korábban kiesett az ajtón, esését egy fa ágai fogták fel.

Szerencséje volt a lottón is, 2002-ben eltalált egy hetest (Magyarországon ez ötös), és majdnem 7 millió kunát (kb. 900 ezer euró) kapott.

Selak elosztotta a vagyont, Petrinjába költözött, és csak annyi pénzt hagyott a csípőműtétjére, hogy utána ötödik ével, Katával élvezhesse nyugdíjas napjait. 87 éves korában halt meg, még a földrengés előtt, így nyilván egy fantasztikus “túlélő történettel” lettünk megrövidítve.

Kicsoda anyuci kedvenc mikimausza?

az EB elnöke és Andrej Plenković horvát közötti “szívélyes viszony” nem titok, ám a csütörtöki (november 3-i), berlini, Nyugat-Balkánnal foglalkozó EU-csúcstalálkozó megnyitója előtt igazán nem mindennapi látványban volt részünk.Európa egyetlen Mini Orsolyája – amikor megpillantotta Plenkovićot, nem titkolta el érzelmeit: tárt karokkal, repesve rohant megölelni kedvenc barátját. Így nem is kell csodálkozni azon, hogy meglátása szerint Horvátország kifogástalan jogállam, és hogy özönlik a pénz az országba.

A kedves kis történet nem nyerte el mindenki tetszését, így az egyik kommentelő sommásan megüzente:

Európai értékek. Brávó! Az imént vásároltam 1 kiló krumplit 7 kunáért (kicsit kevesebb mint 1 euró) és egy vekni kenyeret 12 kunáért (kb. 1,7 euró)… Brávó, Plenx!

Like
Love
Care
Haha
Wow
Sad
Angry

🚗 H-1089 Budapest, Delej utca 51

📬 contact@balk.hu

☎️ +36 30 631 3104

💁‍♂️ Rólunk - About us

📰 Impresszum

💰 Szponzorált tartalom

🏁SEO-partner

BALK Magazin © 2019-2022


Helyesírási hiba jelentése

A következő értesítést küldjük a szerkesztőnek: