Connect with us

Írd be ide, amit keresel!

Egyesült Államok

RÉGI JÁTSZÓTÁRSAK: A szerb elnök kijelentette, hogy ha aláírná Koszovó függetlenségét, akkor megkapná a Nobel-békedíjat

engel
Olvasási idő: 2 perc

Aleksandar Vučić, elnök ezzel reagált a képen látható Eliot Engel nyilatkozatára, amely szerint Szerbia addig nem léphet be az Európai Unióba, amíg nem ismeri el Koszovó függetlenségét. Engel, aki az képviselőház ának elnöke, legutóbb “komoly aggodalmát” fejezte ki amiatt, hogy a hágai különleges ügyészség megerősítette a Hashim Thaçi ellen felhozott vádakat, amelyek szerint a koszovói vezető háborús bűnöket követett el. A szerb sajtó közben Madeleine Albright volt amerikai külügyminisztert, a demokraták külügyi stratégáját támadja szerbellenes politikája miatt.

Érdemes vigyázni

Az amerikai bizottsági meghallgatással kapcsolatban Aleksandar úgy fogalmazott, hogy érdemes vigyázni, mert fontos emberekről van szó, és hozzátette, hogy Szerbiának mindennek ellenére az a dolga, hogy folytassa saját politikáját.

Vučić úgy vélte, hogy hazájának különösen nagy nyomással kell szembenéznie az elkövetkező időszakban, és ezért adódhatnak nehéz helyzetek, de nem csak Koszóvó, hanem a Szerb Köztársaság esetében is.

Ezután még nehezebb lesz

– tette hozzá szerb elnök, aki megjegyezte, hogy kötelessége megvédeni az országot, és ezért nem használhat csúnya szavakat Eliot Engellel és Madeleine Albrigttal kapcsolatban.

Ha aláírnám Koszovó függetlenségét, garantálom, hogy megkapnám a Nobel-békedíjat

– hangoztatta a szerb államfő, aki már a kilencvenes évekből – még a boszniai háború és Koszovó szerb lerohanásának idejéből – ismeri Madeleine Albrigtot, ami igaz fordítva is.

segít…

Madeleine Albright a héten egyébként kijelentette, hogy külügyminiszteri tevékenysége legnagyobb eredményeinek azt tartja, amit az Egyesült Államok Koszovóban és Bosznia-Hercegovinában elért az ő elkötelezettsége által.

Szerinte a által vezetett új adminisztráció külpolitikájának a esetében az Európai Unióval folytatott együttműködésen kell alapulnia.

Az Egyesült Államoknak és az Európai Uniónak együtt kell működnie olyan kezdeményezések támogatásában, amelyek segítik Koszovót, Boszniát és más országokat a gazdasági kapcsolatok kialakításában Európával és a szomszédos országokkal, valamint ösztönöznie kell a szükséges politikai reformokat

– mondta a volt amerikai külügyminiszter.

Albright arról is beszélt, hogy Koszovót nemzetközileg el kell ismerni, és az országnak az Egyesült Nemzetek Szervezetének tagjává kell válnia, amiből az következik, hogy ezt a tagságot nem szabad Belgrádnak esetleges vétójogának alávetni.


kis festett kabatok222kis festett kabatok

A belgrádi Blic megjegyzi, hogy Madeleine Albrigtot ugyan családtörténete Belgrádhoz köti, tud szerbül írni és olvasni, ám a kilencvenes évek végén mindeközben ő volt Szerbia bombázásának egyik legnagyobb szószólója az általa undorítónak tartott ellenében.


Lektor nélkül dolgozunk. Ha helyesírási hibát találsz, akkor jelöld ki a szót az egérrel, majd egyszerre nyomd le a következő két billentyűt: Ctrl+Enter. A program semmiféle személyes adatot nem kér, és nem továbbít. Köszönjük, hogy segítesz jobbá tenni a BALK-ot!

Aestherar 412 tarhelypar-412

Napi hírlevél


Mi munkát teszünk bele, legyen a megosztás a fizetség!

250x250


🚗 H-1089 Budapest, Delej utca 51

📬 contact@balk.hu

☎️ +36 30 631 3104

💁‍♂️ Rólunk - About us

📰 Impresszum

💰 Szponzorált tartalom

🏁SEO-partner

BALK Magazin © 2019-2022

Helyesírási hiba jelentése

A következő értesítést küldjük a szerkesztőnek: