Connect with us

Írd be ide, amit keresel!

Albánia

PÚDER: Feljelentették a volt albán elnököt, mert túl sok állami pénz költött szépítkezésre

ilir meta szep gigapixel standard scale
NEMCSAK ESZTÉTIKA: Egy államfőnek jól kell kinéznie
Olvasási idő: 1 perc

Egy albán ügyvéd büntetőfeljelentést tett a tiranai Különleges Korrupcióellenes Struktúránál (SPAK) Ilir Meta volt elnök és felesége, Monika Kryemadhi ellen, mert felháborítóan sok pénzt költöttek a külföldi klinikákon végeztetett esztétikai beavatkozásokra. Idajet Beqiri pénzmosással is megvádolta a volt államfőt, akinek júliusban járt le a mandátuma.

Az albán ügyvéd arra kérte a SPAK ügyészeit, hogy indítsanak büntetőeljárást az elnök ellen bevételeinek eltitkolása és más korrupciós tevékenységek gyanúja miatt.

Beqiri azt állította, hogy Meta, valamint felesége és gyermekei „felháborító összeget” költöttek szépségkezelésekre a bécsi és a san marinói magánkórházakban, amelyek nemcsak magasan kvalifikált orvosaikról, hanem a magas díjakról is híresek, amelyeket szolgáltatásaikért kérnek.

Médiaértesülések szerint az albániai korrupcióellenes hatósághoz forduló ügyvéd beadványában azt állítja, hogy a több évtizede San Marinóban élő Silva Shametaj doktornő jó barátságban van a volt albán államfővel és feleségével. Albán hírportálok szerint az elnöki pár legalább 287 ezer euró költött esztétikai beavatkozásra, vagyis plasztikai műtétekre.

A volt államfő feleségét San Marinóban kezelték, magát az elnök pedig Bécsben, de két gyermekük is kapott esztétikai kezeléseket.

Ez a második “feljelentés” a volt albán elnök ellen, egy volt parlamenti képviselő is “bepanaszolta” már Ilir Metát, mert tudomása szerint a korrupcióból befolyt összegeket a volt elnök tisztára mosta, illetve lobbizásra használta fel.

Meta tagadta az ellene felhozott vádakat.

Edi Rama miniszterelnök májusi beszédében felszólította a SPAK-ot, hogy vizsgálja ki Ilir Meta és Sali Berisha korábbi elnök viselt dolgait, az utóbbit az Egyesült Államok feketelistára tette. Mindketten Rama politikai ellenfelei.

Ilir Meta, aki egy ideig Edi Rama szövetségese is volt, az elnöki tisztségről történt távozása után nem vonult vissza a politikától, hanem kormányellenes megmozdulásokat helyezett kilátásba a megélhetési költségek jelentős emelkedése miatt Albániában.kis festett kabatok222kis festett kabatok


Lektor nélkül dolgozunk. Ha helyesírási hibát találsz, akkor jelöld ki a szót az egérrel, majd egyszerre nyomd le a következő két billentyűt: Ctrl+Enter. A program semmiféle személyes adatot nem kér, és nem továbbít. Köszönjük, hogy segítesz jobbá tenni a BALK-ot!

Napi hírlevél


Mi munkát teszünk bele, legyen a megosztás a fizetség!

Helyesírási hiba jelentése

A következő értesítést küldjük a szerkesztőnek: