Connect with us

Írd be ide, amit keresel!

Bulgária

ÁRVERSENY: Bulgária olcsóbban kap cseppfolyós gázt az Egyesült Államoktól, mint a Gazpromtól

kiril es kamala 1
KAMALA ÉS KIRIL: A Fehér Házba még nem vezették be gázt (?), ezért fával fűtenek

Olvasási idő: 1 perc

A kormány közleménye szerint Bulgária alacsonyabb áron kap cseppfolyósított földgázt az Egyesült Államoktól, mint a Gazpromtól. A közlemény arról nem szól, hogy a cseppfolyós ára miként viszonyul a vezetékes gáz árához.

Bulgária júniustól a Gazprom jelenlegi áránál olcsóbban kap cseppfolyósított földgázt (LNG) az Egyesült Államokból. Erről bolgár és Kamala Harris amerikai alelnök találkozóján született megállapodás.

A megbeszélésen szóba került Szófia és Washington stratégiai partnersége, valamint a két ország érdekeit szolgáló együttműködés elmélyítésének lehetősége is.Csodálatos volt üdvözölni Kiril Petkov bolgár miniszterelnököt a Fehér Házban. Az továbbra is hálás a két ország közötti erős szövetségért és meleg barátságért

– írta az amerikai alelnök a Twitteren.

A szófiai kormányközlemény szerint Petkov és Harris találkozójának fontos témája volt az ukrajnai is. A bolgár miniszterelnök rámutatott arra, hogy ami Európában történik, az egyértelműen jelzi, hogy az energiaszférában gyorsított és valós intézkedésekre van szükség.

A bolgár miniszterelnök azt mondta, hogy Szófia és Washington partnersége Bulgária gázfüggetlenségének, valamint az szolidaritásának fontos része, a világhálón pedig azt írta, hogy megerősítették az erős partnerséget Bulgária és az Egyesült Államok között, és megvitatták az elkötelezettséget az energiaellátás diverzifikálása mellett.

Harris amerikai alelnök gratulált Bulgáriának az energiaszuverenitás megvédése érdekében tett határozott fellépéséhez.

Kiril Petkov bolgár miniszterelnök külügyminiszterrel is tárgyalt az amerikai külügyminisztériumban. Vele is megvitatta a partnerség lehetőségeit az Egyesült Államokkal Bulgária és a régió energiadiverzifikációja érdekében.Petkov és Blinken a bolgár fegyveres erők modernizációjáról, valamint a - stabilitásáról és fejlődéséről is megbeszélést folytatott.

Like
Love
Care
Haha
Wow
Sad
Angry

🚗 H-1089 Budapest, Delej utca 51

📬 contact@balk.hu

☎️ +36 30 631 3104

💁‍♂️ Rólunk - About us

📰 Impresszum

💰 Szponzorált tartalom

🏁SEO-partner

BALK Magazin © 2019-2022


Helyesírási hiba jelentése

A következő értesítést küldjük a szerkesztőnek: