Connect with us

Írd be ide, amit keresel!

Járvány

LEKÉSTEK: Montenegróban még mindig nincs vakcina, későn kezdtek el tárgyalni

miniszter asszony

Olvasási idő: 1 perc

A nyugat- többségébe jelentős késéssel érkezik a jelentéktelen mennyiségű védő. Ez alól csak kivétel, amely most “vakcina nagyhatalom” a többiekhez képest. sem kapott még egyetlen védőoltást sem, ami miatt az új kormány az elődjét okolja.

Az elődök…

A egészségügyi miniszter egy tévéműsorban úgy nyilatkozott, hogy a mostani kormány mindent megtett azért, hogy az ország minél előbb vakcinához jusson.

Dr. Jelena Borovinić-Bojović hozzátette azonban, hogy nem tárgyalhattak mindaddig, amíg nem vették át az ország irányítását.Szerbia már júliusban aláírta a megállapodást a Sinopharmmal és a Pfizerrel, mi viszont december 6-án kezdtünk tárgyalni az gyógyszercéggel

– jelentette ki az új montenegrói miniszter, aki szerint a felelősség így az előző kormányt terheli.

A tárcavezető szerint az előző kormány egyedül a COVAX-mechanizmus iránt érdeklődött, de végeredményben nem történt semmi, mert december 10-én már az új kabinet adta ki a csatlakozáshoz szükséges kormánygaranciát.

…és az utódok

Montenegró a szerbiai utat járja, rendelt az Egyesült Államokból, Kínától és Oroszországtól is, és azzal kezd oltani, amelyik előbb megérkezik, de az nem biztos, hogy a Pfizer lesz.

A montenegrói egészségügyi miniszter hozzátette, hogy a Sinopharmtól 150 ezer vakcinát várnak, ám az csak február végén, vagy március elején jön meg.

A miniszter asszony két héttel ezelőtt még arról beszélt, hogy Montenegró január végén elegendő mennyiségű Sinopharm-vakcinát kap a leküzdésére.Borovinić-Bojović a tegnap esti tévéműsorban úgy nyilatkozott, hogy a Pfizertől is 150 ezer adag védőanyagot kértek, de az sem érkezik meg március elejénél előbb.

A podgoricai egészségügyi tárcavezető elmondta, hogy az új montenegrói kormány tárgyalt az V beszerzéséről is, amelyből az első 50 ezer adagot az első negyedévben, a következő 50 ezer adagot pedig a második negyedévben várják.

Elképzelhető, hogy az orosz vakcina első ötezer adagja már a napokban megérkezik, és ezt követően folyamatos lesz az ellátás.

Borovinić-Bojović szerint a montenegrói egészségügyi rendszer készen áll bármelyik vakcina fogadására, ám a “tömeges oltás” csak a vakcina érkezését követő 3-7 napon belül kezdődhet meg.

Like
Love
Care
Haha
Wow
Sad
Angry

🚗 H-1089 Budapest, Delej utca 51

📬 contact@balk.hu

☎️ +36 30 631 3104

💁‍♂️ Rólunk - About us

📰 Impresszum

💰 Szponzorált tartalom

🏁SEO-partner

BALK Magazin © 2019-2022


Helyesírási hiba jelentése

A következő értesítést küldjük a szerkesztőnek: