Connect with us

Írd be ide, amit keresel!

Bosznia

EZER FELETT: Szerbia Magyarországgal is felvette a kapcsolatot a bombafenyegetések ügyében

Bombariado Banja Lukaban
SPECIÁLIS HÁBORÚ: Bombariadó Banja Lukában
Olvasási idő: 1 perc

Azonosították mindazokat, akik az utóbbi hetekben Szerbia területéről bombafenyegetést tartalmazó leveleket küldtek szerbiai intézményeknek – közölte szerdán. A politikus szerint január elseje és június elseje között a belügyminisztériumnak 1046 alkalommal kellett átvizsgálnia különböző épületeket, míg az előző év ugyanezen időszakában csupán tíz bejelentés érkezett. A fenyegetések közben szinte mindennapossá váltak, és már nemcsak Szerbiát, hanem a Köztársaságot is érintik.

Speciális háború

A belügyi tárca vezetője kijelentette, hogy “speciális háború folyik Szerbia ellen, és kiemelte, minden olyan elkövetőt azonosítottak, aki az ország területéről küldte a fenyegetést, és mindegyikük ellen eljárás indult.

Aleksandar Vulin azt is közölte, hogy azonosították azokat a külföldi címeket is, ahonnan szintén érkeztek fenyegetések, az üggyel összefüggésben pedig felvették a kapcsolatot az érintett országok szerveivel, így például Magyarországgal is.

Együttműködtünk az Europollal, az Interpollal, valamint az érintett országok rendőri és ügyészi hivatalaival, azaz a lengyel, a , az iráni és az kollégákkal, valamint a hatóságokkal is közös munkát végeztünk a hasonló fenyegetések felderítésében

– nyilatkozta a belügyminiszter. Egy korábbi közlése szerint a fenyegetők között fiatalkorúak is voltak.

Május közepe óta több száz bombariadó volt Szerbia-szerte, főként iskolákat, turisztikai célpontokat, bevásárlóközpontokat, erőműveket és hidakat fenyegettek meg robbantással.

Ana szerb szerb miniszterelnök akkor arról beszélt, hogy a bombariadókkal külföldről akarnak nyomást gyakorolni Szerbiára, hogy csatlakozzon az Oroszország elleni nemzetközi szankciókhoz. Mint mondta: a bizonyosan külföldről érkezett, mert olyan célpontok is szerepeltek benne, amelyek csak külföldről tűnnek vonzó idegenforgalmi központoknak.

A boszniai szerbeket is fenyegetik

A fenyegetések közben szinte mindennapossá váltak, és már nemcsak Szerbiát, hanem a boszniai Szerb Köztársaságot is érintik. Ma például bombariadót kellett elrendelni a banja lukai klinikai központban, miután reggel 7 óra 5 perckor fenyegető üzenet érkezett az egészségügyi intézmény e-mail címére

A betegek, a dolgozók és mi is fel vagyunk háborodva, nem hittük el, hogy ez megtörténhet


kis festett kabatok222kis festett kabatok

– mondta Vlado Đajić, a klinikai központ igazgatója. A rendőrség közben átvizsgálta a központ területét, és nem talált robbanószerkezetet.

Az esetről tájékoztatták a helyi ügyészség ügyeletes ügyészét, aki az eseményt bűncselekménynek minősítette, és terrorizmusnak nevezte.

Napi hírlevél


Mi munkát teszünk bele, legyen a megosztás a fizetség!


🚗 H-1089 Budapest, Delej utca 51

📬 contact@balk.hu

☎️ +36 30 631 3104

💁‍♂️ Rólunk - About us

📰 Impresszum

💰 Szponzorált tartalom

🏁SEO-partner

BALK Magazin © 2019-2022

Helyesírási hiba jelentése

A következő értesítést küldjük a szerkesztőnek: