Connect with us

Koronavírus

VÍRUS ÉS FOCI: Pénzadománnyal támogatta a TSC a Vajdasági Klinikai Központot

Közzétéve:

A megjelenés dátuma

tsc segely
play iconIde kattintva meghallgathatod a cikket (kettő az egyben)
Olvasási idő: 2 perc

A topolyai TSC focicsapat 1 millió dináros, vagyis mintegy 3 millió forintnak megfelelő összeggel támogatta a Vajdasági Klinikai Központot, amivel megköszönték az egészségügyi dolgozók munkáját. A klub honlapján megjelent közlemény szerint a TSC ily módon is szeretné biztosítani az orvosokat, a nővéreket és az egész egészségügyi dolgozókat arról, hogy a klubban mindenki teljes szívvel mellettük áll. Szerbiában a elsőként éppen egy topolyai vállalkozót fertőzött meg.

Ki játssza ma a tétmérkőzést?

Az egészségügyi dolgozók Szerbiában, és nem csak ott, tétmérkőzést vívnak a koronavírussal. Ezt ismerte fel a topolyai TSC labdarúgó csapata is.

A TSC Labdarúgó Klub játékosai, szakmai stábja, vezetősége és alkalmazottai 1 millió dináros adományt utaltak át a Vajdasági Klinikai Központnak, az egészségügyi dolgozók iránt érzett hálájuk jeléül, akik fáradhatatlanul küzdenek a Covid19 vírusos járvány ellen

– olvasható a klub honlapján.

A topolyai focicsapat aláhúzza, hogy az egészségügyi dolgozók hatalmas erőfeszítéseket tesznek, és nap mint nap önfeláldozó munkát végeznek.

A TSC minden egyes tagja leírhatatlanul hálás az egészségügyi dolgozóknak a mindennapos kisebb és nagyobb győzelemért a koronavírus ellen vívott harcban, hiszen napjainkban ezek a győzelmek sokkal fontosabbak bármely más győzelemnél. Ugyanakkor az egyetlen járható utat is jelképezik, ami visszavezet minket ahhoz, amit legjobban szeretünk – a labdarúgáshoz.

A TSC közleményében hangsúlyozta azt az „erős meggyőződését”, hogy mindenki úgy tud a legtöbbet segíteni az egészségügyi dolgozóknak, ha betartja a biztonsági és védelmi rendeleteket, amelyekhez a sportesemények teljes leállása is hozzátartozik.

Hogyan tovább?

A topolyai klub március 16-án jelentette be, hogy minden aktivitását felfüggesztette a Szerbiában kihirdetett rendkívüli állapottal összhangban.

Határozatlan időre leállt a TSC Labdarúgó Akadémiája is, és ennek értelmében a játékosok, valamint az utánpótlás csapatok tagjai otthon maradnak.

A klub minden játékosa egyéni edzéstervet kap, amit a házi karantén ideje alatt el kell végeznie.

Amíg a rendkívüli állapot tart, addig az Akadémia a nélkülözhetetlen minimális szinten fog üzemelni, ez kizárólag az épület és a pályák karbantartását jelenti.

Honnan jött fel a TSC?

A topolyai TSC 2017-ben még még harmadosztályú klub volt, ám részben a magyar államtól kapott hárommilliárd forintnak köszönhetően ma már első ligás csapat.

Az idei bajnokságban a táblázat élén is állt, jelenleg a negyedik helyen posztol.

Két évvel ezelőtt a topolyai klub futballakadémiáját maga Orbán Viktor avatta fel.

A magyar miniszterelnök a 2018-as átadóünnepségen hangsúlyozta, hogy Közép- Európa közös nyelve a sport, különösen pedig a labdarúgás.

Horvátország

KORONAVÍRUS: Öt fertőzött spanyol járt-kelt Dubrovnikban, majd elment bevásárolni, de nem botlottak Indiana Jonesba

Avatar photo

Közzététel:

a megjelenés dátuma

Írta

indiana uj
play iconIde kattintva meghallgathatod a cikket (kettő az egyben)
Olvasási idő: 1 perc

Horvátországban öt spanyol állampolgárt azzal gyanúsítanak, hogy végigsétáltak Dubrovnikon, pedig tisztában voltak azzal, hogy pozitív a koronavírus-tesztjük. A bíróság nem rendelte el előzetes letartóztatásukat, ám az ügyészség nem ért egyet a döntéssel, amit az interneten ország-világ tudtára adott.

Beteg spanyolok

Az eset még a júliusban történt, de a hír csak most került nyilvánosságra.

Az ügyészség szerint megalapozott a gyanúja annak, hogy az érintett öt spanyol állampolgár – akik mindannyian 1996-ban születtek – július 22-én este fél kilenc körül a dubrovniki utcákon jártak-keltek, bár tisztában voltak azzal, hogy a repülőtéren végzett gyorsteszt kimutatta náluk a vírust, ami miatt az illetékes járványügyi szakember házi karantént rendelt el számukra.

Ők azonban elhagyták kijelölt tartózkodási helyüket, elmentek a városba, ahol be is vásároltak, és ezáltal más személyeket is veszélyeztetettek. Az esetet a házi karatén betartását felügyelő rendőrök vették észre.

A zágrábi Index hírportál szerint az illetékes ügyészség úgy véli, hogy a spanyolok a karantén elhagyásával a fertőző betegségek terjesztésének és továbbadásának bűncselekményét követték el.

Közben feltűnt Dubrovnikban Indiana Jones, azaz Harrison Ford is, de ő nem terjesztett semmiféle betegséget, és valószínűleg nem találkozott az öt „spanyol beteggel” sem, miután őt a napokban kapták lencsevégre az Adria egyik gyöngyszemének számító városban.

Európa tovább romlik

Az ECDC (Európai Betegségmegelőzési és Járványvédelmi Központ) legújabb térképe szerint a betegség egyre nagyobb méreteket ölt Európában és Horvátországban is, ahol a tengerpartot követően a , Zágráb is besárgult.

KORONAVÍRUS: Öt fertőzött spanyol járt-kelt Dubrovnikban, majd elment bevásárolni, de nem botlottak Indiana Jonesba

Zágráb városa után a leginkább veszélyeztetett térségnek Split- Dalmácia, Zágráb, Šibenik- Knin, Zára és Dubrovnik– Neretva megye számít.

Horvátországban az utóbbi 24 órában 333 új esetet regisztráltak, ezzel 1552-re emelkedett az aktív megbetegedések száma. Jelenleg 192-en vannak kórházban, ebből 19-en lélegeztetőgépen, három ember pedig elhunyt.

Házi karanténban 4568 személy tartózkodik, kivéve az öt spanyolt.

Az olvasás folytatásaMeteorológia

KÖVETÉS

Napi hírlevél


Utazás

A szerző cikkei

B.A. Balkanac

Balkanac

in english

Líra-könyvek

Letöltések


Google-hirdetés

Tíz nap legjava