Connect with us

Szerbia

Túlélte az ütközést a kétéves Danka Ilić, de megfojtották, Vučić halálbüntetést akar (18+)

A gyanúsítottak egyelőre nem árulják el, hogy hova vitték a kislány földi maradványait, egy magánnyomozó szerint valószínűleg abból indulhatnak ki, hogy ha “nincs hulla, a bűn nulla”, ennek a szlogennek szellemében cselekedtek korábban a Veljko Belivuk féle bűnszervezet tagjai is. Az eset miatt a szerb elnök jelezte, hogy ismételten kérni fogja a kormánytól a halálbüntetés helyreállítását

Avatar photo

Közzétéve:

A megjelenés dátuma

Az ütközés (gyilkosság) helyszíne
Az ütközés helyszíne. a zöld kör jelzi a házat, ahol a gyerekek játszottak, a piros körök fentről lefelé: 1.) ahol a tettesek megálltak (visszafordultak), 2.) ahol elütötték a kislányt, 3.) ahonnan a szomszédasszony látta a kislányt az úton, 4.) ahol az apa találkozott velük, és érdeklődött a lánya iránt (Forrás: Prva Televízió)
A cikk meghallgatása

A szerbiai bűnügyi rendőrség parancsnoka szerint túlélte az ütközést a tizenkét nappal ezelőtt eltűnt kétéves Danka Ilić, és magához tért az autóban, de az egyik gyanúsított megfojtotta. Ninoslav Cmolić szerint mindketten beismerték a Bor városa közelében történt bűncselekményt, és közölték, hogy a lány holttestét egy szeméttelepre vitték, majd egyikük két nappal később eltávolította onnan a földi maradványokat, ezzel kapcsolatban további két személyt vettek őrizetbe bűnsegédlet gyanújával. A gyanúsítottak egyelőre nem árulják el, hogy hova vitték a kislány földi maradványait, egy magánnyomozó szerint valószínűleg abból indulnak ki, hogy ha “nincs hulla, a bűn nulla”, ennek a szlogennek szellemében cselekedtek korábban a Veljko Belivuk féle bűnszervezet tagjai is. Az eset miatt a szerb elnök jelezte, hogy ismételten kérni fogja a kormánytól a halálbüntetés helyreállítását.

A kislány túlélte az ütközést

Előző cikkünk annál a pontnál ért véget, hogy Danka Ilić édesapja találkozott a két elkövetővel, akiknél aziránt érdeklődött, hogy netalán látták-e a lányát, de ők azt mondták, hogy nem találkoztak vele.

A szerbiai bűnügyi rendőrség parancsnoka a Prva Televízióban részletesen feltárta, amit a hatóságoknak eddig sikerült kideríteniük.

Ninoslav Cmolić és a helyszín

Ninoslav Cmolić, a szerbiai bűnügyi rendőrség parancsnoka a Prva Televízióban, és kutatás az egyik helyszíne (Forrás: Prva Televízió)

Ezek szerint a két elkövető – mindkettő ötven éves – megállt annak a háznak a közelében, ahol az Ilić család tartózkodott, hogy elvégezzék a kis dolgukat, majd beszálltak az autóba, és tovább indultak, de alig mentek néhány tíz métert, és annak ellenére elütötték Danka Ilićet, hogy a GPS-adatok szerint nem mentek negyvennél többel, így vérnyomok sem keletkeztek.

A szerbiai Bűnügyi Igazgatóság parancsnoka a Prva Televíziónak nyilatkozva elmondta, hogy a kislány a balesetet követően még életben volt, de az autó utasa megfojtotta.

Cmolić egy kérdésre válaszolva elmondta hogy a gyanúsítottak mindent bevallanak, de annál a pontnál megtagadják az együttműködést, hogy hol vannak a kislány földi maradványai.

