Connect with us

Írd be ide, amit keresel!

Németország

INOG AZ EGYIK SZÉK LÁBA: Szerbiának ezúttal Németország vagy Oroszország között kell döntenie

globsec 2022
A SZERB ELNÖK POZSONYI MANTRÁJA: "EU és Szerbia: Stratégiai partnerség a jövőért" (Forrás: a szerb elnök Instagram-oldala)

Olvasási idő: 1 perc

A Hírcentrumban már beszámoltunk arról, hogy kiszivárgó hírek szerint június 7-én Belgrádba látogat , az orosz diplomácia vezetője, Vlagyimir jobbkeze. A látogatásról még nincs hivatalos bejelentés, de sejthető, hogy Aleksandar Vučićtyal folytatandó beszélgetésének fő témája a gázmegállapodás és a bevezetése/elutasítása lesz. Feltéve persze, ha egyáltalán létrejön a látogatás, mert hogy a helyzet egyre komplikáltabb.

Egyre komplikáltabb

A szerb nem tagadja, sőt ő maga terjeszti a hírt, hogy az orosz látogatása körüli helyzet egyre bonyolultabb.

Az újságírók arról kérdezték a pozsonyi “GLOBSEC 2022” fórumon résztvevő Vučićot, hogy milyen fogadtatásra talált az orosz külügyminiszter esetleges belgrádi látogatása.A helyzet Lavarov érkezése körül minden szempontból egyre bonyolultabb, de még nem állok készen arra, hogy beszéljek róla, viszont minden szempontból egyre inkább bonyolódik. A kérdés az, hogy minként jön Lavrov Belgrádba… majd meglátjuk

– mondta Vučić, akinek még sok kellemetlen percet okozhat az ezelőtt “áhítattal várt” orosz belgrádi jelenése, ha egyáltalán sor kerül rá.

A szerb elnöknek már most nekiszögezték a kérdést, hogy Lavrov érkezése miatt előfordulhat-e, hogy Olaf kancellár közelgő balkáni körútja során június 10-én kihagyja Belgrádot, vagyis nem keresi fel Szerbiát.

Ez mindenképpen rossz hír lenne Szerbiának

– jelentette ki Vučić, aki az utóbbi időben gyakran “értekezett” arról, hogy az Európai Unió, azon belül pedig milyen fontos gazdasági partner.

Nem kizárt – tesszük hozzá – hogy legalább annyira fontos, mint , ezért a belgrádi vezetésnek erősen el kell töprengenie azon, hogy melyik kezét vágja le.Képzeljék csak el, hogy Scholz valamit megígér, aztán viszont nem akar, vagy nem tud eljönni, az rossz hír lenne

– mondta az igencsak gondterhelt szerb elnök, akinek a jelek szerint ezúttal Oroszország és Németország között kell választania.

Like
Love
Care
Haha
Wow
Sad
Angry

🚗 H-1089 Budapest, Delej utca 51

📬 contact@balk.hu

☎️ +36 30 631 3104

💁‍♂️ Rólunk - About us

📰 Impresszum

💰 Szponzorált tartalom

🏁SEO-partner

BALK Magazin © 2019-2022


Helyesírási hiba jelentése

A következő értesítést küldjük a szerkesztőnek: