Connect with us

Írd be ide, amit keresel!

Magyarország

TISZTELETBELI SZOMSZÉD: Magyarország kimondottan Dodiknak szurkol a vasárnapi választásokon

dodik orban viktor tiszteletbeli szomszed
MÉLTATÁS: Orbán olyan embert ismert meg Dodikban, aki megvédi a békét

Olvasási idő: 1 perc

Milorad Dodik, a -hercegovinai elnökség szerb tagja közzétette azt videót, amelyben a miniszterelnök támogatja őt a vasárnapi választásokon. A videóban magyarul szólal meg, szavait nem szinkronizálták, hanem feliratozták a boszniai szerb közönség számára. Milorad Dodik ezúttal nem a háromtagú bosznia-hercegovinai elnökségbe jelöltette magát, hanem a boszniai Szerb Köztársaság (Republika Srpska) elnöki posztjára pályázik, legnagyobb riválisa a boszniai szerb baloldal közös jelöltje, Jelena Trivić.

Finisébe érkezett a kampány Bosznia-Hercegovinában, ahol vasárnap általános választásokat tartanak. Ez vonatkozik a boszniai Szerb Köztársaságra is, ahol megválasztják a boszniai szerb entitás, vagyis a Republika Srpska ét.

A bosznia-hercegovinai Központi Választási Bizottság 31 jelölt jelentkezését hagyta jóvá erre a posztra, többek között Milorad Dodikét és Jelena Trivićét. Az előbbit a Kelet, utóbbit a támogatja.Milorad Dodik, a választási kampánytól nem függetlenül, nemrégiben Moszkvában járt, amivel bizonyította, illetve megerősítette, hogy Vlagyimir “vele szimpatizál”. Az orosz elnök a találkozó nyilvános szakaszában a várakozásoknak megfelelően mondott néhány szót, amivel segíteni kívánta pártfogoltja sikerét.

Putyin annak a reményének adott hangot, hogy Dodik győzelme által megerősödnek a “hazafias erők” a boszniai Szerb Köztársaságban, és ezért sok sikert kívánt vendégének az október 2-i választásokon.

A boszniai legfőbb vezetője hasonlóan konkrét támogatást kapott “tiszteletbeli szomszédjától”, Orbán Viktor magyar miniszterelnöktől, erről tanúskodik az a videó, amelyet Milorad Dodik csütörtökön délelőtt osztott meg a Twitteren egy rövid kommentár kíséretében, amelyben köszönetet mondott “Orbán Viktornak, a nagy államférfinak és a barátjának a támogatásáért”.

A videóban Orbán úgy fogalmazott, hogy Dodik jó barátja Magyarországnak és a magyaroknak, és ő személyesen is “büszkélkedhet” a boszniai szerb politikus barátságával.

Olyan embert ismertem meg benne, aki megvédi a békét, aki nyitott a párbeszédre, aki kiáll a betartása mellett, és aki mindig, minden körülmények között kiáll a szerb emberek érdekéért

– fogalmazott a videóban Orbán, aki arra is kitért, hogy mindig is támogatta Dodikot, és szeretne a jövőben is együttműködni vele, ezért reméli, hogy a választások után erre meglesz a lehetősége.Like
Love
Care
Haha
Wow
Sad
Angry

🚗 H-1089 Budapest, Delej utca 51

📬 contact@balk.hu

☎️ +36 30 631 3104

💁‍♂️ Rólunk - About us

📰 Impresszum

💰 Szponzorált tartalom

🏁SEO-partner

BALK Magazin © 2019-2022


Helyesírási hiba jelentése

A következő értesítést küldjük a szerkesztőnek: