Connect with us

Írd be ide, amit keresel!

Szerbia

VÍZBEFÚLT NEMZETI LÁJKVADÁSZAT: A szerbek Đokovićot éltették, közben ítéletidő tört az országra

ÍTÉLETIDŐ: Ömlött a víz Belgrád utcáin
ÍTÉLETIDŐ: Ömlött a víz Belgrád utcáin (Twitter: Screenshot)
Olvasási idő: 2 perc

A szerbiai hírportálokon az egyik vezető volt, hogy teniszező hihetetlen küzdelemben legyőzte az Jannik Sinnert. Szerbiában ez azért került a vezető hírek közé, mert Đoković 0:2-ről fordított, de a ennek most nem nagyon örülhettek, mert nem sokkal később vihar csapott le az országra.

“Novak-mánia” rázkódtatja meg Angliát

Ezzel a hangzatos címmel fejelte meg az egyik cikkét a belgrádi kormánypárti , amely este 8-tól 11-ig, vagyis röpke három óra alatt öt hírt nyomott az olvasói képébe Đoković legújabb wimbledoni sikerével kapcsolatban.

Ha csak a cikkek címeit nézzük, akkor is látjuk, hogy a Novosti vezető helyet foglal el a “nemzeti lájkvadászok” mezőnyében, ahol elég sok szerb sajtótermék tolong.


A Novosti szerint tehát “Novak-mánia” rázkódtatja meg Angliát, és minden szempár Đokovićra szegeződik, aki az ottani “gyerekek hőse”.

A legfiatalabb közönség, amely a leginkább képes megítélni bárki őszinteségét és nagyságát, nap mint nap kifejezi a szimpátiáját a szerb teniszező iránt, és ma sem volt ez másképp…

– ömlengett a szerbiai hírportál, amely most éppen abban látta Đoković nagyságát, hogy a Jannik Sinnerrel folytatott maratoni találkozó után autógrammal “súlyosbított” törölközőket, mezeket és teniszlabdákat osztogatott a közönségnek, mindenekelőtt a gyerekeknek, akik – mint a mellékelt Twitter-bejegyzésben láthatjuk is – valóban az egyik kedvencüknek tekintik a szerb teniszcsillagot.

Még az ellenzéki lapok is erősen megünnepelték Đoković legújabb wibledoni győzelmét, és biztosan sok dicshimnusz született volna a szerb médiában, ha nem csap le a vihar a szerb fővárosa, és nem mossa le gyorsan a sporthíreket a vezető jelentések közül. Így az ömlengés átadta a helyet a “vízömlésnek”, aminek következtében lokális árvizek keletkeztek.


A vihar megtépázta a szerbeket

A belgrádi hírportálok a későesti órákban már a viharral voltak elfoglalva, amely olyan erőteljesen zúdult a szerb fővárosra és környékére, hogy a csatornák képtelenek voltak elvezetni a lezúduló csapadékot, ezért a víz házakat öntött el, amelyekből a tűzoltóknak kellett kimenekíteniük az embereket.

Hasonló volt a helyzet szinte egész Belgrádban, amelyet a Novosti megfogalmazása szerint emberemlékezet óta nem ért meg ekkora ítéletidőt, mint az esti órákban.

Fél óra alatt 13 liter víz hullott egy négyzetméterre, a víz szinte teljesen elöntötte az alacsonyabban fekvő Újbelgrádot és Zimonyt.

A liberális is arról számolt be, hogy rekord mennyiségű eső hullott a szerb fővárosra, amely megbénította az említett városrészek közlekedését, amiről a szerb belügyminisztérium a mellékelt videót közölte a YouTube-on.

Az esővel és mennydörgéssel kísért ítéletidő 19 óra után csapott le Belgrádra, ahol rövid idő alatt 15 fokkal csökkent a hőmérséklet, az ellenzéki Danas beszámolója szerint a vihar miatt a város egyes részein elment az .

A vihar azonban nemcsak Belgrádot, hanem szinte egész Szerbiát sújtotta, Szendrőt, Kruševacot, Loznicát, és a egész vonalán elterülő településeket, sokfelé – ha nem is teniszlabda – de galambtojás nagyságú jég is hullott.


Napi hírlevél


Mi munkát teszünk bele, legyen a megosztás a fizetség!Lektor nélkül dolgozunk. Ha helyesírási hibát találsz, akkor jelöld ki a szót az egérrel, majd egyszerre nyomd le a következő két billentyűt: Ctrl+Enter. A program semmiféle személyes adatot nem kér, és nem továbbít. Köszönjük, hogy segítesz jobbá tenni a BALK-ot!

Helyesírási hiba jelentése

A következő értesítést küldjük a szerkesztőnek: