Connect with us

Szerbia

MOTIVÁCIÓ: Díjazzák az oltás felvételét, viszont számlát kaphatnak a kórházi ápolásért a vakcinát megtagadók

Közzétéve:

A megjelenés dátuma

A cikk meghallgatása

 
Szerbiában háromezer dinárt adnak azoknak, akik beoltatták vagy beoltatják magukat a koronavírus ellen. A belgrádi Pink TV műsorában a szerb elnök arról is beszélt, hogy a közeljövőben autóbusszal fogja járni a vidéket, hogy személyesen biztassa az embereket a vakcina felvételére.

Sok a vakcina, kevés az “oltakozó”

Vučić jelezte, hogy szeretnék megjutalmazni azokat az állampolgárokat, akik felelősségteljesen viselkednek. Ezért aki május 31-ig felveszi a védőoltást, az 3000 dinár (valamivel több mint 9000 forint) juttatásban részesül.

Ez vonatkozik azokra is, akik már megkapták a védőoltás első vagy mindkét adagját.

– Szeretnénk elérni a kollektív immuntást, hogy ezzel segítsük elő a munkához történő visszatérést


– jelentette ki a szerb elnök, aki megjegyezte, hogy megvonhatják a fizetett betegszabadságot azoktól, akik nem oltatták be magukat, de ehhez kormánydöntés szükség.

Számla és elnöki kampány

Vučić beszélt arról az ötletéről is, hogy számlát állítanak ki azoknak, akik koronavírussal kerültek kórházba, de nem vették fel a védőoltást.

– Az az ötletem támadt, hogy számlát adunk ki a kórházi ellátásról, nem kell kifizetni, csak hogy lássák, mennyibe került a gyógyításuk. Az egészségügyi miniszter szerint napi ezer euró, de nincs annyi, hatszáz körül lehet


– nyilatkozta a szerb elnök, aki különösen dühös volt amiatt, hogy a Szerb Haladó Párt polgármesterei sem vették fel az oltást.

– Megválasztottak benneteket arra a tisztségre, de nem azért, mert a nép annyira szeret benneteket, hanem mert hittek abban a politikában, amelyet mindenekelőtt én képviselek

– jegyezte meg a szerb elnök, aki bejelentette, hogy még május 15-e előtt autóbuszra száll, hogy bejárja a közép-szerbiai falvakat, és személyesen győzze meg az embereket a vakcina szükségességéről.

A BALK Hírlevele


MeteorológiaB.A. Balkanac

Balkanac

Magyarország

Szlovákia

Oroszország

Kína

Európai Unió

IN ENGLISH

Egy hét legjava