Connect with us

Írd be ide, amit keresel!

A Háború

ALBÁN AGGODALMAK: Az oroszok szerb támogatással hajthatnak végre agressziót a Balkánon

Albanok Koszovoban
Februárban 30 albániai katona csatlakozott a koszovói KFOR-misszióhoz
Olvasási idő: 1 perc

katonai járműveket küldött Ukrajna elleni harcának segítésére, csapatai pedig jelen vannak Lettországban, a közelmúltban pedig megjelentek Koszovóban is. Erről Niko Peleshi védelmi miniszter beszélt Brüsszelben az Euronewsmek adott interjújában, amelyben azt is megemlítette, hogy az oroszok a Balkánt is destabilizálhatják a segítségével.

Hűséges szövetséges

Az albán védelmi miniszter a rendkívüli találkozóján vett részt, mint a katonai szervezet egyik tengerparti bástyájának képviselője.

Albánia esetében aligha lehet bármiféle dilemmáról beszélni, ami a szövetség iránti hűséget illeti.

Az ország felkészült katonai jelenlétének növelésére a NATO igényeinek megfelelően

– mondta az albán védelmi tárca vezetője a rendkívüli ülésen.

A NATO-szövetség soha nem volt egységesebb, mint ma. A szövetségesek között már nincs nézeteltérés, mindannyian egységesen készen állnak, és meg vannak győződve arról, hogy Ukrajna támogatásával meg kell erősíteni a védelmünket

– jelentette ki erősen közhelygyanús nyilatkozatában az albán védelmi miniszter, aki arra figyelmeztetett, hogy Szerbia és -Hercegovina nem hajlandó külpolitikáját az Európai Unióhoz igazítani az Oroszország elleni szankciók bevezetését illetően.

-orosz

Ezzel kapcsolatban Peleshi beszélt a Nyugat-Balkánon fenyegető veszélyekről is, véleménye szerint ugyanis az oroszok szerb támogatással a Nyugat-Balkánt is destabilizálhatják.

Ez a balkáni politikai helyzetet alkalmassá teszi az orosz agresszióra


kis festett kabatok222kis festett kabatok

– jelentette ki az albán politikus, aki szerint újabb katonai egységeket kell a keleti végekre vezényelni, hogy elriasszák az oroszokat.

A miniszter sürgette az Európai Uniót és a NATO-t, hogy gyorsítsa fel a térség országainak csatlakozási folyamatát a nyugat-balkáni biztonság és fejlődés fokozása érdekében.

Albánia két leszállítását várja az Egyesült Államoktól, és azon gondolkodik, hogy további erősíti légi flottáját.

Albánia 2009 áprilisában lett a NATO tagja. A Szövetség a dél-közép-albániai Kuçove, vagyis az ottani egykori Sztálinváros katonai repülőterét korszerűsíti, ahol az első nyugat-balkáni légibázisát alakítja ki, amire 51 millió eurót fordít.


Lektor nélkül dolgozunk. Ha helyesírási hibát találsz, akkor jelöld ki a szót az egérrel, majd egyszerre nyomd le a következő két billentyűt: Ctrl+Enter. A program semmiféle személyes adatot nem kér, és nem továbbít. Köszönjük, hogy segítesz jobbá tenni a BALK-ot!


Napi hírlevél


Mi munkát teszünk bele, legyen a megosztás a fizetség!


🚗 H-1089 Budapest, Delej utca 51

📬 contact@balk.hu

☎️ +36 30 631 3104

💁‍♂️ Rólunk - About us

📰 Impresszum

💰 Szponzorált tartalom

🏁SEO-partner

BALK Magazin © 2019-2022

Helyesírási hiba jelentése

A következő értesítést küldjük a szerkesztőnek: