Connect with us

Albánia

BALKÁNI SZIMBOLIZMUS: Albánia, Montenegró és Észak-Macedónia támogatja Ukrajna EU-tagjelölti státuszát

Avatar photo

Közzétéve:

A megjelenés dátuma

Albánia és Montenegró miniszterelnöke Kijevben azt mondta, hogy mind katonailag, mind pénzügyileg készek támogatni Ukrajnát
Értékeld ezt a cikket a szívecskék segítségével!
[Összesen: 0 Átlag: 0]

Hallgasd meg ezt a cikket!

Albánia, Montenegró és Észak- Macedónia miniszterelnöke támogatta a kezdeményezést, hogy Ukrajna uniós tagjelölti státuszt kapjon. Ezt azon a kijevi sajtótájékoztatón jelentették be, amelyet Volodimir Zelenszkij ukrán elnök közösen tartott Edi Rama albán, és Dritan Abazović montenegrói miniszterelnökkel, Dimitar Kovačevski macedón kormányfő videolink által volt jelen.

Albánia és Montenegró miniszterelnöke a közös konferencián azt mondta, hogy készek mind katonailag, mind pénzügyileg támogatni Ukrajnát, amitől persze, nem remeg meg az Orosz Birodalom, ennek a támogatásnak nyilván csak szimbolikus jelentősége van, hiszen, akárhogy is vesszük, két NATO-tagállamról van szó.

Dritan Abazović, Montenegró albán származású miniszterelnöke kijelentette, hogy “erkölcsi kötelességnek” tartotta Kijev felkeresését, és az ukrán nép határozott támogatását.

– Önök nem csak területekért harcolnak, hanem az elvekért és az életforma megválasztásának jogáért is

– jelentette ki a montenegrói miniszterelnök, aki támogatja, hogy Ukrajna valamikor az Európai Unió tagja legyen.

Zelenszkij megköszönte, hogy Albánia, Montenegró és Észak- Macedónia támogatja Ukrajnát az uniós tagjelölti státusz megszerzésében, és arról biztosította vendégeit, hogy Ukrajna nem verseng a balkáni országokkal az európai úton.

A Kijevbe látogató balkáni “albán delegációnak” bizonyára azért nem tagja Albin Kurti koszovói (albán) miniszterelnök, mert Ukrajna nem ismeri el Koszovó függetlenségét.

A másik ok az lehet, hogy Vlagyimir Putyin orosz elnök többször is Koszovóval példálódzott a két ukrajnai szakadár “népköztársaság” függetlenségének elismerésével kapcsolatban.

Kurti ennek ellenére többször kiállt Ukrajna mellett, kijelentve, hogy további lépéseket kell tenni Oroszországgal szemben az Ukrajna elleni “illegális invázió” felszámolására, és az ország felszabadítására az “orosz fasizmus” alól.

Értékeld ezt a cikket a szívecskék segítségével!
[Összesen: 0 Átlag: 0]
QR Code

Küld el ezt a cikket e-mailben

Ehhez kattints ide

MeteorológiaKövetés a Facebookon

B.A. Balkanac

Balkanac

Magyarország

Románia

Szlovákia

Három nap legjava