Connect with us

Szerbia

SZŰKSZAVÚ KÖSZÖNTÉS: A szerb elnök csak most gratulált a boszniai szerb vezetőnek

Avatar photo

Közzétéve:

A megjelenés dátuma

RÉGI SZÉP IDŐK: Megritkultak Vučić és Dodik találkozói (Forrás: Instagram, Aleksandar Vučić)
Értékeld ezt a cikket a szívecskék segítségével!
[Összesen: 0 Átlag: 0]

Hallgasd meg ezt a cikket!

Aleksandar Vučić gratulált Milorad Dodiknak a boszniai Szerb Köztársasági elnökévé történt választása alkalmából – közölte a szerb elnöki hivatal. A szerb államfő kedvenc közösségi oldalának számító Instagramra ugyanakkor ezen cikk keletkezésének pillanatáig nem került fel, hogy köszöntötte Dodikot, de az elnöki honlapon megjelent a gratuláció a közlemények rovatban. Ugyanakkor annak is jelentősége van, hogy a szerb elnök nem telefonon hívta fel Dodikot, hanem egy szűkszavú, igencsak sablonközleményben “tudta le a dolgot”.

A szerb elnök lemagázta Dodikot, amikor köszöntötte őt a boszniai Szerb Köztársaság elnökévé történt választása alkalmából.

– Fogadja őszinte gratulációmat a Szerb Köztársaság elnökének megválasztása alkalmából, és sok sikert kívánok felelős pozíciójához

– olvasható a mindössze három bekezdéses és négy mondatos üzenetben, amelyben semmiféle személyességnek jele nincs, Szerbia, és annak elnöke egyszerűen tudomásul vette, hogy a bosznia-hercegovinai választási bizottság (október 27-én) délután Dodikot hozta ki győztesnek.

Ez viszont rossz hír Dodik riválisának, Jelena Trivićnek, mert a gratuláció azt jelzi, hogy Belgrád lemondott róla, illetve arról, hogy sikerül megszereznie a hatalmat a választási csalások bizonyításával.

Dodik tehát Belgrád szemében most már győztesnek számít, ennek értelmében a köszöntő üzenet következő két bekezdése már a jövőre vonatkozik.

– Meggyőződésem, hogy Ön kitartóan és erős akarattal fog dolgozni annak érdekében, hogy a Szerb Köztársaság számára biztosítsa a haladást, és az ország minden polgára számára jólétet szavatoljon

– áll a közlemény második mondatában. A következő mondatból az derül ki, hogy Vučić békés magatartást vár el az utóbbi napokban igencsak heveskedő, és a Szerb Köztársaság Bosznia- Hercegovinából történő kiválását is “belengető” Dodiktól.

– Arról is meg vagyok győződve, hogy politikai tapasztalatainak köszönhetően felelősségteljesen fog megbirkózni napjaink különféle kihívásaival, megőrizve a békét és a stabilitást Bosznia- Hercegovinában

– írta Vučić Dodiknak, akit végül Szerbia jóindulatáról biztosított.

– Mindig számíthat Szerbia őszinte barátságára, valamint önzetlen támogatásunkra és együttműködésünkre a politikai, kulturális, gazdasági és a szellemi kapcsolatok ápolásában

– áll Vučić elnök nem túlzottan szószátyár és minden személyes utalást nélkülöző gratulációjában.

Értékeld ezt a cikket a szívecskék segítségével!
[Összesen: 0 Átlag: 0]
QR Code

Küld el ezt a cikket e-mailben

Ehhez kattints ide

MeteorológiaKövetés a Facebookon

B.A. Balkanac

Balkanac

Magyarország

Románia

Szlovákia

Négy nap legjava