Connect with us
BALK Magazin applikáció telepítése

Bűnügy

A BAJKEVERŐ-ÜGY: A Szerb Labdarúgó Szövetség elnöke is tarthatta a kapcsolatot a bűnözőkkel

Közzétéve:

A megjelenés dátuma

420026 thjb f
play iconIde kattintva meghallgathatod a cikket (kettő az egyben)
Olvasási idő: 1 perc

Az összes szerb lap címoldalon hozza, hogy Slaviša Kokeza, a Szerb Labdarúgó Szövetség (FSS) elnöke kapcsolatban állhatott a nemrég letartóztatott Bajkeverő Velja bandájával, és esetleg érintett lehet az Aleksandar Vučić elleni feltételezett merényletben. Ebben az ügyben rengeteg az elvarratlan szál, az viszont biztos, hogy a szerbiai rendőrség meghallgatásra beszólította a labdarúgó szövetség elnökét, aki elutasította, hogy poligráfra kapcsolják.

Foci és bűnözés

A szerb lapok a Szerb Labdarúgó Szövetség elnökének előállításával kapcsolatban általában azt emelték ki, hogy a Slaviša Kokeza elutasította a poligráfos meghallgatást, amit megerősített a szerb belügyminiszter is. Aleksandar Vulin szerint Kokezával civilként, vagyis szabad állampolgárként beszélgettek el.

A szerb jogszabályok szerint a rendőrségnek joga van arra, hogy bárkit előállítson egy úgynevezett „informatív beszélgetésre”, ami négy óránál nem lehet hosszabb. Ilyen beszélgetést folytattak Bajkeverő Veljával (Velja Nevoljával) néhány nappal a letartóztatása előtt.

Slaviša Kokeza esetében a szerb rendőröket számos téma érdekelte, például több belgrádi étterem biztonsága védelme és őrzése, amelyet az említett bűnöző és bandája látott el. Ezzel kapcsolatban a szerb rendőrség a múlt héten három közismert belgrádi szórakozóhelyet kutatott át.

– Mondanom sem kell, hogy a rendőrségnek komoly kétségei azzal kapcsolatban, ami Kokeza válaszainak valódiságát illeti, és ellenőrizni fogjuk az állításait. A poligráf nem bizonyíték a bíróságon, de sokat jelent a rendőrség számára

– mondta a miniszter, aki rámutatott, hogy Kokeza elutasította a poligráfot azzal a kérdéssel kapcsolatban is, hogy részt vett-e az Aleksandar Vučić szerb elnök elleni feltételezett merénylet előkészítésében.

Kapcsolatok a bűnözőkkel

A kormánypárti Informer rendőrségi forrásokra hivatkozva arról ír, hogy a Szerb Labdarúgó Szövetség elnöke szinte minden kérdésben hazudott.

A szerb lap példaként Kokezának azt a kijelentését hozta fel, hogy soha sem látta a december végén súlyos bűncselekmények vádjával letartóztatott Darko Elezt, akit Szerbia azóta már kiadott Bosznia- Hercegovinának, miközben a nyomozás jelenlegi állása szerint több mint tíz alkalommal találkozott vele.

Az Informer úgy tudja, hogy Slaviša Kokeza együttműködött Bajkeverő Veljával bandájával is.

Ennek részleteit az Alo című napilap bontotta ki, amely szerint a Szerb Labdarúgó Szövetség elnöke egy szupertitkos sky telefonos rendszeren keresztül Federer fedőnéven tartotta a kapcsolatot a Bajkeverő-bandával.
______________
Fotó: internet

Szerbia

SZERB LELEMÉNY: A kutyára tette a lábbilincset, ő meg a városban flangált

Avatar photo

Közzététel:

a megjelenés dátuma

Írta

lábbilincs nélkül szabadlábon
HATÁRTALAN LELEMÉNYESSÉG: A háziőrizetben lévő kutyuska (Forrás: Blic)
play iconIde kattintva meghallgathatod a cikket (kettő az egyben)
Olvasási idő: 1 perc

Levette a lábára szerelt jeladó készüléket, vagyis az elektromos lábbilincset az a szerbiai férfi, akit a bíróság egyéves háziőrizetre ítélt, mert megverte Zoran Lilić volt kisjugoszláv bábelnök fiát. Zoran Lilić az 1994 és 1997 közötti időszakban volt a Kis- Jugoszlávia elnöke, de túl sok köze nem volt a saját munkájához, mert az országot a háborús bűnök elkövetésével megvádolt Slobodan Milošević irányította.

Lábbilincs nélkül szabadon

A szerbiai rendőrség annak gyanújával vette őrizetbe Dejan Vuksanovićot (29), hogy akadályozta az ítélet végrehajtását, valamint megsemmisítése, illetve megrongálta mások tulajdonát, és ezáltal újabb bűncselekményeket követett el.

Az 12 hónapos háziőrizetre vonatkozó ítéletet október végén mondta ki egy belgrádi bíróság, miután vádalkut kötött Vuksanovićtyal, aki beismerte bűnösségét, és ennek értelmében a büntetésvégrehajtás elektromos jeladót szerelt a lábára.

kutya labbilincs

Forrás: Privát archívum

A belgrádi Blic hírportál/napilap beszámolója szerint az elítélt férfi azonban eltávolította a lábáról az elektronikus bilincset, amelyet a lakásban tartott kutyájának nyakába tett, ő pedig a városban flangált.

A két újabb bűncselekmény elkövetése miatt Vuksanovićot a napokban hallgatja meg az illetékes ügyészség, az előzetes eljárási bíró és a büntetésvégrehajtási igazgatóság biztosa pedig arról dönt, hogy a házi őrizetet rendes börtönre változtatja-e.

Vuksanović egy másik férfival közösen októberben bántalmazta a volt kisjugoszláv államfő fiát, amit egy térfigyelő kamera rögzített.

A másik férfi, Aleksandar Relić ellen elfogatási parancs van érvényben, miután egy sokkal súlyosabb bűncselekmény miatt is keresik.

Relić 2019 első napján, egy újévi ünnepséget követően kialakult vita során közvetlen közelről fejbe lőtt egy férfit a Duna partján, a Paradicsom-sziget közelében, és ugyanazzal a golyóval a barátnőjét is megsebesítette.

A miatt első fokon 8 év és 10 hónap börtönt kapott, a fellebbviteli bíróság azonban megsemmisítette az ítéletet a büntetőeljárási rendelkezések jelentős megsértése miatt, az ítélet szövege állítólag ugyanis érthetetlen, és ellentétes az indoklásban foglaltakkal.

Az olvasás folytatásaMeteorológia

KÖVETÉS

Napi hírlevél


A szerző cikkei

Líra-könyvek

B.A. Balkanac

Balkanac

in english

Utazás

Letöltések

Google-hirdetés

Tíz nap legjava