Connect with us

Szerbia

LOST-LOST HELYZET: Ha hazaküldik Đokovićot Ausztráliából, akkor biztosan balhé lesz, ha nem küldik haza, akkor sem ül el a botrány
0 (0)

Avatar photo

Közzétéve:

A megjelenés dátuma

A csillagok segítségével értékeld a cikket!
[Összesen: 0 Átlag: 0]

Hallgasd meg ezt a cikket!

A Đoković körül kialakult, folklór- és politikai elemeket is jócskán tartalmazó felhajtás, dráma, saga, szappanopera, cirkusz és miegyéb újabb fordulatot vehet, ha valóban helytálló a BBC-értesülése. A brit közszolgálati televízió szerint a szerb teniszező ügyvédei akár perdöntőnek is tekinthető adatokat közöltek az ausztrál bírósággal. Szinte teljesen mindegy azonban, hogy a bíróság figyelembe veszi-e az ügyvédek állítását: ha holnap hazaküldik Đokovićot, akkor biztosan balhé lesz az Ausztrália + Szerbia fronton, ahol az oltásellenes és a beoltott seregek is megütköznek. Ha nem küldik haza, akkor azért nem ül el a botrány, ez egy lost-lost helyzet.

Elkapta a koronát a teniszkirály?

Az ausztrál nyílt teniszbajnokság kezdete előtt az a hír járta be a szerb + világsajtót, hogy Novak Đoković orvosi felmentést kapott az oltás alól, ennek részleteit azonban homály fedi/fedte eddig, amit még talányosabbá tett a szerb teniszező korábbi magatartása, mivel folyamatosan lebegtette, hogy felveszi-e az oltást, vagy sem, és nem állt sem az oltást sürgetők, sem a vakcinát tagadók pártjára.

Đoković – magánélete védelmére hivatkozva – mindvégig/mostanáig nem nyilatkozott arról, hogy oltott-e, vagy sem, és azt sem tette egyértelművé, hogy be akarja-e oltatni magát. Mindenki tudta, hogy az oltottság alapfeltétel a belépéshez Ausztráliába, amelyet sokan csak a kengururól és a Melbourne-i nyílt teniszbajnokság ismernek, miután ez az év első Grand Slam-tornája, az előző pedig a világ egyetlen három lábú állata.

A BBC úgy értesült, hogy Đoković ügyvédei szerint a szerb klasszis az előző év végén már átesett a koronavírus-fertőzésen, ezért mentesült az oltás alól, vagyis ma már nem veszélyezteti a környezetét, mint ahogy azt december 16-án tette, amikor ügyvédei állítása szerint pozitív koronavírustesztet adott.

A teniszező ennek ellenére megjelent legalább egy nyilvános eseményen Szerbiában, az egyiken “postabélyegbe öntötték” az alakját, erről az Instagramon is posztolt, de a jelenlegi ügy szempontjából nem a hozzáállás, hanem a dátum fontos.

Festa van

A belgrádi Blic munkatársai a Twittert is lapozgatták, és a Barça Basket oldalán találtak egy fényképet, amely a szerb teniszező ügyvédeinek érvelését támaszthatja alá, a képen ugyanis az látható, hogy Đoković a Barça kosárlabda csapatának egyik kiválóságával, Nigel Hayes- Davisszel került “testi közelségbe”, (lásd a nyitóképet!) amikor a spanyol/katalán és egyéb nemzetiségű csapat Belgrádban “teperte padlóra” a Crvena Zvezdát.

A Blic ezek után bizonyítottnak látja, hogy a szerb ász nem a tenisz-, hanem a kosárlabda pályán kapta el/meg a betegséget, néhány nappal később Hayes- Davis, majd +1 nap múlva Đoković is pozitív tesztet produkált. A szerb kollégák szerint ebből az következik, hogy a Barça játékosa volt az, aki megkoronázta Đokovićot.

A Blic arra nem térti ki, hogy ludas lehet a szerb teniszező is, aki több ezer ember társaságában szurkolt a belgrádi arénában a betegség szempontjából nem éppen tisztes távolságban.

A szerb teniszező a meccset kanadai barátja és “ütőtársa”, Vasek Pospisil társaságában nézte végig, akit éppen egy évvel ezelőtt, vagyis a tavalyi ausztráliai nyílt teniszbajnokság előtt/idején döntött le a korona, legalábbis a kanadai egyik Twitter-bejegyzésének tanúsága szerint.

– Neki és minden ortodox hívőnek biztonságot és jó egészséget (safety & good health) kívánok karácsony estéjén. Maradj erős, testvérem!

– írta Pospisil, aki a világhálón arról nem számolt be, hogy neki most sikerült-e újabb koronát beszerezni a legújabb kollekcióból.

Megtáncoltatott bánat

A szerbek örömükben/bánatukban énekelnek vagy táncra perdülnek. Lásd például Dodik esetét. Most sincs ez másképp, az ausztráliai népes szerb kolónia tagjai dallal/tánccal támogatják Đokovićot a Melbourne-i migránsszálló előtt.


Đoković ügyvédei azt állítják, hogy a világelső teniszező első pozitív koronavírus-tesztjének dátuma tehát 2021. december 16-a. A szombaton közzétett adatot azok a dokumentumok tartalmazzák, amelyeket a bírósághoz nyújtottak be, ezekben azt is megjegyzik, hogy a szerb klasszis az utóbbi 72 órában tünetmentes volt.

A BBC szerint az ausztrál repülőtéri illetékesek számára a fertőzésen történt korábbi átesés nem volt elegendő ok arra, hogy Đokovićot oltás nélkül beengedjék az országba.

A mostani közlés viszont biztosan elegendő ok lesz arra, hogy a parázsló vita ismét fellángoljon, függetlenül attól, hogy hétfőn milyen döntést hoz az illetékes ausztrál bíróság.

Ez mindenképpen egy lost-lost helyzet, arcvesztés nélkül senki sem kerülhet ki belőle, a lényeg azonban az, hogy a koló folytatódik, vagyis latinosan szólva “festa” van, ami összetartja a lelkeket.

A csillagok segítségével értékeld a cikket!
[Összesen: 0 Átlag: 0]
QR Code

Küld el ezt a cikket e-mailben

Ehhez kattints ide

Feliratkozás a Hírlevélre

Az e-mailek heti három alkalommal hétfőn, szerdán és pénteken kerülnek kiküldésre.

MeteorológiaB.A. Balkanac

Balkanac

Magyarország

Szlovákia

Európai Unió

Oroszország

Kína

Három nap legjava