Connect with us

Szlovénia

SZINTE MINDENKI POZITÍV: Szlovéniában már alig lehet valakit találni, aki nem vírusos

Avatar photo

Közzétéve:

A megjelenés dátuma

A cikk meghallgatása

Szlovéniában a járvány kezdete óta még soha nem volt ekkora a fertőzöttek aránya. A vasárnap reggel közzétett adatok szerint csak minden negyedik ember esetében NEM mutattak ki megbetegedést.

Szlovéniában az utóbbi nap során rekordszámú fertőzést igazoltak, vagyis 13 911 embernél mutatták ki a koronavírusos megbetegedést. A szlovén közegészségügyi intézet szerint az elmúlt 24 órában 18 428 PCR-tesztet végeztek, így arányait tekintve is megdőlt a rekord, a tesztelt emberek 75,5 százaléka ugyanis pozitív volt.

Szombaton 608 COVID-beteget kezeltek kórházban, 135-öt intenzív osztályon, miközben 18-an haltak meg.

A fertőzöttek számának növekedése ellenére a kórházba kerültek száma nem ugrott meg, de a járványügyi szakértők attól tartanak, hogy a vírus ilyen mértékű jelenléte miatt növekszik a nyomás az intenzív osztályokra.

Mateja Logar infektológus, a kormány szakértői csoportjának vezetője a Szlovén Rádiónak azt mondta, hogy a fertőzöttek jelenlegi nagy száma miatt annak ellenére fokozódhat az ágyak kihasználtságának mértéke az intenzív osztályokon, hogy alacsony a súlyosan megbetegedettek aránya.

A fertőzések rohamos terjedése és a karanténba kerülő emberek nagy száma miatt a “társadalom működése” lelassul, illetve bizonyos esetekben egyre inkább megbénul.

Akinél az elmúlt napokban diagnosztizálták a koronavírust, az egy hét múlva vethet véget az elszigeteltségnek, de csak akkor állhat munkába, ha egy napig nem volt láza, illetve egyéb tünete, és negatív gyorstesztet tud felmutatni.

A BALK Hírlevele


MeteorológiaB.A. Balkanac

Balkanac

Magyarország

Szlovákia

Oroszország

Kína

Európai Unió

IN ENGLISH

Egy hét legjava