Connect with us

Egyesült Államok

AMERIKAI INVÁZÓ: Megugrott a görögországi nyaralás iránti érdeklődés az Egyesült Államokban

Avatar photo

Közzétéve:

A megjelenés dátuma

Értékeld ezt a cikket a szívecskékkel!
[Összesen: 0 Átlag: 0]

Hallgasd meg ezt a cikket!

 
Megugrott a görögországi nyaralás iránti érdeklődés a tengerentúlon, ami arra késztette a nagy légitársaságokat, hogy módosítsák menetrendjüket a kereslet kielégítése érdekében. Ennek Görögországban azért örülnek, mert az amerikai turisták költik a legtöbb pénzt nyaralásuk során.

Az A-terv

A Bloomberg hétfőn számolt be arról, hogy a Hopper utazási alkalmazáson 75%-kal megnövekedett az oda-vissza utazások iránt érdeklődők száma, a Virtuoso luxusügynökség pedig 225%-os növekedést tapasztalt a görög szállodai foglalások terén.

A foglalások valójában már márciusban megkezdődtek, még mielőtt Görögország elsőként bejelentette, hogy április 19-étől fogadja az Amerikából érkező látogatókat. AMERIKAI INVÁZÓ: Megugrott a görögországi nyaralás iránti érdeklődés az Egyesült Államokban

Ezt követően az Emirates közölte, hogy légihidat létesít Newark és Athén között, majd a kirándulóhajókat üzemeltetők jelezték, hogy júniustól ott lesznek a görög vizeken.

Nyilvánvalóan  ez csak a kezdet .

– Görögország mindenki számára az A-terv. Kétségtelen, hogy miután a görögök elsőként nyitottak, “magukhoz ragadják az üzletet” a nyáron, miután a repülőgép-közlekedés még nem mindenhol kiszámítható. Most minden nagyobb légi fuvarozó Athénba repül, és fogadni mernék rá, hogy sokan gyorsan oda irányítják át a széles testű repülőgépeket


– idézte a Bloomberg Paul Tumpowskyt, a Skylark marketingügynökség képviselőjét.

Egyelőre még olcsó

Ha ekkora igény mutatkozik a Görögország és az Egyesült Államok közötti utazásokra, akkor augusztusban naponta akár hét járat is indulhat a két ország között, amelyeket az Emirates, a Delta, a United és az American Airlines üzemeltet.

A járvány miatt egyelőre még olcsóbbak a görögországi jegyek, mint a koronavírus megjelenése előtt voltak.

A Hopper szerint a viteldíjak átlagosan 25%-kal alacsonyabbak a 2019-es árakhoz képest. A korai foglalások esetén egy oda-vissza jegy már 800 dollár körül hozzáférhető a pandémia előtti 1.080 dolláros árhoz képest.

Az Egyesült Államokban optimizmussal tekintenek a görögországi oltási helyzetre is. A szigeteken élők elsőbbséget élveznek az immunizáció terén, ami azt jelenti, hogy június végéig a szigetlakókat mind beoltják.

Az Egyesült Államokból érkező turisták tehát  készen állnak arra, hogy fellendítsék a görög turizmust , különösen Athénban.

A görögök számára ez azért is üdvözítő, mert az amerikaiak mindenkit leköröznek az egy főre eső költekezés terén.

Az amerikaiak 2019-ben fejenként átlagban 1008 eurót költöttek a görögországi nyaralás során, ami 78,8%-kal haladta meg a világ más tájairól érkező látogatók 564 eurós költési átlagát.
_______________________
Forrás: Kathemerini

Értékeld ezt a cikket a szívecskékkel!
[Összesen: 0 Átlag: 0]
Az olvasás folytatása


QR Code

Küld el ezt a cikket e-mailben

Ehhez kattints ide

MeteorológiaKÖVETÉS A FACEBOOKON

B.A. Balkanac

Balkanac

Magyarország

Románia

Szlovákia

Három nap legjava