Connect with us

Írd be ide, amit keresel!

Bulgária

BALKÁNI ÁRAMLAT: A gázvezeték csatlakozott a szerbiai rendszerhez, ünnepség azonban egyelőre nem lesz a járvány miatt

CB3T71Zk
Olvasási idő: 1 perc

Gyakorlatilag befejeződött a déli orosz balkáni szakaszának építése – írja a Szputnyik hírportál meg nem nevezett orosz bennfentes informátorokra hivatkozva.

Ez valójában a Török Áramlat balkáni szakasza, amelyet időnként Balkáni Áramlatként is emlegetnek a térségben.

A Szputnyik szerint a gázvezeték bolgár részét csatlakoztatták a szerbiai szakaszhoz, és ezzel befejeződött a Balkáni Áramlat megépítése.

A gázvezeték befejezésével kapcsolatos hivatalos eseményeket a koronavírus-járvány miatt nem tartják meg, az ünnepséget minden bizonnyal egy későbbi időpontra halasztják

– jelentette a Szputnyik az orosz médiára hivatkozva.

Bulgária januárjában döntött úgy, hogy folytatja a Török Áramlat ágának megépítését felé, nem sokkal később – 2019 márciusában – megkezdődött a gázvezeték szerbiai szakaszának építése.

Aleksandar Vučić, szerb elnöke 2020 októberében megígérte, hogy Szerbia az év végéig befejezi a bolgár és a közötti gázvezeték építését.


kis festett kabatok222kis festett kabatok

A Török Áramlat, amely január 8-án kezdte meg működését, a Fekete- fenekén halad Oroszországtól a török ​​tengerpartig.

A szárazföldi tranzit folytatódik a szomszédos országok határáig, ahonnan a gázt már exportálják Görögországba, Bulgáriába és Észak-Macedóniába.

A teljes kiépítésének befejezése után a Szerbián ül Magyarországra is eljut, ahonnan folytathatja útját Európa más országai felé is.

Az összesen 930 km hosszú gázvezeték kapacitása évi 31,5 milliárd köbméter gáz.

Az folyamatosan ellenezte a Török Áramlat építését.

Két nappal a csővezeték 2020. január 10-i megnyitása után egyértelmű üzenetet küldött, hogy ellenzi a gázszállítás bolgár területen történő kiterjesztését az Európai Unióba.


Az Egyesült Államok ellenzi a Török Áramlat gázvezeték második vonalát megépítését, amely a Délkelet-Európa Bulgárián keresztül történő gázellátását szolgálja, mivel ezt Oroszország geostratégiai lépésének tartja

– mondta David Hale az amerikai külügyminisztérium akkori helyettes politikai államtitkára.


Lektor nélkül dolgozunk. Ha helyesírási hibát találsz, akkor jelöld ki a szót az egérrel, majd egyszerre nyomd le a következő két billentyűt: Ctrl+Enter. A program semmiféle személyes adatot nem kér, és nem továbbít. Köszönjük, hogy segítesz jobbá tenni a BALK-ot!

Napi hírlevél


Mi munkát teszünk bele, legyen a megosztás a fizetség!


🚗 H-1089 Budapest, Delej utca 51

📬 contact@balk.hu

☎️ +36 30 631 3104

💁‍♂️ Rólunk - About us

📰 Impresszum

💰 Szponzorált tartalom

🏁SEO-partner

BALK Magazin © 2019-2022

Helyesírási hiba jelentése

A következő értesítést küldjük a szerkesztőnek: