Connect with us

LMBT

KÁNIKULA: Szkopje szivárványos volt a hétvégén, a macedón elnök is felvonult

Avatar photo

Közzétéve:

A megjelenés dátuma

Értékeld ezt a cikket a szívecskék segítségével!
[Összesen: 0 Átlag: 0]

Hallgasd meg ezt a cikket!

 
Észak- Macedónia fővárosa az ország történelme során másodszor rendezte meg a Pride-ot, ami ezreket vonzott a város napsütötte és addig többnyire elhagyatott utcáira.

Emberek ezrei vettek részt szombaton Észak- Macedónia fővárosában a Pride felvonuláson, amely délben kezdődött Szkopje központjában.

A felvonulás “némi mozgást” vitt a város szinte kihalt utcáira, amikor a felvonulás résztvevői végigsétáltak a belvároson a város legnagyobb parkja felé, ahol a buli DJ-k és művészek fellépésével folytatódott.

A rekkenő hőségben fellépők között volt az Észak- Macedóniát az Eurovíziós Dalfesztiválon idén képviselő Vaszil Garvanliev is (fenti kép).

Csakúgy, mint a 2019-ben, az első, “történelmi szkopjei Pride-on, az idei rendezvényt is támogatta a legfelsőbb állami és városi vezetés, a külföldi nagykövetségek, aktivisták és szervezetek. KÁNIKULA: Szkopje szivárványos volt a hétvégén, a macedón elnök is felvonult

A macedón vezetők közül néhány személyesen is csatlakozott a menethez, mint például  Sztevo Pendarovszki  (balról) köztársasági elnök is.

Az idei rendezvényt a Homofóbia és a Transzfóbia Elleni Nemzeti Hálózat szervezte “A falakon kívül” szlogennel.

Az indoklás szerint a szlogen az elszigeteltségre és a nemi identitás eltitkolására vonatkozott, amivel az LMBT-közösség tagjai korábban szembesültek, amikor másságuk miatt a négy fal közé szorultak.

A mostani felvonulást azt követően tartották meg, hogy tavaly a COVID-19 járvány miatt nem voltak utcai rendezvények, és az aktivisták egy sor virtuális, online rendezvényt szerveztek.
______________
Fotó: internet

Értékeld ezt a cikket a szívecskék segítségével!
[Összesen: 0 Átlag: 0]
QR Code

Küld el ezt a cikket e-mailben

Ehhez kattints ide

MeteorológiaKövetés a Facebookon

B.A. Balkanac

Balkanac

Magyarország

Románia

Szlovákia

Három nap legjava