– A fővádlott beismerte, hogy elvette a kis Danka életét, de itt megállt, és azt mondta, hogy nem emlékszik arra, hogy hol rejtette el a holdtestet

– jelentette ki Cmolić, aki részletekbe menően feltárta, hogy pontosan mi történt. Az ütközést követően a jármű utasa emelte be a kislányt a hátsó ülésre, ahol a kis Danka magához tért, így néhány méter után ismét megálltak, az utas kiszállt, kinyitotta a hátsó ajtót, és megfojtotta a kétéves teremtést, akinek a holttestét ezután kivitték a már említett szeméttelepre.

A két bűnsegéd letartóztatása

A bevezetőben említett két bűnsegéd letartóztatása (Forrás: szerb belügyminisztérium)

A rendőri vezető arról is beszélt, hogy már a nyomozás első napjaiban előállították a két feltételezett elkövetőt, és megpróbálták őket poligráfos vizsgálat alá vetni, ami nem sikerült, mert olyan részegek voltak, hogy túlzottan lelassult a reakcióidejük.

Szörnyek a köbön, Vučić halálbüntetést akar

Egy magándetektív úgy nyilatkozott az újvidéki Dnevnik (Hírek) hírportálnak, hogy a gyanúsítottaknak tudniuk kellene, hogy hol van a kis Danka holtteste, hacsak nem adták át egy harmadik félnek, aki elszállította a földi maradványokat egy általuk ismeretlen helyre.

Ennek fennáll a lehetősége, a szerbiai rendőrök ugyanis őrizetbe vettek egy 73 és egy 40 éves férfit, akik a feltételezések szerint bűnsegédként áthelyezték a kislány holttestét egy másik, jelenleg ismeretlen helyre.

Az előbb említett rendőri parancsnok megerősítette, hogy a kétéves Danka Ilić megfojtásával gyanúsított személy apjáról és testvéréről van szó, de elképzelhető, hogy az ügyészség más családtagok meghallgatását is kérni fogja.

A rendőrség Bor környékén – ahol a gyilkosság történt – több ház udvarát is átvizsgálja, átnézik a szennyvíztárolókat, sőt még a temetőket is.

A fent említett magándetektív, akit Braca Zdravkovićnak hívnak, az esettel kapcsolatban azt mondta, hogy az eddigi ismeretek arra utalnak, hogy az elkövetőknek “bűnözői agyuk” van: nagyon félnek a büntetéstől, de még jobban félnek attól, hogy „mit mond a falu”, ez pedig sok esetben szolgál indítékként a legbrutálisabb gyilkosságok elkövetésekor. Ugyanakkor betegesen gyűlölik a rendőrséget, és bizonyos mértékig élvezik, hogy nem mondják meg a teljes igazságot, amivel még nagyobb zavart keltenek.

Zdravković megjegyezte, hogy minden gyanúsított abban reménykedik, hogy egyszer csak egy varázsütésre elkerülheti a büntetést, és ezt szolgálhatja az az elképzelés, hogy ha “nincs hulla, a bűn nulla” (nema tela, nema dela).

A magándetektív azonban megjegyezte, hogy az elkövetőket akkor is elítélhetik, ha nem találják meg a kétéves Danka Ilić földi maradványait, létezhetnek ugyanis közvetlen és közvetett bizonyítékok, de születhet bírói meggyőződésen alapuló ítélet is, hogy a beismerésről ne is beszéljünk.

Zdravković nem zárta ki azt sem, hogy a harmadik fél esetleg emberi ésszel nehezen felfogható dolgokat művelt a kislány földi maradványaival, ezt a kijelentést bizonyos értelemben tekinthetjük akár a közvélemény felkészítésének is a lehető legrosszabbakra.

A fejleményekre reagálva a szerb elnök az Informer hírportálnak/televíziónak adott interjújában azt mondta, hogy ez a cselekmény “halálbüntetést érdemel”. Aleksandar Vučić hozzátette, hogy írásban nyújtja be a halálbüntetés helyreállításával kapcsolatos kezdeményezését a szerbiai kormányának, amikor hazatér Párizsból, ahol Macron elnökkel folytat megbeszélést, ez egyébként a jövő hét közepét jelenti.Mini közvélemény-kutatás

Az alábbi közvélemény-kutatás csak a BALK olvasóinak véleményét tükrözi, és semmiképpen sem tekinthető átfogó, reprezentatív felmérésnek. A mini közvélemény-kutatás eredményére történő esetleges hivatkozás alkalmával ezt mindenképpen figyelembe kell venni. Ez a véleménynyilvánítás névtelen, eredménye semmilyen más célt nem szolgál, mint a tájékoztatást, elegendő szavazat esetén a BALK cikkeiben alkalomadtán hivatkozni fogunk rá. Egy látogató csak egyetlen szavazatot adhat le.


Ha nem tetszenek a felkínált opciók, magad is adhatsz hozzá egy újabb válaszadási javaslatot. Ehhez kattints a megfelelő mezőbe, és kezdj el gépelni! Az általad felkínált javaslat szerkesztőségi jóváhagyást követően kerül a listára.


70
Mára már világossá vált, hogy szörnyű gyermekgyilkosság történt Szerbiában

Milyen büntetéssel kell sújtani az elkövetőket?

If 'Other' is filled, checked answers are ignored.

MeteorológiaB.A. Balkanac

Balkanac

Magyarország

Egyre szorosabb szövetségben Egyre szorosabb szövetségben
Magyarország2 óra telt el azóta

A boszniai Szerb Köztársaság elnöke ismét Budapesten találkozik Orbán Viktorral

TartalomjegyzékA kislány túlélte az ütközéstSzörnyek a köbön, Vučić halálbüntetést akarMini közvélemény-kutatás A cikk meghallgatása A boszniai Slobodna Bosna bosnyák baloldali...

A magyar külügyminiszter fogadta a koszovói miniszterelnök-helyettest, akivel az uniós bővítésről is tárgyalt A magyar külügyminiszter fogadta a koszovói miniszterelnök-helyettest, akivel az uniós bővítésről is tárgyalt
Koszovó2 óra telt el azóta

Szijjártó az uniós bővítésről tárgyalt a koszovói miniszterelnök-helyettessel

Bislimi és a magyar fődiplomata közötti találkozóra két nappal ezt megelőzően kerül sor, hogy az Európa Tanács Miniszteri Bizottsága ülésezik,...

PORTAL KOMBAT: Orosz világigazság, így néz ki a Pravda-hu.com címoldala PORTAL KOMBAT: Orosz világigazság, így néz ki a Pravda-hu.com címoldala
Horvátország3 nap telt el azóta

PORTAL KOMBAT: Működésbe léptek az orosz “békeharcos portálok” a világ félretájékoztatására

A VIGINUM dezinformáció-ellenes francia állami hivatal nyomozói ez év februárjában csaknem 200 oldalt azonosítottak a Portal Kombat csoportban, de azóta...

A Török Áramlat üzembe helyezését követően Bulgárián és Szerbián keresztül érkezik a földgáz Bosznia-Hercegovinába, vagyis az FGSZ-t a Gazprom kigolyózta A Török Áramlat üzembe helyezését követően Bulgárián és Szerbián keresztül érkezik a földgáz Bosznia-Hercegovinába, vagyis az FGSZ-t a Gazprom kigolyózta
Bosznia4 nap telt el azóta

Pert nyert az FGSZ a két boszniai gázszolgáltatóval szemben, miután a Gazprom kigolyózta Boszniából

Az iparági pletykák arról szóltak, hogy a boszniai földgázszükségletet 100%-ban kielégítő Gazprom vezetése gyakorolhatott nyomást a földgáz beszerzésért felelős boszniai...

Épül a gyorsvasút Topolyánál, szorgalmasak a kis kínai bogarak (BuBe) Épül a gyorsvasút Topolyánál, szorgalmasak a kis kínai bogarak (BuBe)
Magyarország1 hét telt el azóta

Sürgős lett a kínaiaknak: az év végéig elkészül a BuBe gyorsvasút szerbiai szakasza

A magyar oldalon a Belgrád ás Budapest közötti vasúton 152 kilométer hosszan történik az építkezés, és itt is kétvágányú pálya...

Szlovákia

Oroszország

Kína

Európai Unió


Öt nap legjava