Connect with us

Írd be ide, amit keresel!

Európai Unió

JANŠA: Éljen a szlovén és a magyar nemzet barátsága, Isten áldja meg Szlovéniát és Magyarországot

kurz plenkovic orban 2
Olvasási idő: 1 perc

 
Janez Janša a Twitteren köszönte meg a magyar miniszterelnöknek a részvételt a szlovén 30. évfordulójának megünneplésén. A szlovén miniszterelnök ezzel válaszolt Orbán Viktor magyar kormányfő péntek esti ljubljanai beszédére.

Barátok és testvérek

A szlovén államiság 30. évfordulója alkalmából rendezett ünnepségen, amely kapcsolódott Szlovénia uniós elnökségének átvételéhez, beszédet mondott a magyar miniszterelnök is. JANŠA: Éljen a szlovén és a magyar nemzet barátsága, Isten áldja meg Szlovéniát és Magyarországot

A magyarok barátként és ény testvérként tekintenek a szlovénekre, és örülnek annak, hogy szomszédok lehetnek

– mondta a Ljubljanában rendezett állami ünnepségen Viktor, aki hangsúlyozta, hogy a magyar nép üdvözletét és nagyrabecsülését vitte a szlovéneknek.

Önök harminc éve hatalmas lélekjelenléttel és bátorsággal, szinte fegyvertelenül kivívták a függetlenségüket és szabadságukat. Az egész világ megértette, hogy a bátrak hazája, aki visszakövetelik a saját országukat

– hangsúlyozta a magyar miniszterelnök, aki hangsúlyozta, hogy a magyarok értik, hogy mit jelent a túlerővel szemben harcolni.

Egy nemzet nagyságát a hagyománya, a lelke és a büszkesége határozza meg. Mi látjuk azt a munkát, kreativitást és nyugodt lelki erőt, amellyel Önök látványosan sikeressé tették Szlovéniát. Nekünk, magyaroknak, Magyarországnak is annál jobb, minél erősebb, gazdagabb és boldogabba szomszédunk

– tette hozzá a miniszterelnök.

áldását kérték egymásra

A magyar miniszterelnök beszédét azzal zárta, hogy Isten áldását kérte Szlovéniára.


kis festett kabatok222kis festett kabatok

Orbán Viktor beszédére szlovén kollégája Janez Janša válaszolt a Twitteren, ahol köszönetét fejezte ki: jansa koszonet

Éljen a szlovén és a magyar nemzet barátsága, Isten áldja meg Szlovéniát és Magyarországot!

A péntek este a ljubljanai Köztársaság téren megrendezett állami ünnepségen felszólalt Borut Pahor szlovén államfő és Janez Janša kormányfő, a vendégek közül pedig Orbán Viktor mellett Charles Michel, az Európai Tanács elnöke, Sebastian Kurz osztrák kancellár, Andrej Plenković kormányfő és Luigi di Maio külügyminiszter.

Szlovénia és Horvátország harminc évvel ezelőtt, 1991. június 25-én kikiáltotta függetlenségét, ami háborúhoz vezetett az akkori Jugoszlávián belül, és elindította a szövetségi állam szétesését.


Lektor nélkül dolgozunk. Ha helyesírási hibát találsz, akkor jelöld ki a szót az egérrel, majd egyszerre nyomd le a következő két billentyűt: Ctrl+Enter. A program semmiféle személyes adatot nem kér, és nem továbbít. Köszönjük, hogy segítesz jobbá tenni a BALK-ot!


Napi hírlevél


Mi munkát teszünk bele, legyen a megosztás a fizetség!


🚗 H-1089 Budapest, Delej utca 51

📬 contact@balk.hu

☎️ +36 30 631 3104

💁‍♂️ Rólunk - About us

📰 Impresszum

💰 Szponzorált tartalom

🏁SEO-partner

BALK Magazin © 2019-2022

Helyesírási hiba jelentése

A következő értesítést küldjük a szerkesztőnek: