Connect with us

Szerbia

VÁMMENTES ÁLOM: A szerbiai élelmiszerek vámmentesen juthatnak el közel 200 millió emberhez
0 (0)

Avatar photo

Közzétéve:

A megjelenés dátuma

A csillagok segítségével értékeld a cikket!
[Összesen: 0 Átlag: 0]

Hallgasd meg ezt a cikket!

Miközben az Egyesült Államok és az Európai Unió vámokkal kínozza egymást, az oroszok elengedik a vámokat a baráti országok számára. Ez lehetővé teszik például, hogy a szerbiai áru majdnem kétszázmillió ember számára váljon hozzáférhetővé. Szerbiában örülnek a lehetőségnek, mint szinte mindennek, ami Oroszországgal kapcsolatos.

Együtt háromszázmillióan vagyunk!

Szerbiai oroszbarát körökben gyakran mondogatják, hogy a szerbek az oroszokkal együtt háromszázmillióan vannak (nas i Rusa trista miliona), és ezért senki nem bír velük.

Az egyenlet matematikailag nem teljesen pontos, de a Balkánon általában kettővel szokták szorozni a valóságot.

Szerbia a deklarációk szintjén ugyan semleges ország, de ezer szállal kötődik Oroszországhoz, és a Moszkva holdudvarába tartozó országokhoz.

Erre egy újabb példa, hogy az orosz kormány elfogadta azt a törvénytervezetet, amellyel kezdeményezte a Szerbia és az Eurázsiai Gazdasági Unió között létrejött szabadkereskedelmi megállapodás ratifikálását.

A törvénytervezetet máris továbbították elfogadásra az orosz állami dumához, amit belgrádi kormánykörökben kitörő örömmel fogadtak.

– Szerbia számára valóság az, ami sok jóval befolyásosabb és erősebb gazdasággal rendelkező ország számára csak álom

– jelentette ki ezzel kapcsolatban Branislav Nedimović, szerbiai mezőgazdasági miniszter.Booking.com

Sligovica vs. vodka

A szerbek számára külön öröm, hogy az orosz és oroszbarát piacokra vám nélkül mehetnek a szerbiai mezőgazdasági termékek, különösen a szerb sajtok és gyümölcspálinkák.

– Ez egy óriási esély a szerbiai élelmiszeripar számára, amelyet ki kell használnunk, különösen manapság, amikor mindenki bezárkózik a koronavírus miatt, és amikor sok ország csak áhítozik az exportlehetőségek után

– ecsetelte a szerbiai mezőgazdasági miniszter az orosz döntés jelentőségét.

Nedimović egyúttal jelezte, hogy az állam tovább növeli a termelőknek nyújtott szubvenciókat, hogy azok a lehető legjobb termékeket küldhessék a külföldi piacokra.

A 2019 októberében aláírt, és most ratifikálásra kerülő szabadkereskedelmi megállapodás lehetővé teszi Szerbia számára, hogy szinte mindent vámmentesen exportáljon az Eurázsiai Gazdasági Unió országaiba.

Már folynak a tárgyalások 2000 tonna cigaretta, 400 tonna tehénsajt, korlátlan mennyiségű juh- és kecskesajt, valamint gyümölcspálinka és 90 000 liter vinyak (a szerb konyak) exportjáról.

Mindennek elfogyasztását követően nem kizárt, hogy minden orosz kettőt ér, és ezzel tényleg meglesz a háromszáz millió.Booking.com

A csillagok segítségével értékeld a cikket!
[Összesen: 0 Átlag: 0]
QR Code

Küld el ezt a cikket e-mailben

Ehhez kattints ide

Feliratkozás a Hírlevélre

Az e-mailek heti három alkalommal hétfőn, szerdán és pénteken kerülnek kiküldésre.

MeteorológiaB.A. Balkanac

Balkanac

Magyarország

Szlovákia

Európai Unió

Oroszország

Kína

Három nap legjava