Connect with us

Koronavírus

VÍRUS ÉS FOCI: Pénzadománnyal támogatta a TSC a Vajdasági Klinikai Központot

Közzétéve:

A megjelenés dátuma

tsc segely
A cikk meghallgatása

A topolyai TSC focicsapat 1 millió dináros, vagyis mintegy 3 millió forintnak megfelelő összeggel támogatta a Vajdasági Klinikai Központot, amivel megköszönték az egészségügyi dolgozók munkáját. A klub honlapján megjelent közlemény szerint a TSC ily módon is szeretné biztosítani az orvosokat, a nővéreket és az egész egészségügyi dolgozókat arról, hogy a klubban mindenki teljes szívvel mellettük áll. Szerbiában a koronavírus elsőként éppen egy topolyai vállalkozót fertőzött meg.

Ki játssza ma a tétmérkőzést?

Az egészségügyi dolgozók Szerbiában, és nem csak ott, tétmérkőzést vívnak a koronavírussal. Ezt ismerte fel a topolyai TSC labdarúgó csapata is.

A TSC Labdarúgó Klub játékosai, szakmai stábja, vezetősége és alkalmazottai 1 millió dináros adományt utaltak át a Vajdasági Klinikai Központnak, az egészségügyi dolgozók iránt érzett hálájuk jeléül, akik fáradhatatlanul küzdenek a Covid19 vírusos járvány ellen

– olvasható a klub honlapján.

A topolyai focicsapat aláhúzza, hogy az egészségügyi dolgozók hatalmas erőfeszítéseket tesznek, és nap mint nap önfeláldozó munkát végeznek.

A TSC minden egyes tagja leírhatatlanul hálás az egészségügyi dolgozóknak a mindennapos kisebb és nagyobb győzelemért a koronavírus ellen vívott harcban, hiszen napjainkban ezek a győzelmek sokkal fontosabbak bármely más győzelemnél. Ugyanakkor az egyetlen járható utat is jelképezik, ami visszavezet minket ahhoz, amit legjobban szeretünk – a labdarúgáshoz.

A TSC közleményében hangsúlyozta azt az “erős meggyőződését”, hogy mindenki úgy tud a legtöbbet segíteni az egészségügyi dolgozóknak, ha betartja a biztonsági és védelmi rendeleteket, amelyekhez a sportesemények teljes leállása is hozzátartozik.

Hogyan tovább?

A topolyai klub március 16-án jelentette be, hogy minden aktivitását felfüggesztette a Szerbiában kihirdetett rendkívüli állapottal összhangban.

Határozatlan időre leállt a TSC Labdarúgó Akadémiája is, és ennek értelmében a játékosok, valamint az utánpótlás csapatok tagjai otthon maradnak.

A klub minden játékosa egyéni edzéstervet kap, amit a házi karantén ideje alatt el kell végeznie.

Amíg a rendkívüli állapot tart, addig az Akadémia a nélkülözhetetlen minimális szinten fog üzemelni, ez kizárólag az épület és a pályák karbantartását jelenti.

Honnan jött fel a TSC?

A topolyai TSC 2017-ben még még harmadosztályú klub volt, ám részben a magyar államtól kapott hárommilliárd forintnak köszönhetően ma már első ligás csapat.

Az idei bajnokságban a táblázat élén is állt, jelenleg a negyedik helyen posztol.

Két évvel ezelőtt a topolyai klub futballakadémiáját maga Orbán Viktor avatta fel.

A magyar miniszterelnök a 2018-as átadóünnepségen hangsúlyozta, hogy Közép- Európa közös nyelve a sport, különösen pedig a labdarúgás.

A BALK Hírlevele


MeteorológiaB.A. Balkanac

Balkanac

Magyarország

Szlovákia

Oroszország

Kína

Európai Unió

IN ENGLISH

Egy hét legjava