Connect with us

Írd be ide, amit keresel!

Diplomácia

ALBÁN SPORTTÁRS: Magyar tiszteletbeli konzul lett az Albán Labdarúgó-szövetség elnöke

durres konzulatus
Olvasási idő: 1 perc


Albán sporttárs lett Magyarország albániai tiszteletbeli konzulja. Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter albániai látogatása során konzulátust nyitott Durres kikötővárosban. A tiszteletbeli konzuli megbízatást egy közismert albán üzletember, Armand Duka, az Albán Labdarúgó-szövetség elnöke kapta.

A közgazdász végzettséggel rendelkező Duka jelentős albán vállalkozásban tulajdonos vagy rendelkezik érdekeltséggel, elsősorban azonban az Albán Labdarúgó-szövetség elnökeként kell megemlíteni. Duka ezt a tisztséget 2002-től tölti be, 2019-től pedig az UEFA Végrehajtó Bizottságának állandó tagja.

A durresi konzulátus megnyitásakor a magyar külügyminiszter beszédében kiemelte, hogy a sport, a labdarúgás az egyik legjobb lehetőség arra, hogy nemzeteket kössön össze, ezért is Armand Duka, mint szövetségi elnök, tökéletesen alkalmas a tiszteletbeli konzuli címre.Arman Duka 1962-ben született, angol és olasz nyelven beszél, 1993-ban megalapította az AIBA részvénytársaságot, Albánia egyik leghíresebb állattenyésztési-, termékgyártási- és kereskedelmi vállalatát.

Tulajdonosa a GoTech Electronic (háztartási gépek forgalmazója) üzletláncnak, az Ecomarcet Food élelmiszer-kereskedelmi hálózatnak, valamint több más vállalkozás részvényese és vezetője a termelés, az IT és a média terén.

Maga a konzulátus is Durres Shkozet nevű ipari városrészében, az AIBA tojástermelő-, válogató- és csomagoló vállalat területén nyílt meg, ahol adott volt az infrastruktúra.

Arman Duka, mint tiszteletbeli konzul, konzuli tanúsítvány kiállítására nem jogosult, de a magyar kormány reményei szerint közreműködésével segítheti az Albániába érkező turistákat és üzletembereket.kis festett kabatok222kis festett kabatok

Az albán média a magyar külügyminiszteri látogatásról csak nagyon röviden és szórványosan adott hírt, magáról a konzulátus megnyitásáról pedig gyakorlatilag nem számolt be.

Napi hírlevél


Mi munkát teszünk bele, legyen a megosztás a fizetség!

Helyesírási hiba jelentése

A következő értesítést küldjük a szerkesztőnek: