Connect with us

Bulgária

ÁRVERSENY: Bulgária olcsóbban kap cseppfolyós gázt az Egyesült Államoktól, mint a Gazpromtól
0 (0)

Avatar photo

Közzétéve:

A megjelenés dátuma

A csillagok segítségével értékeld a cikket!
[Összesen: 0 Átlag: 0]

Hallgasd meg ezt a cikket!

A bolgár kormány közleménye szerint Bulgária alacsonyabb áron kap cseppfolyósított földgázt az Egyesült Államoktól, mint a Gazpromtól. A közlemény arról nem szól, hogy a cseppfolyós gáz ára miként viszonyul a vezetékes gáz árához.

Bulgária júniustól a Gazprom jelenlegi áránál olcsóbban kap cseppfolyósított földgázt (LNG) az Egyesült Államokból. Erről Kiril Petkov bolgár miniszterelnök és Kamala Harris amerikai alelnök találkozóján született megállapodás.

A megbeszélésen szóba került Szófia és Washington stratégiai partnersége, valamint a két ország érdekeit szolgáló együttműködés elmélyítésének lehetősége is.

– Csodálatos volt üdvözölni Kiril Petkov bolgár miniszterelnököt a Fehér Házban. Az Egyesült Államok továbbra is hálás a két ország közötti erős szövetségért és meleg barátságért

– írta az amerikai alelnök a Twitteren.

A szófiai kormányközlemény szerint Petkov és Harris találkozójának fontos témája volt az ukrajnai háború is. A bolgár miniszterelnök rámutatott arra, hogy ami Európában történik, az egyértelműen jelzi, hogy az energiaszférában gyorsított és valós intézkedésekre van szükség.

A bolgár miniszterelnök azt mondta, hogy Szófia és Washington partnersége Bulgária gázfüggetlenségének, valamint az EU szolidaritásának fontos része, a világhálón pedig azt írta, hogy megerősítették az erős partnerséget Bulgária és az Egyesült Államok között, és megvitatták az elkötelezettséget az energiaellátás diverzifikálása mellett.

Harris amerikai alelnök gratulált Bulgáriának az energiaszuverenitás megvédése érdekében tett határozott fellépéséhez.

Kiril Petkov bolgár miniszterelnök Antony Blinken külügyminiszterrel is tárgyalt az amerikai külügyminisztériumban. Vele is megvitatta a partnerség lehetőségeit az Egyesült Államokkal Bulgária és a régió energiadiverzifikációja érdekében.

Petkov és Blinken a bolgár fegyveres erők modernizációjáról, valamint a Nyugat- Balkán stabilitásáról és fejlődéséről is megbeszélést folytatott.

A csillagok segítségével értékeld a cikket!
[Összesen: 0 Átlag: 0]
QR Code

Küld el ezt a cikket e-mailben

Ehhez kattints ide

Feliratkozás a Hírlevélre

Az e-mailek heti három alkalommal hétfőn, szerdán és pénteken kerülnek kiküldésre.

MeteorológiaB.A. Balkanac

Balkanac

Magyarország

Szlovákia

Európai Unió

Oroszország

Kína

Három nap legjava