Connect with us

Magyarország

A boszniai Szerb Köztársaság elnöke most Budapesten találkozik Orbán Viktorral

Avatar photo

Közzétéve:

A megjelenés dátuma

Egyre szorosabb szövetségben
Egyre szorosabb szövetségben (Forrás: Dnevni Avaz)
A cikk meghallgatása

A boszniai Slobodna Bosna bosnyák baloldali napilap Milorad Dodik kabinetjére hivatkozva arról számolt be, hogy a boszniai Szerb Köztársaság elnöke a délutáni órákban Budapestre érkezik, és a holnapi nap folyamán több találkozón vesz részt.

A hivatalos látogatás teljes programja nem ismert, annyi azonban bizonyos, hogy Dodik találkozik Orbán Viktor miniszterelnökkel és Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszterrel.

Dodik kabinetének nyilatkozata alapján a találkozó a magyar fél és a boszniai Szerb Köztársaság közti eddigi sikeres együttműködés folytatása.

Ennek keretében aláírásra kerül egy együttműködési megállapodás a felek között az egészségügy területén alkalmazott fejlett technológiák átadásáról.

A két politikus legutóbb alig több, mint egy hónappal ezelőtt találkozott Banja Lukában, ahol Orbán Viktor magyar miniszterelnök átvette partnerétől a boszniai Szerb Köztársaság legmagasabb kitüntetését, a boszniai Szerb Köztársaság érdemrendjét a lánccal. Az eseményt követő sajtótájékoztatón Orbán és Dodik kölcsönösen barátként és megbízható partnerként hivatkozott egymásra.

MeteorológiaB.A. Balkanac

Balkanac

Magyarország

Szlovákia

Oroszország

Kína

Európai Unió


Öt nap legjava