Connect with us

Írd be ide, amit keresel!

Magyarország

Šarec: A nácizmus és a fasizmus visszatért Szlovénia szomszédságába

trianon
Olvasási idő: 2 perc

Most a szlovénok lettek idegesek Trianon említése miatt. Marjan Šarec, szlovén Magyarországra (is) utalva úgy vélte, hogy hazája szomszédságában felütötte a fejét a történelmi revizionizmus, és területi követelések jelentek meg.

Szlovénia elítéli a kormány hivatalos Twitter-oldalán közzétett térképet, amely azt sugallja, hogy és más országok a trianoni békeszerződés után földterületeket sajátítottak el Magyarországtól. A ljubljanai külügyminisztérium állásfoglalását a szlovén ügynökség (STA) ismertette.

A Twitter-oldalán a többi között azt hangoztatta: a nem járul hozzá az értékeinek megerősítéséhez és a jószomszédi viszonyhoz.

A térképen a Trianon előtti Magyarország látható, amelyek után kezek nyúlnak, hogy letépjék az ország kétharmadát. A magyar kormány június 4-én, a Nemzeti Összetartozás Napján jelentette meg a térképet hivatalos közösségi oldalán, az 1920. június 4-i trianoni békeszerződés 99. évfordulóján.

Kést döftek Szlovénia szívébe

A térkép közzétételét Marjan Šarec szlovén kormányfő is bírálta. Twitter-oldalán azt írta, hogy ő a kérdésben világos álláspontot képvisel: “Ez sem nem európai, sem nem békés. Ezzel kést döftek Szlovénia szívébe.”

Csak a barátság
Marjan Šarec Szlovénia SlovenijaSzlovénia mindig jószomszédi kapcsolatokban akar élni, és mindenkivel baráti viszonyra törekszik. Nem csak a szomszédokkal, hanem és a világ összes országával – mondta a szlovén miniszterelnök. Šarec hozzátette: “Nem tudunk és nem maradhatunk csendben, amikor ismét ilyen eszmék jelennek meg.”

Borut Pahor szlovén elnök a STA hírügynökségnek kijelentette: érthető és helyes, hogy egy demokratikus közösség elítéli az olyan térképek megjelentetését, amelyek területi igényeket támasztanak más országokkal szemben. Úgy vélte: az ilyen kísérletek miatt nagyobb erőfeszítéseket kell tenni a tisztelet és az együttműködés kialakítására nemzeti kereteken belül és egymás között is.

Magyargyűlölő üzenetek
népujság szlovéniaA szlovéniai Népújság május végén arról számolt be, hogy Horvát Tomi, a Lendva Községi Magyar Nemzeti Önkormányzati Közösség (LKMNÖK) Tanácsának alelnöke telefonon magyargyűlölő, sőt fenyegető üzeneteket kapott. Az alelnök ezt bejelentette a rendőrségen, amely – szavai szerint – egyelőre szabálysértési eljárást indított az ügyben. A Népújság szerint az önkormányzat május végi ülésén több kisebbségi jogot és magyar nyelvhasználatot csorbító esetről is beszámoltak.

A magyar Országgyűlés 2010. május 31-én a nemzeti összetartozás napjává nyilvánította az első világháborút lezáró trianoni békeszerződés aláírásának napját, június 4-ét. , Csehszlovákia és a Szerb-Horvát-Szlovén Királyság akkoriban nagy területekre tett szert, Szlovéniához került a Muravidék, ahol ma is élnek .

A horvát álláspont itt található.


Lektor nélkül dolgozunk. Ha helyesírási hibát találsz, akkor jelöld ki a szót az egérrel, majd egyszerre nyomd le a következő két billentyűt: Ctrl+Enter. A program semmiféle személyes adatot nem kér, és nem továbbít. Köszönjük, hogy segítesz jobbá tenni a BALK-ot!


kis festett kabatok222kis festett kabatok
Aestherar 412
tarhelypar-412

Napi hírlevél


Mi munkát teszünk bele, legyen a megosztás a fizetség!

250x250


🚗 H-1089 Budapest, Delej utca 51

📬 contact@balk.hu

☎️ +36 30 631 3104

💁‍♂️ Rólunk - About us

📰 Impresszum

💰 Szponzorált tartalom

🏁SEO-partner

BALK Magazin © 2019-2022

Helyesírási hiba jelentése

A következő értesítést küldjük a szerkesztőnek: