Connect with us

Energia

PAKS IDEJE: Az Európai Baloldal tiltakozik a Paksi Atomerőmű bármilyen kis tulajdonrészének privatizálása ellen

Avatar photo

Közzétéve:

A megjelenés dátuma

Értékeld ezt a cikket a szívecskék segítségével!
[Összesen: 0 Átlag: 0]

Hallgasd meg ezt a cikket!

Az Európai Baloldal tiltakozik a Paksi Atomerőmű bármilyen kis tulajdonrészének privatizálása ellen, ezzel kapcsolatban a baloldali kispárt közleményt tett közzé. A BALK a napokban többször is írt arról, hogy Szerbia részesedést szeretne Paks 2-ből, Aleksandar Vučić szerb elnök a glasgow-i klímacsúcsról pedig megüzente, hogy hazája 10-12 százalékos részesedést tudna anyagilag bevállalni.

Baloldali tiltakozás

A szerb elképzelések ellen tiltakozik az Európai Baloldal, amely a következő közleményt tette közzé:

Sajtóértesülések szerint Szerbia elnöke az Európai Bizottsággal és a magyar kormánnyal is tárgyalásokat folytat arról, hogy tulajdonrészt szerezzen a működő paksi atomerőműben.

Ez a terv nyilvánvalóvá teszi, hogy a növekvő energiaárak hatására gyökeres változások várhatóak az európai energia piacon, és máris elkezdték szétosztani a stratégiailag kiemelkedően fontos termelő egységeket.

A paksi atomerőmű a hazai villamosenergia-termelés több mint felét adja, a jelenlegi piaci áraknál sokkal alacsonyabb önköltséggel. Az ilyen jelentős erőművek tulajdonosai döntő szerepet játszhatnak a jövőben a piaci szabályok átalakítása után is.

A paksi atomerőmű hazánk gazdasági életének stratégiai fontosságú része, amelyet semmilyen részben sem szabad privatizálni, vagy más országok befolyásának kitenni.

Az Európai Baloldal ragaszkodik a stratégiailag fontos energiatermelő egységek és elosztó hálózatok köztulajdonba vételéhez, mert csak így van esély egyszerre biztosítani a megfizethető és a környezetet a lehető legkevésbé szennyező, klímabarát új energetikai rendszer kiépítését.
__________________
Fotó forrása: MVM Paksi Atomerőmű

Értékeld ezt a cikket a szívecskék segítségével!
[Összesen: 0 Átlag: 0]
QR Code

Küld el ezt a cikket e-mailben

Ehhez kattints ide

MeteorológiaKövetés a Facebookon

B.A. Balkanac

Balkanac

Magyarország

Románia

Szlovákia

Négy nap legjava