Connect with us

Szerbia

Szerbiában sárgára csökkentették a vörös szinű biztonsági fenyegetettséget

A szerb belügyminiszter szerint ez továbbra is fokozott éberséget, rendőri jelenlétet és egyéb megelőző intézkedéseket jelent a kritikus infrastruktúrák, bevásárlóközpontok, mozik és állami intézmények esetében, illetve olyan helyeken, ahol sok ember tartózkodik

Avatar photo

Közzétéve:

A megjelenés dátuma

A szerb belügyminiszter bátorságért járó plakettel jutalmazta Miloš Jevremovićot, akit egy vahhábista az izraeli nagykövetség előtt nyílpuskával lőtt meg. A miniszter az ünnepségen azt is bejelentette, hogy sárgára csökkentik a terrorfenyegetettséget (Forrás: Screenshot, N1, Tanjug)
A szerb belügyminiszter bátorságért járó plakettel jutalmazta Miloš Jevremovićot, akit egy vahhábista az izraeli nagykövetség előtt nyílpuskával lőtt meg. A miniszter az ünnepségen azt is bejelentette, hogy sárgára csökkentik a terrorfenyegetettséget (Forrás: Screenshot, N1, Tanjug)
Értékeld ezt a cikket a szívecskék segítségével!
[Összesen: 2 Átlag: 5]

Hallgasd meg ezt a cikket!

Ivica Dačić, szerbiai belügyminiszter bejelentette, hogy aláírta a vörös szintű biztonsági fenyegetettség feloldásáról szóló utasítást, amelyet a mérsékeltebb sárga szintű fenyegetettségre csökkentettek. Dačić ezt akkor jelentette be, amikor találkozott Miloš Jevremovićtyal, akit június 29-én egy vahhábita támadó nyílpuskával sebesített meg a belgrádi izraeli nagykövetség előtt. A merényletet a szerb hatóságok azonnal terrortámadásnak minősítették.

Vörösről sárgára

A szerb belügyminiszter bejelentette, hogy Szerbiában eltörölték a vörös szintű biztonsági fenyegetettséget, a készültséget azonban nem szüntették meg teljesen, Dačić szerint ugyanis az sárga szinten maradt.

A tárcavezető közölte, hogy ez továbbra is fokozott éberséget, rendőri jelenlétet és egyéb megelőző intézkedéseket jelent a kritikus infrastruktúrák, bevásárlóközpontok, mozik és állami intézmények esetében, illetve olyan helyeken, ahol sok ember tartózkodik.

A belügyminiszter azt is elmondta, hogy a terrorizmus elleni biztonsági fenyegetettség vörös fokozata körülbelül ennek a hírnek a megjelenésével egyidőben, vagyis hétfőn (július 8-án) este hét órától szűnik meg.

A vörös fokozatot azt követően rendelték el, hogy a vahhábistákhoz tartozó, és a Szaladin (Salahudin) vallási nevet viselő Miloš Žujović, rátámadt a szóban forgó csendőrre, aki szolgálati fegyverével rálőtt az elkövetőre. A támadó nem sokkal később belehalt a sérüléseibe.

Hősként ünnepelték

Közben kiengedték a kórházból Miloš Jevremovićot, akit a szerb belügyminiszter társai előtt ünnepelt meg, és részesített elismerésben, mivel Szerbiának mostanság éppen ilyen hősökre van szüksége.

A szerb belügyminiszter ennek szellemében elismerésben részesítette a szóban forgó szerb csendőrt, akit a bátorságért járó plakettel jutalmazott, mert a tárcavezetői megfogalmazás szerint hősiesen helytállt az izraeli nagykövetség előtt történt terrortámadás során.

Miloš Jevremović maga is elhitte, hogy hőstettet hajtott végre, miközben nem túl komplikált mondatokban fogalmazta meg a mondandóját, de tőle nyilván nem is azt várják, hogy a szavak, hanem hogy a tettek embere legyen, és ennek maradéktalanul eleget is tett.

Belgrádi kormánypárti jelentések szerint Jevremović háláját fejezte ki kollégáinak, Dačić belügyminiszternek és Vučić elnöknek a támogatásukért, amelyet a nehéz időkben nyújtottak neki és családjának.

Ez arra vonatkozik, hogy a két említett szerbiai vezető a kórházban közösen látogatta meg a “hős csendőrt”, amiről fotó is tanúskodik, bár a média egy része a képről leszerkesztette a belügyminisztert, mint például a kormánypárti Kurir és az Informer, illetve maga a szerb elnök is a saját Instagram-profilján. A szerb elnök udvari médiája nyilván “tiszta forrásból” dolgozott.

Jevremović kiemelte, hogy jól érzi magát, és reméli, hogy teljesítményével elégedettek a munkatársai és a miniszter is. Hozzátette, hogy szerinte Szerbia büszke lehet az olyan emberekre, mint ő, akik nap mint nap a biztonságért dolgoznak.

Értékeld ezt a cikket a szívecskék segítségével!
[Összesen: 2 Átlag: 5]
QR Code

Küld el ezt a cikket e-mailben

Ehhez kattints ide

MeteorológiaKövetés a Facebookon

B.A. Balkanac

Balkanac

Magyarország

Románia

Szlovákia

Négy nap legjava