Connect with us

Húsvéti gyermekkönyvek

Bankrendszer

KETTŐ AZ EGYBEN: Összeolvadt az OTP két szerbiai bankja, avagy az OTP Szerbiában is a legnagyobb akar lenni

Avatar photo

Közzétéve:

A megjelenés dátuma

otp bank
A cikk meghallgatása

 
Sikeresen zárult az a több mint másfél éve megkezdett integrációs folyamat, amelynek eredményeként az OTP Bank két szerbiai leánybankja, a Vojvođanska banka és az OTP banka Srbija mától összeolvadva, egy bankként, OTP banka Srbija néven működik tovább. Ezt az OTP Bank közölte az MTI-vel csütörtökön.

Példátlan pénzügyi művelet

A régióban még nem volt példa ilyen összetett banki integrációra, amely stratégiai mérföldkövet jelent a legnagyobb szerbiai bank létrehozását célként kitűző OTP Csoport számára.

Az új, integrált bank rendelkezik a legnagyobb piaci részesedéssel a szerbiai hitelezési piacon, valamint 5,6 milliárd eurós mérlegfőösszegével  a második legnagyobb banknak számít .

Wolf László, az OTP banka Srbija Igazgatóságának elnöke és az OTP Bank vezérigazgató-helyettese a közleményben kiemelte:

– Ez a sikeres integráció újabb jelentős mérföldkő az OTP Csoport történetében. Régiós terjeszkedésük, organikusan és akvizíciókon keresztül megvalósuló növekedési stratégiájuk eredményeként az OTP Bank nemcsak 11 országban van jelen, de piacvezető Magyarországon, Bulgáriában és Montenegróban is, és kulcsszerepet játszanak számos más piacon, így Szerbiában is.


A tájékoztatás szerint az integráción több mint 3000 munkatárs elkötelezetten dolgozott, és az előzetes terveknek megfelelően zárta le a folyamatot, hasonlóan az OTP Csoport leánybankjainak tavaly májusban Bulgáriában, majd decemberben Montenegróban – szintén a pandémia alatt – végrehajtot sikeres integrációjához.

Az integrált bank Szerbiában  összesen 213 fiókkal, és a legtöbb, 322 ATM-mel rendelkezik .

Az OTP Bank 2006 óta van jelen a szerb piacon, nyereséges működése és akvizíciói során folyamatosan növelve piacrészét. A most egyesített két bank közül a Vojvođanska banka 2017-ben, az OTP banka Srbija két évvel később, 2019-ben csatlakozott az OTP Csoporthoz.
________________
Fotó: Twitter

A BALK Hírlevele


Meteorológia


B.A. Balkanac

Balkanac

Magyarország

Oroszország

Kína

Európai Unió

IN ENGLISH

Egy hét legjava