Connect with us

Szerbia

VÍZBEFÚLT NEMZETI LÁJKVADÁSZAT: A szerbek Đokovićot éltették, közben ítéletidő tört az országra

Avatar photo

Közzétéve:

A megjelenés dátuma

ÍTÉLETIDŐ: Ömlött a víz Belgrád utcáin
SZÍV KÜLDI SZÍVNEK! Értékeld ezt a cikket!
[Összesen: 0 Átlag: 0]

Hallgasd meg ezt a cikket!

A szerbiai hírportálokon az egyik vezető hír volt, hogy Novak Đoković szerb teniszező hihetetlen küzdelemben legyőzte az olasz Jannik Sinnert. Szerbiában ez azért került a vezető hírek közé, mert Đoković 0:2-ről fordított, de a szerbek ennek most nem nagyon örülhettek, mert nem sokkal később vihar csapott le az országra.

“Novak-mánia” rázkódtatja meg Angliát

Ezzel a hangzatos címmel fejelte meg az egyik cikkét a belgrádi kormánypárti Novosti, amely este 8-tól 11-ig, vagyis röpke három óra alatt öt hírt nyomott az olvasói képébe Đoković legújabb wimbledoni sikerével kapcsolatban.

Ha csak a cikkek címeit nézzük, akkor is látjuk, hogy a Novosti vezető helyet foglal el a “nemzeti lájkvadászok” mezőnyében, ahol elég sok szerb sajtótermék tolong.

A Novosti szerint tehát “Novak-mánia” rázkódtatja meg Angliát, és minden szempár Đokovićra szegeződik, aki az ottani “gyerekek hőse”.

– A legfiatalabb közönség, amely a leginkább képes megítélni bárki őszinteségét és nagyságát, nap mint nap kifejezi a szimpátiáját a szerb teniszező iránt, és ma sem volt ez másképp…

– ömlengett a szerbiai hírportál, amely most éppen abban látta Đoković nagyságát, hogy a Jannik Sinnerrel folytatott maratoni találkozó után autógrammal “súlyosbított” törölközőket, mezeket és teniszlabdákat osztogatott a közönségnek, mindenekelőtt a gyerekeknek, akik – mint a mellékelt Twitter-bejegyzésben láthatjuk is – valóban az egyik kedvencüknek tekintik a szerb teniszcsillagot.

Még az ellenzéki lapok is erősen megünnepelték Đoković legújabb wibledoni győzelmét, és biztosan sok dicshimnusz született volna a szerb médiában, ha nem csap le a vihar a szerb fővárosa, és nem mossa le gyorsan a sporthíreket a vezető jelentések közül. Így az ömlengés átadta a helyet a “vízömlésnek”, aminek következtében lokális árvizek keletkeztek.

A vihar megtépázta a szerbeket

A belgrádi hírportálok a későesti órákban már a viharral voltak elfoglalva, amely olyan erőteljesen zúdult a szerb fővárosra és környékére, hogy a csatornák képtelenek voltak elvezetni a lezúduló csapadékot, ezért a víz házakat öntött el, amelyekből a tűzoltóknak kellett kimenekíteniük az embereket.

Hasonló volt a helyzet szinte egész Belgrádban, amelyet a Novosti megfogalmazása szerint emberemlékezet óta nem ért meg ekkora ítéletidőt, mint az esti órákban.

Fél óra alatt 13 liter víz hullott egy négyzetméterre, a víz szinte teljesen elöntötte az alacsonyabban fekvő Újbelgrádot és Zimonyt.

A liberális Blic is arról számolt be, hogy rekord mennyiségű eső hullott a szerb fővárosra, amely megbénította az említett városrészek közlekedését, amiről a szerb belügyminisztérium a mellékelt videót közölte a YouTube-on.

Az esővel és mennydörgéssel kísért ítéletidő 19 óra után csapott le Belgrádra, ahol rövid idő alatt 15 fokkal csökkent a hőmérséklet, az ellenzéki Danas beszámolója szerint a vihar miatt a város egyes részein elment az áram.

A vihar azonban nemcsak Belgrádot, hanem szinte egész Szerbiát sújtotta, Szendrőt, Kruševacot, Loznicát, és a Drina egész vonalán elterülő településeket, sokfelé – ha nem is teniszlabda – de galambtojás nagyságú jég is hullott.

SZÍV KÜLDI SZÍVNEK! Értékeld ezt a cikket!
[Összesen: 0 Átlag: 0]
Az olvasás folytatása


QR Code

Küld el ezt a cikket e-mailben

Ehhez kattints ide

MeteorológiaKÖVETÉS A FACEBOOKON

B.A. Balkanac

Balkanac

Magyarország

Románia

Szlovákia

Négy nap legjava