Connect with us

Írd be ide, amit keresel!

Magyarország

HARCI KEDVTELENSÉG: Egy kutatás szerint alacsony a magyar lakosság háborús részvételi hajlandósága

A lakosság valamivel több, mint fele kész a haza védelmére
KÉSZÜLTSÉG VAGY KÉSZÜLETLENSÉG? A magyar lakosság valamivel több, mint fele kész a haza védelmére (Kép forrása: HM Zrínyi)
Olvasási idő: 1 perc

A Publicus Intézet május 26-30-a között 1004 fő megkérdezésével készített országos reprezentatív közvéleménykutatásban kérdezte meg az embereket arról, hogy mit tennének, ha Magyarország háborúba keveredne. A közvélemény-kutató intézet nem mondta ki, de a felmérés nyilván összefüggésbe hozható a szomszédságban dúló öldökléssel.

Ha lenne egy háború, amiben Magyarország is érintett, minden második (51 százalék) megkérdezett harcolna a hazája érdekében. A válaszadók némileg kevesebb mint fele (45 százalék) azonban nem tenne így egy háborús konfliktus esetén.

Amennyiben Magyarország támadna meg egy másik országot, akkor tízből nyolc (83 százalék) válaszadó nem venne részt egy ilyen háborúban. Ha egy ilyen konfliktusra kerülne sor, akkor csak minden tízedik (10 százalék) válaszadó fogna fegyvert.

Abban az esetben, ha Magyarországot megtámadná egy másik ország, tízből hat (62 százalék) megkérdezett harcolna a hazája védelméért. A válaszadók harmada (35 százalék) azonban ekkor sem fogna fegyvert.

harci kedv

Kép forrása: Publicus Intézet

A kutatás pártpreferencia alapján is vizsgálja a kérdést, az összes táblázat ezzel kapcsolatban itt található.


Lektor nélkül dolgozunk. Ha helyesírási hibát találsz, akkor jelöld ki a szót az egérrel, majd egyszerre nyomd le a következő két billentyűt: Ctrl+Enter. A program semmiféle személyes adatot nem kér, és nem továbbít. Köszönjük, hogy segítesz jobbá tenni a BALK-ot!

Napi hírlevél


Mi munkát teszünk bele, legyen a megosztás a fizetség!

Helyesírási hiba jelentése

A következő értesítést küldjük a szerkesztőnek: