Connect with us

Szerbia

Az ötezer eurót kereső celjei focista üdvözli a szerb elnököt

Žan Karničnik és a szlovén válogatott készen áll a Portugália elleni mérkőzésre az Európa-bajnokság nyolcaddöntőjében. A szerbek ellen gólt szerző focista a ljubljanai Delo szerint elmondta, hogy bizonyítani szeretnék, hogy képesek felvenni a versenyt a legjobb csapatokkal. Egyúttal üzent a szerb elnöknek is, aki vele példálódzott

Avatar photo

Közzétéve:

A megjelenés dátuma

A celjei Žan Karničnik gólt lő a szerb válogatott ellen, így a szlovénok készülhetnek a Portugália elleni mérkőzésre az Európa-bajnokságon
A 69-dik percben Žan Karničnik vezetéshez juttatja a szlovénokat a szerbek ellen Sergej Milenković-Savić és Predrag Rajković között (Forrás: Screenshot)
Értékeld ezt a cikket a szívecskék segítségével!
[Összesen: 2 Átlag: 5]

Hallgasd meg ezt a cikket!

A celjei Žan Karničnik, aki elsősorban jobb oldali szélső védőként játszik a szlovén válogatottban, de jól teljesít a támadások során is, üdvözölte a szerb elnököt. Aleksandar Vučić vele példálózott, amikor megrótta a szerb válogatottat a rossz teljesítménye miatt, mert még Karničnikot sem tudták megállítani, aki a Celje csapatában játszik mindössze havi ötezer euróért. Karničnik rúgta a szlovénok egyetlen gólját a szerbek elleni mérkőzésen, ami a jelek szerint különösen fájt Vučić elnöknek.

Készülnek a portugálok ellen

Miután a portugálok ügyesen “kisakkozták”, hogy a magyarok helyett inkább a szlovénok ellen játszanak a németországi Európa-bajnokságon, a szlovén labdarúgó-válogatott megkezdte a felkészülést a hétfői mérkőzésre, amely az Európa-bajnokság nyolcaddöntőjében kerül megrendezésre.

Žan Karničnik, aki jelentős szerepet játszott a csoportkörben, elmondta, hogy ő személy szerint mindig a következő mérkőzésre koncentrál és minden meccset egyformán komolyan vesz.

Jó formában van, és optimistán tekint a Portugália elleni összecsapásra.

A Szerbia elleni döntetlent követően Aleksandar Vučić szerb elnök is megemlítette őt, megjegyezve, hogy egy Celjében játszó focista, aki havi 5000 eurót keres, szerzett gólt a szerb válogatott ellen.

Karničnik ezt humorosan fogadta, és elmondta, hogy köszönti Vučić elnököt, aki még a fizetéséről is tud.

A spanyol Marca sportnapilap Karničnikot a csoportkör álomcsapatába választotta be olyan játékosokkal együtt, mint az olasz Gianluigi Donnarumma, a spanyol Marc Cucurella és Fabian Ruiz, a portugál Pepe, a svájci Manuel Akanji és Dan Ndoye, a francia N’Golo Kanté, az osztrák Marcel Sabitzer, a grúz Georges Mikautadze és a német Jamal Musiala mellett.

Mint láthatjuk a Marca által összeállított álomcsapatban, sem magyar, sem szerb játékos nincs, de még horvát sem, ami azért gondolkodásra késztethet.

Karničnik szerint ez azt mutatja, hogy jó teljesítményt nyújt az Európa-bajnokságon, amire büszke lehet.

Otthagyja-e a Celjét?

A szlovén játékos elmondta, hogy élvezi az Európa-bajnokságot, különösen a teltházas stadionokat és a magas színvonalú játékot.

Az első mérkőzésükön, a Dánia elleni találkozó második félidejében mutatott játékuk után kezdték el igazán beleélni magukat a fociba, az angolok elleni összecsapással pedig bizonyították, hogy képesek felvenni a versenyt akár a legjobbakkal is.

Nem látszik kimondottan szomorúnak a szlovén játékos a szerbekkel vívott mérkőzés után (Screenshot)

Karničnik szerint a szurkolók támogatása is motiválja őket, különösen, amikor látják a lelkes drukkereket a stadionokban. Ez további energiát és motivációt ad nekik.

A játékos szerint a Celje számára nehéz lesz megtartani őt a jövőben, mert az Európa-bajnokságon nyújtott teljesítménye után sokan felfigyeltek rá. Nemcsak a szerb elnök, de ezt már csak mi tesszük hozzá.

A Portugália elleni kihívás

A Portugália elleni mérkőzés nagy kihívást jelent Karničnik és a szlovén válogatott számára.

A szlovén focista szerint nem kis feladat, hogy Rafael Leao és Nuno Mendes ellen kell majd pályára lépnie, akik kiváló játékosok, Karničnik szerint azonban az angolok elleni mérkőzésen már bizonyították, hogy képesek felvenni a versenyt a legjobbakkal, így nem félnek a kihívástól.

A szlovén hátvéd nem bánja, hogy nem Románia ellen játszanak, mivel úgy érzi, hogy jobban teljesítenek az erősebb csapatok ellen.

A játékos izgatottan várja az összecsapást, és biztos benne, hogy a portugálok is komolyan veszik majd őket, különösen a márciusi barátságos mérkőzés után, amelyen Szlovénia 2-0-ra nyert ellenük.

A játékos szerint könnyebb motivációt találni egy Európa-bajnokságon, különösen a teltházas stadionokban.

Karničnik elmondta, hogy a családja végigkíséri őt a tornán, ami további támogatást jelent számára, majd hozzátette, hogy a csapat fizikai állapota és önbizalma is javult a torna során, így készen állnak a Portugália elleni kihívásra.

Maradjon-e Rossi a magyar csapat élén?

Ami a magyar válogatottat illeti, a jelek szerint Marco Rossi pozíciója egyelőre megingathatatlan, bár némi visszatetszést váltott ki a “billentyűhuszárokról” megfogalmazott véleménye, de vajon mit gondolnak a BALK olvasói erről?

54
A magyar válogatottnak végül haza kellett térnie a németországi tornáról

Marco Rossinak ezért le kell-e vonnia a következtetéseket?

A másik kérdésünk arra vonatkozik, hogy hol kell változtatni a magyar válogatottban, hogy még jobb eredményt érhessen el?

37
A magyar válogatott teljesítménye hullámzó volt a németországi Európa-bajnokságon

Hol van szükség változtatásra?

Értékeld ezt a cikket a szívecskék segítségével!
[Összesen: 2 Átlag: 5]
QR Code

Küld el ezt a cikket e-mailben

Ehhez kattints ide

MeteorológiaKövetés a Facebookon

B.A. Balkanac

Balkanac

Magyarország

Románia

Szlovákia

Négy nap legjava