Connect with us

Bűnügy

A BAJKEVERŐ-ÜGY: A Szerb Labdarúgó Szövetség elnöke is tarthatta a kapcsolatot a bűnözőkkel

Avatar photo

Közzétéve:

A megjelenés dátuma

Értékeld ezt a cikket a szívecskék segítségével!
[Összesen: 0 Átlag: 0]

Hallgasd meg ezt a cikket!


Az összes szerb lap címoldalon hozza, hogy Slaviša Kokeza, a Szerb Labdarúgó Szövetség (FSS) elnöke kapcsolatban állhatott a nemrég letartóztatott Bajkeverő Velja bandájával, és esetleg érintett lehet az Aleksandar Vučić elleni feltételezett merényletben. Ebben az ügyben rengeteg az elvarratlan szál, az viszont biztos, hogy a szerbiai rendőrség meghallgatásra beszólította a labdarúgó szövetség elnökét, aki elutasította, hogy poligráfra kapcsolják.

Foci és bűnözés

A szerb lapok a Szerb Labdarúgó Szövetség elnökének előállításával kapcsolatban általában azt emelték ki, hogy a Slaviša Kokeza elutasította a poligráfos meghallgatást, amit megerősített a szerb belügyminiszter is. Aleksandar Vulin szerint Kokezával civilként, vagyis szabad állampolgárként beszélgettek el.

A szerb jogszabályok szerint a rendőrségnek joga van arra, hogy bárkit előállítson egy úgynevezett “informatív beszélgetésre”, ami négy óránál nem lehet hosszabb. Ilyen beszélgetést folytattak Bajkeverő Veljával (Velja Nevoljával) néhány nappal a letartóztatása előtt.

Slaviša Kokeza esetében a szerb rendőröket számos téma érdekelte, például több belgrádi étterem biztonsága védelme és őrzése, amelyet az említett bűnöző és bandája látott el. Ezzel kapcsolatban a szerb rendőrség a múlt héten három közismert belgrádi szórakozóhelyet kutatott át.

– Mondanom sem kell, hogy a rendőrségnek komoly kétségei vannak azzal kapcsolatban, ami Kokeza válaszainak valódiságát illeti, és ellenőrizni fogjuk az állításait. A poligráf nem bizonyíték a bíróságon, de sokat jelent a rendőrség számára

– mondta a miniszter, aki rámutatott, hogy Kokeza elutasította a poligráfot azzal a kérdéssel kapcsolatban is, hogy részt vett-e az Aleksandar Vučić szerb elnök elleni feltételezett merénylet előkészítésében.

Kapcsolatok a bűnözőkkel

A kormánypárti Informer rendőrségi forrásokra hivatkozva arról ír, hogy a Szerb Labdarúgó Szövetség elnöke szinte minden kérdésben hazudott.

A szerb lap példaként Kokezának azt a kijelentését hozta fel, hogy soha sem látta a december végén súlyos bűncselekmények vádjával letartóztatott Darko Elezt, akit Szerbia azóta már kiadott Bosznia- Hercegovinának, miközben a nyomozás jelenlegi állása szerint több mint tíz alkalommal találkozott vele.

Az Informer úgy tudja, hogy Slaviša Kokeza együttműködött Bajkeverő Veljával bandájával is.

Ennek részleteit az Alo című napilap bontotta ki, amely szerint a Szerb Labdarúgó Szövetség elnöke egy szupertitkos sky telefonos rendszeren keresztül Federer fedőnéven tartotta a kapcsolatot a Bajkeverő-bandával.
______________
Fotó: internet

Értékeld ezt a cikket a szívecskék segítségével!
[Összesen: 0 Átlag: 0]
QR Code

Küld el ezt a cikket e-mailben

Ehhez kattints ide

MeteorológiaKövetés a Facebookon

B.A. Balkanac

Balkanac

Magyarország

Románia

Szlovákia

Három nap legjava