Connect with us

Írd be ide, amit keresel!

Bosznia

A VÉGÉT JÁRJA? A fia szerint súlyos a háborús bűnök miatt elítélt Ratko Mladić egészségi állapota

maldic gigapixel standard scale
AZ UTOLSÓ JÁTSZMA: Vajon hány kártya maradt még a kezében?
Olvasási idő: 1 perc

Kórházba vitték a ért elítélt tábornokot. A boszniai ének volt parancsnoka tüdőgyulladással és szívzörejekkel került kórházba Hágában – írják a balkáni portálok a nyolcvanéves Mladić tábornok fiának közlésére hivatkozva.

Darko Mladić azt mondta, hogy a tábornok általános gyengeség tüneteivel került előbb civil kórházba, ahol tüdőgyulladást állapítottak meg nála. Szíve legyengült, szívzörejek is jelentkeztek. Jelenleg a sheveningeni börtönkórházban ápolják.

Nem tudjuk, hogy mi okozta ezt a szívelégtelenséget, és hogy lehetett-e enyhe szívinfarktusa az elmúlt napokban, egyelőre semmiféle leleteket nem kaptunk

– jelentette ki a belgrádi Novostinak a volt tábornok fia, aki szerint apja augusztus elején vészelte át a koronavírusos fertőzést.

A volt Jugoszlávia területén elkövetett háborús bűnöket vizsgáló hágai Nemzetközi Törvényszék (NT) 2017 novemberében hirdetett ítéletet Ratko Mladić ellen a idején a bosnyák ellen elkövetett etnikai tisztogatások ügyében.

Mladić vezetésével a boszniai 1995 júliusában előre kitervelten és módszeresen mészárolt le mintegy 8700 bosnyák férfit Srebrenicában, ami a zárakkordja volt Bosznia-Hercegovinában a -parti települések megtisztításának a bosnyák lakosságtól.

A délszláv háborús bűnöket vizsgáló törvényszék több ítéletében népirtásnak minősítette a boszniai szerb erők gyilkosságsorozatát. A történteket a második világháború óta Európában elkövetett legszörnyűbb mészárlásnak tartják.

Az 1992-1995-ös délszláv háborúban mintegy százezren vesztették életüket, és több mint egymillió embernek kellett elhagynia otthonát.

A háborúért felelős személyek tárgyalását a hágai Nemzetközi Törvényszéktől, az ENSZ nemzetközi törvényszéki mechanizmus (​​International Residual Mechanism for Criminal Tribunals, röviden MICT) vette át 2017-ben.


kis festett kabatok222kis festett kabatok

A MICT tavaly júniusban elvetette a népirtás, valamint háborús és emberiesség elleni bűncselekmények miatt 2017-ben elítélt Ratko Mladić fellebbezését, és megerősítette a volt boszniai szerb hadseregparancsnok életfogytig tartó szabadságvesztését elrendelő ítéletet.


Lektor nélkül dolgozunk. Ha helyesírási hibát találsz, akkor jelöld ki a szót az egérrel, majd egyszerre nyomd le a következő két billentyűt: Ctrl+Enter. A program semmiféle személyes adatot nem kér, és nem továbbít. Köszönjük, hogy segítesz jobbá tenni a BALK-ot!

Napi hírlevél


Mi munkát teszünk bele, legyen a megosztás a fizetség!


🚗 H-1089 Budapest, Delej utca 51

📬 contact@balk.hu

☎️ +36 30 631 3104

💁‍♂️ Rólunk - About us

📰 Impresszum

💰 Szponzorált tartalom

🏁SEO-partner

BALK Magazin © 2019-2022

Helyesírási hiba jelentése

A következő értesítést küldjük a szerkesztőnek: