Connect with us

Írd be ide, amit keresel!

Koronavírus

SZERB ELNÖK: Ha nincsenek pénzzel kitömött koffereid, akkor nem kapsz lélegeztetőgépeket

lelegezteto

Olvasási idő: 2 perc

Nyitókép: két személy ellátására használható lélegeztetőgép az Egyesült Államokban

Megkezdődött a lélegeztetőgépek utáni hajsza a világban. a Twitteren arra panaszkodott, hogy a nemzetközi piacokon alig érhetők el a leginkább szükséges egészségügyi eszközök és felszerelések. „Februárban, amikor még volt elegendő a piacokon, senki sem vásárolt belőlük”. Erre rímel a pénteki nyilatkozata, amely szerint ha “nincsenek pénzzel kitömött koffereid, akkor nem kapsz lélegeztetőgépet”.

Hogyan lehet lélegeztetőgépekhez jutni?

Én még életemben nem láttam ilyet. Általános hajsza alakult ki a lélegeztetőgépek piacán

– mondta a szerb elnök, aki szerint semmit nem érnek a már megkötött szerződések.

Már az sem biztosíték, hogy a lélegeztetőgépek ki vannak fizetve. Nem kötnek veled olyan szerződést, amelyekben kötbér szerepel. Eladják másnak drágábban, mihelyt kapnak jobb ajánlatot, neked pedig visszaküldik a pénzt

– jelentette ki Aleksandar , aki szerint csak akkor mondhatja valaki a magáénak a lélegeztetőgépeket, ha már ott van a kezében.Miként lehet mégis venni belőlük?

A szerb elnök arról is beszélt, hogy egyes országok miként szerzik be ezeket az eszközöket.

Sok ország ügynököket alkalmaz, akik készpénzzel kitömött táskákkal járják a világot, hogy elsőbbséget élvezhessenek a lélegeztetőgépek megvételekor.

A szerb elnök a kialakult helyzetet azzal illusztrálta, hogy már a második leggazdagabb német tartomány számító Észak-Rajna-Vesztfália egészségügye is összeomolhat, ha nem lesz elegendő egészségügyi felszerelés.

Szerinte mindez arra utal, hogy milyen helyzet alakult ki a piacokon.

Ha piacokon akarod beszerezni a lélegeztetőgépeket a különböző közvetítőktől, és nincs elég készpénz nálad, ha nincsenek pénzel kitömött koffereid, és ügynökeid akik viszik a koffereket, akkor nehezen tudod beszerezni a lélegeztetőgépeket

– vázolta fel a jelenlegi helyzetet a szerb elnök.

vasarcsarnok

Aleksandar Vučić a belgrádi vásárcsarnokban, amelyet háromezer, kevésbé súlyos állapotban lévő beteg befogadására alakítottak át

mégis hogyan szerzi be?

Mi abban a szerencsés helyzetben vagyunk, hogy baráti kapcsolatban állunk a kormánnyal, és ennek “az állami elvnek” alapján prioritással rendelkezünk

– fedte fel a szerb elnök a titkot, hogy Szerbia miért tud még mindig több száz lélegeztetőgéphez jutni.Elmondása szerint csütörtökön 70 klinikai lélegeztetőgép érkezett Belgrádba, amelyekből egyebek között 20 jutott Újvidéknek és 10 Zimonynak.

Sok lélegeztetőgépet várunk, még több száz darabot. Azt várjuk, hogy ezek megérkeznek a következő tíz napban.

Aleksandar Vučić megjegyezte: a lélegeztetőgépekre azért van szükség, hogy ne kelljen két embert egy lélegeztetőgépre kapcsolni, ami New Yorkban már előfordult.

A szerb elnök az ország lakosságának megnyugtatására elmondta, hogy sem , sem London, sem nem rendelkezik annyi eszközzel, mint amennyivel Szerbia.

Like
Love
Care
Haha
Wow
Sad
Angry

🚗 H-1089 Budapest, Delej utca 51

📬 contact@balk.hu

☎️ +36 30 631 3104

💁‍♂️ Rólunk - About us

📰 Impresszum

💰 Szponzorált tartalom

🏁SEO-partner

BALK Magazin © 2019-2022


Helyesírási hiba jelentése

A következő értesítést küldjük a szerkesztőnek: