Connect with us

Szerbia

“NÁCIMENTESÍTÉS”: Bocsánatot kért Vučićtól a “felelőtlen” szélsőjobbos haladó politikus

Avatar photo

Közzétéve:

A megjelenés dátuma

Értékeld ezt a cikket a szívecskék segítségével!
[Összesen: 0 Átlag: 0]

Hallgasd meg ezt a cikket!

Vladimir Đukanović egy tévéadásban nyilvánosan kért bocsánatot a szerb elnöktől egy twitteres bejegyzésért, amelyben az írta, hogy “a jelek szerint Szerbia kénytelen lesz megkezdeni a Balkán nácimentesítését” (denacifikacija, németül Entnazifizierung). A bocsánatkérés a Pink televízióban hangzott el, amelynek jóval nagyobb a nézettsége, mint az Objektiv hírportál internetes adásainak, ahol a Szerb Haladó Párt szélsőjobboldali szárnyához tartozó Đukanović műsorvezetőként szokott hozsannázni Aleksandar Vučićnak.

Viccelődni akart

Đukanović a “rózsaszín televízió” adásában úgy nyilatkozott, hogy “iszonyatosan felelőtlen ember”, és ezért kötelességének tartja, hogy bocsánatot kérjen.

– Írtam egy tweetet, inkább csak viccelődve, és ezzel óriási problémát okoztam Aleksandar Vučićnak és a hazámnak

– fogalmazott Đukanović, aki hozzátette, hogy minden felelősséget magára vállal a “szörnyű hibáért”.

A haladó politikus ezt az alkalmat is arra használta fel, hogy ismételten leboruljon a szerb elnök előtt.

– Most teljes mértékben felelősen kell viselkednünk, teljes mértékben követnünk kell az állami vezetést, és meg kell próbálnunk elkerülni a konfliktust

– jelentette ki Đukanović, aki a nyilatkozat végén egy kicsit “visszakorrigált”, igyekezett ugyanis érzékeltetni, hogy nem lesz könnyű elkerülni az említett konfliktust, tekintettel arra, hogy “mekkora erők összpontosulnak Koszovóban, hogy miként alakulnak a dolgok, hogy mekkora erőket küldtek Koszovó északi részébe, és hogy a nyugati média miként tudósít az eseményekről”.

Itt jegyzendő meg, hogy a most bocsánatot kérő szerb politikus Oroszország nagy barátja, és ha ebből a szemszögből tekintünk a kijelentésre, akkor a “nácimentesítés” új értelmet kap.

– Lassan folyik a készülődés

– tette hozzá Đukanović, akinek a fenti zavaros gondolatmenetéből nem derült ki, hogy ki és milyen erőket küldött Koszovó északi részébe, és hogy mire készülnek a meg nem nevezett akárkik.

Mindez nagy valószínűséggel a koszovói albánokra vonatkozik, az ő lejáratásukat szolgálja, és aligha gondolnak mást azok, akiknek az üzenet szólt, mert a szerb jobboldalon “fél mondatokból” is megértik egymást.

Soktényezős politikus

Vladimir Đukanovićot a szerb szélsőjobb képviselőjének szokás tekinteni a Szerb Haladó Párton belül, aki intelligencia tekintetében igencsak túltesz a szerb kormány hasonló világnézetű tagjain.

Nem csak műsorvezetőként ismert a közvélemény előtt, hanem politikusként és ügyvédként is, vagyis “soktényezős személyiség”, akinek a különböző területeken folytatott tevékenységét nehéz közös nevezőre hozni.

A Szerb Haladó Párton belül Nebojša Stefanović védelmi miniszter legnagyobb ellenségének számít, akit korábban sikerült kibuktatni a haladók fővárosi vezetésének éléről, viszont nem tudta elérni, hogy Stefanovićot lemondassák a miniszteri posztról is.

Đukanović ezzel párhuzamosan nagy horderejű bírósági perekben is részt vesz, ő például a szerb alvilággal állítólag kokettáló Dijana Hrkalović volt belügyi államtitkár védőügyvédje, ami jól beleillik a Stefanović ellen folytatott “ördögűző” tevékenységébe.

Értékeld ezt a cikket a szívecskék segítségével!
[Összesen: 0 Átlag: 0]
QR Code

Küld el ezt a cikket e-mailben

Ehhez kattints ide

MeteorológiaHOZZÁSZÓLÁS A FACEBOOKON

B.A. Balkanac

Balkanac

Magyarország

Románia

Szlovákia

Négy nap legjava