Connect with us

Írd be ide, amit keresel!

Szerbia

ÖSSZENŐ VAGY NEM NŐ ÖSSZE? A szocialisták is támogatják Vučićot, ha ismét indul az elnökválasztáson, és közös választási lista is lehet

tandem vucic dacic
TANDEM: Ivica Dačić büszke arra, amit az utóbbi kilenc évben Aleksandar Vučićtyal együtt elértek
Olvasási idő: 2 perc

Ivica , a Szerbiai Szocialista (SPS) elnöke kijelentette, hogy a szocialisták ismételten Aleksandar Vučićot támogatják, ha indul a következő elnökválasztáson. A szocialista vezető azt sem zárta ki, hogy közös listát állítanak a Haladó Párttal (SNS) a közelgő parlamenti választásokon.

Személyi kötődés

A Szerbiai Szocialista Párt elnöke a szerb ügynökség által sugárzott TV-műsorban jelentette be, hogy Aleksandar Vučić a és a szocialisták közös jelöltje lesz, ha indul a következő megmérettetésen, amelyet várhatóan tavaszra tartanak meg a parlamenti választásokkal együtt.

Dačić ugyanakkor jelezte, hogy a támogatás személy szerint Vučićnak, és nem a Szerb Haladó Pártnak szól, a haladók más jelöltje mögé ugyanis nem sorakoznak fel a szocialisták.

Teljesen logikus, hogy ha az SNS-nek van elnökjelöltje, legutóbb volt a közös jelölt, őt újra támogatnánk, de mást nem, ellenkező esetben lesz saját jelöltünk

– nyilatkozta a szocialisták elnöke a Tanjug TV “Pontosan így van” című műsorában, megjegyezve, hogy politikailag inkorrekt és elképzelhetetlen lenne Vučić ellen indulni.

A közös sem kizárt

A szocialista vezető szerint a két párt akár közös listát is állíthat a közelgő parlamenti választások előtt, de Dačić szerint ez attól függ, hogy a szavazók miként reagálnak a felvetésre.

A jelenleg házelnöki tisztséget betöltő Dačić úgy fogalmazott, hogy komoly elemzői munkára van szükség annak kiderítésére, hogy mi hoz több szavazatot a konyhára.

Az SPS elnöke szerint a szocialisták akkor is bejutnak a parlamentbe, ha egyedül indulnak, hiszen a legutóbbi választásokon 10,5%-kot értek el, ami által a második legerősebb szerbiai pártnak számítanak

A szocialista vezető, aki a kilencvenes években a Szerbiai Szocialista Párt szóvivőjeként a elkövetésével vádolt egyik közeli munkatársa volt, hozzátette azonban, hogy ez nem jelenti a szocialisták beolvadását a Szerb Haladó Pártba.

Dačić álláspontja szerint a közös lista állítása logikus fejlemény lehet, ha támogatják Vučić indulását az elnöki posztért.

A Szerbiai Szocialista Párt elnöke azt viszont hangsúlyozta, hogy ha az SPS és az SNS közös listával indul országos szinten, akkor ugyanezt fogja tenni a fővárosban, vagyis Belgrádban is, tehát ugyanazt az elvet alkalmazzák országos és helyi szinten, de erről még folyik a párbeszéd.


kis festett kabatok222kis festett kabatok

Vučić és Dačić régi ismerősök az említett kilencvenes évekből, amikor Dačić balról, Vučić pedig jobbról volt szélsőséges, az utóbbi a Szerb Radikális Párt képviselőjeként rosszhírű tájékoztatási miniszter volt 1998 és 2000 között, vagyis a NATO-bombázások idején is.


Lektor nélkül dolgozunk. Ha helyesírási hibát találsz, akkor jelöld ki a szót az egérrel, majd egyszerre nyomd le a következő két billentyűt: Ctrl+Enter. A program semmiféle személyes adatot nem kér, és nem továbbít. Köszönjük, hogy segítesz jobbá tenni a BALK-ot!

Napi hírlevél


Mi munkát teszünk bele, legyen a megosztás a fizetség!


🚗 H-1089 Budapest, Delej utca 51

📬 contact@balk.hu

☎️ +36 30 631 3104

💁‍♂️ Rólunk - About us

📰 Impresszum

💰 Szponzorált tartalom

🏁SEO-partner

BALK Magazin © 2019-2022

Helyesírási hiba jelentése

A következő értesítést küldjük a szerkesztőnek: