Connect with us

Írd be ide, amit keresel!

Koronavírus

BIODIVERZIÓ VAGY LAZASÁG: Karanténban a fél macedón kormány egy vidéki polgármester miatt

kumanovo

Olvasási idő: 1 perc

Biodiverzióról van szó vagy csak egyszerűen felelőtlenség történt Észak-Macedóniában, ahol a jelek szerint a fél kormánynak karanténba kell vonulnia? Szerdán a kabinet öt tagja egy vidéki válságtanácskozáson járt, ami után ők maguk is veszélybe kerültek. A helyi polgármester a találkozó előtt elhallgatta, hogy a -tesztje eredményére vár, így a tagjai gyanútlanul utaztak le Kumanovóba.

Az elhallgatás ára

Oliver Szpasovszki , Bujar Osmani miniszterelnök-helyettes, Venko Filipcse egészségügyi miniszter, Arber Ademi oktatási miniszter és Vladimir Milosev az egészségügyi minisztérium államtitkára szerdán Kumanovoban járt, hogy az ottani válságstábbal tárgyaljon a városban kialakult helyzetről.

A , Szkoplje mellett Kumanovo a leginkább veszélyeztetett település Észak-Macedóniában.A találkozó után nem sokkal kiderült, hogy pozitív lett a kumanovói polgármester, Makszim Dimitrievszki koronavírus-tesztje.


[totalpoll id=”7394″]


A macedón kormány házi karanténba küldött mindenkit, aki részt vett a kumanovói válságstáb ülésén, még a miniszterelnököt is.

Nem tudtuk, hogy a polgármestert vagy stáb tagjait tesztelték, senki sem tájékoztatott erről minket. Ha tudtuk volna, hogy tesztelésre került sor, akkor a találkozóra biztosan nem tartjuk meg

– mondta Szpasovszki az egyik macedón televíziónak nyilatkozva.

https://www.facebook.com/o.spasovski/videos/687322445429756/

Vírusinfó “home office” módra

A napi “vírusinfót” tartó Venko Filipcse egészségügyi miniszter csütörtökön már nem találkozott az újságírókkal, hanem az otthonából jelentkezett be.

A miniszter értetlenül állt a történtek előtt.Nem tudom megmondani, hogy miért nem értesítettek minket, ezt tőlük kellene megkérdezni

– jelentette ki a macedón egészségügyi tárca vezetője.

Az újságírókat nem tesztelik

A szkopljei kormány közölte, hogy a közegészségügyi központ ügyi szakemberei elemzik a polgármester kapcsolatait, és ennek befejezését követően derül ki, hogy kinek kell két hetes házi karanténban maradnia.

Az epidemiológusok megkezdték az ülésen részt vevő kormánytagok vizsgálatát, kockázatértékelést készítenek, és iránymutatást adnak a további lépésekhez

– olvasható a macedón a kormány közleményében.

A Kumanovóban jelenlévő újságírókkal kapcsolatban az egészségügyi miniszter kijelentette, hogy egyelőre nem lát logikát abban, hogy őket is teszteljék.

Közben Sztevo Pendarovszki macedón egy másik sajtótájékoztatón közölte, hogy további 30 nappal meghosszabbítják a március 18-án bevezetett 30 napos rendkívüli állapotot.

Észak-Macedóniában jelenleg 1 081 -es eset van, ebből 46 végződött halállal.Like
Love
Care
Haha
Wow
Sad
Angry

🚗 H-1089 Budapest, Delej utca 51

📬 contact@balk.hu

☎️ +36 30 631 3104

💁‍♂️ Rólunk - About us

📰 Impresszum

💰 Szponzorált tartalom

🏁SEO-partner

BALK Magazin © 2019-2022


Helyesírási hiba jelentése

A következő értesítést küldjük a szerkesztőnek: