Connect with us

Magyarország

MIGRÁNSTRANS: Háromszáz migránst szállítottak el a magyar határ térségéből, de sokan kicsúsztak az intézkedő rendőrök kezei közül

Avatar photo

Közzétéve:

A megjelenés dátuma

SZÍV KÜLDI SZÍVNEK! Értékeld ezt a cikket!
[Összesen: 0 Átlag: 0]

Hallgasd meg ezt a cikket!

Ismét jött a MigránsTrans, és elvitt háromszáz migránst. Ezzel az egy mondattal lehetne összegezni a mai nap eseményeit. Ennél azonban több is történt! A migránsok tudtak az akcióról, így egy részük “meglógott”: úgy látszik, hogy unják a “lépjél vissza sok-sok mezőt” elnevezésű játékot. A rendőri akciót megelőző éjszaka legalább százan átjutottak a magyar határon.

Hivatalosan háromszáztíz

A szerb belügyminisztérium honlapján közölte, hogy a rendőrök hajnali akciójának célja az illegális migránsok felkutatása volt a nagykikindai rendőrigazgatóság területén, ahonnan Pirotba és a Bela Palanka közelében található Divljani befogadó állomásra szállították őket.

Dušan Glišin, a nagykikindai rendőrség vezetője, aki Vladimir Cucić köztársaság menekültügyi és migrációs biztossal együtt vezette ezt az akciót, pontosította, hogy a táborokon kívül, Majdány és Rabé területén mintegy 170 migránst találtak.

Elmondása szerint ezzel az akcióval a nagykikindai rendőrigazgatás és a csendőrség tagjai gondoskodtak a Bánát északi részén élő emberek “személyi és vagyoni biztonságáról”, de a migránsokról is, akiknek a befogadó központokban tiszteletben tartják törvényes és emberi jogait. Ezen kívül orvosi ellátást kapnak, valamit megfelelő elhelyezésben részesülnek, és élelemmel is ellátják őket.

Glišin hozzátette, hogy az akció kiterjedt Horgosra is, ahol a táborokon kívül mintegy 140 illegális migránst találtak.

A BALK megbízható forrásokból úgy értesült, hogy sokan kint voltak a szerb rendőri vezetésből is, de Aleksandar Vulin belügyminiszter ezúttal nem jelent meg.

Ami nem hivatalos…

A migránsok is unják a “lépjél vissza sok-sok mezőt” elnevezésű játékot, ezért egyre felkészültebben várják a rendőri akciókat.

A BALK úgy tudja, hogy beigazolódnak azok a feltételezések, amelyek szerint a migránsok éjszakánként őrszemeket állítanak. Ennek tudható be, hogy a reggeli órákban gyorsan híre ment a rendőrök érkezésének.

Majdányban körülbelül négyszáz migráns tartózkodhatott, de tegnap este volt egy kis köd, így mintegy százan átjutottak a magyar határon.

A migránsok közül sokan voltak, akiket eddig hivatalosan nem regisztráltak, ami azt jelenti, hogy vagy újonnan érkeztek Szerbiába, vagy pedig Boszniából jöttek át a magyar határhoz.

Információink szerint a migránsok közül többen is nagyon ingerülten tettek eleget a rendőri utasításoknak.

A magyar hármashatárnál az akció után is maradtak migránsok, de értesüléseink szerint ezúttal a rendőrök sem vonultak teljesen vissza.

SZÍV KÜLDI SZÍVNEK! Értékeld ezt a cikket!
[Összesen: 0 Átlag: 0]
Az olvasás folytatása


QR Code

Küld el ezt a cikket e-mailben

Ehhez kattints ide

MeteorológiaKÖVETÉS A FACEBOOKON

B.A. Balkanac

Balkanac

Magyarország

Románia

Szlovákia

Három nap legjava