Connect with us

Horvátország

INSPIRÁCIÓ: Ferenc pápa megáldotta a horvát labdarúgó válogatottat
4.7 (3)

Ferenc pápa megáldotta a horvát labdarúgó válogatottat a Vatikánban, hangsúlyozva a csapatmunka és az együttes siker fontosságát. Zlatko Dalić, a válogatott szövetségi kapitánya ugyanakkor megosztotta a pápával a válogatott mottóját, ami csak egyetlen szó, és nem más, mint a “család”

Avatar photo

Közzétéve:

A megjelenés dátuma

Ferenc pápa, és a horvát labdarúgás pápája, Luka Modrić
Ferenc pápa, és a horvát labdarúgás pápája, Luka Modrić (Forrás: X platform, Catholic Arena)
A csillagok segítségével értékeld a cikket!
[Összesen: 3 Átlag: 4.7]

Hallgasd meg ezt a cikket!

A Horvát Labdarúgó Szövetség (HNS) delegációja, élén Marijan Kustić elnökkel, különleges meghívást kapott a Vatikánba, ahol privát audiencián találkozhattak Ferenc pápával. Az eseményre a Vatikán VI. Pál termében került sor, és a találkozóról a HNS hivatalos oldalán számoltak be szerdán. Marijan Kustić elnök egy különleges ajándékkal készült a pápának: a horvát labdarúgó válogatott egy bekeretezett mezével, melyen az „1” szám és a „Franjo” név szerepelt, valamint egy replikával az első labdáról, amellyel Horvátországban elkezdték a labdarúgást.

Ferenc pápa megáldotta őket

Ferenc pápa a találkozón hangsúlyozta a csapatmunka fontosságát, és azt mondta a horvát focistáknak, hogy amikor a válogatott színeiben futballoznak, az a megtiszteltetés jut ki nekik, hogy népüket képviselik.

A szentatya saját szavai szerint különösen szereti hangsúlyozni a csapatként való együttműködés fontosságát a sportban, mert az a társadalmi élet analógiája, ahol különböző környezetekben együtt élnek és dolgoznak az emberek.

– Az egyéni teljesítmények fontosak, akárcsak a képzelőerő és a kreativitás… De ha az individualizmus kerül előtérbe, az összes dinamika megbomlik, és a cél nem érhető el. Ezért köszönöm, hogy példát mutatnak, hogyan kell csapatnak lenni!

– intézte szavait Ferenc pápa a horvát labdarúgó válogatott tagjaihoz.

Az ajándékokat Marijan Kustić, a Horvát Labdarúgó Szövetség elnöke adta át a pápának

Az ajándékokat Marijan Kustić, a Horvát Labdarúgó Szövetség elnöke adta át a pápának Forrás: Vatican Media)

Kustić HNS-elnök háláját fejezte ki a pápa szavaiért, és nagy megtiszteltetésnek nevezte, hogy a horvát válogatott találkozhatott a Szentatyával, és köszönetet mondott az áldásért és a kedves szavakért.

A Horvát Labdarúgó Szövetség elnöke hangsúlyozta, hogy a válogatott tagjai büszkék arra, hogy a futball által képviselhetik a horvát népet, majd hozzátette:

– A világ éppen a labdarúgó válogatottunkon keresztül ismerte meg a horvátokat, mint tehetséges, szenvedélyes és bátor nemzetet, amelynek legfontosabb értékei a hit Istenben, valamint a szeretet a család és a haza iránt.

Hányadikak legyenek a horvátok

Zlatko Dalić, a válogatott szövetségi kapitánya úgy fogalmazott, hogy “áldottnak érzik magukat, mert találkozhattak a Szentatyával, akivel megosztotta a válogatott mottóját, amely csak egyetlen szó, és nem más, mint a “család”.

Dalić ezzel kapcsolatban kiemelte, hogy “a családi értékek tekinthetők minden siker alapjának.”

– Ez a találkozó további inspirációt adott nekünk, hogy ugyanazon az úton folytassuk, amelyen elindultunk, és méltón képviseljük a népünket, a hazánkat

– jelentette ki a horvát szövetségi kapitány a pápai audiencián, amelynek a végén Ferenc pápa egy biztató mondatot is intézett a csapathoz:

– A legutóbbi világbajnokságon harmadikok lettek, most viszont legyenek másodikak vagy elsők!

– mondta a pápa ebben a sorrendben, ez olaszul úgy hangzott, hogy “secondo o primo”, amire az egész csapat egyöntetűen vágta rá, hogy “primo”.

Az audiencia után Mario Pašalić úgy fogalmazott: szép lehetőség volt mindannyiuk számára, hogy a pápa fogadta és megáldotta a csapatot.

– Nagy hatással volt rám a pápa, nagyon közvetlen és humoros volt, ami különleges élmény volt az egész csapat számára. Jól ismeri a futballt, de ez nem meglepő, hiszen argentin.

Nyilatkozat: Ez a cikk a horvát labdarúgó válogatott és Ferenc pápa találkozójáról szól, amely során a pápa megáldotta a csapatot a Vatikánban. A tartalom informatív célokat szolgál.

A csillagok segítségével értékeld a cikket!
[Összesen: 3 Átlag: 4.7]
QR Code

Küld el ezt a cikket e-mailben

Ehhez kattints ide

Feliratkozás a Hírlevélre

Az e-mailek heti három alkalommal hétfőn, szerdán és pénteken kerülnek kiküldésre.

MeteorológiaB.A. Balkanac

Balkanac

Magyarország

Szlovákia

Európai Unió

Oroszország

Kína

Három nap legjava