Connect with us

Írd be ide, amit keresel!

A Háború

RADIKÁLIS VÁLTOZÁS: Orosz bázisokat akar Szerbiában a szélsőjobb párt

vjerica radeta
BÁZISHARC: A szerb radikálisok szerint az orosz bázisok garantálnák a gazdasági jólétet (is) Szerbiában
Olvasási idő: 1 perc

Vjerica Radeta, a Radikális (SRS) alelnöke kijelentette, hogy pártja bázisokat szeretne Szerbiában. A korábban a Hágai Törvényszék által keresett politikus, aki 2016 és 2020 között parlamenti képviselő volt a szerb szkupstinában, erről a belgrádi Beta hírügynökségnek nyilatkozott.

Ez a mi több évtizedes elképzelésünk, és ma is kiállunk mellette. Nem lenne semmi kellemetlenség belőle, ellenkezőleg: a katonai és minden egyéb együttműködés az Orosz Föderációval a garancia a gazdasági jólétünkre, a területi integritás megőrzésére és a szerb légtér védelmére.

– mondata Radeta, aki szerint legálisan küldhetne önkénteseket Ukrajnába, ha ennek meglennének a törvényes feltételei.

Ha elfogadták volna azt a javaslatunkat, hogy Szerbia a Kollektív Biztonsági Szerződés Szervezetének tagja legyen, akkor ez legális és legitim lett volna

A szerb radikális politikus úgy fogalmazott, hogy az előírások betartása mellett vannak, viszont követelik azoknak a szabályoknak a megváltoztatását, amelyen “nem szolgálnak nemzeti érdekeket”.

A Betanak adott interjújában Radeta azt mondta: nem tapasztalható elégedetlenség a tagság körében amiatt, hogy a vezetőjét, Aleksandar Vučićot támogatják az elnökválasztásokon, de úgy fogalmazott, hogy Vučić “hazaárulást követne el, ha szankciókat vezetne be Oroszországgal szemben”.

A Hágai Nemzetközi Törvényszék (ICTY) 2015 januárjában Radetát és a Radikális Párt két másik tagját a megsértésével vádolta meg, mert a törvényszék szerint a tanúk “megfenyegetéssel, megfélemlítéssel, kenőpénzt felajánlásával vagy más módon” beavatkoztak a Vojislav Šešelj pártvezér elleni perbe, kiadatásukra azonban nem került sor.

Napi hírlevél


Mi munkát teszünk bele, legyen a megosztás a fizetség!


🚗 H-1089 Budapest, Delej utca 51

📬 contact@balk.hu

☎️ +36 30 631 3104

💁‍♂️ Rólunk - About us

📰 Impresszum

💰 Szponzorált tartalom

🏁SEO-partner

BALK Magazin © 2019-2022

Helyesírási hiba jelentése

A következő értesítést küldjük a szerkesztőnek: