Connect with us

Szerbia

SZÖRNYEK: Elütöttek egy kétéves kislányt, majd a szeméttelepre dobták

A két 50 éves férfit állítólag a napokban már kihallgattak, de bizonyítékok hiányában elengedték őket, miután autójukat korábban a helyszín közelében látták. Egyes lapértesülések szerint azonban a törvényszéki szakértők most vérnyomokat találtak az autóban, ezt követően a cég könnyedén megállapította, hogy ki vezette a járművet Danka Ilić eltűnésekor

Avatar photo

Közzétéve:

A megjelenés dátuma

A tíz nappal ezelőtt eltűnt kislány már nincs életben
A tíz nappal ezelőtt eltűnt kislány már nincs életben (Forrás: szerb belügyminisztérium)
A cikk meghallgatása

Véget ért egy reménykeltő fordulattól sem mentes dráma Szerbiában, miután letartóztatták azt a két férfit, akik a két éves Danka Ilić haláláért felelősek. Két vízvezetékszerelőről van szó, akik elütötték a kislányt, majd az élettelen testet betették a csomagtartóba, és egy illegális szemétlerakóhelyen hagyták. A szerb elnök az ezzel kapcsolatos fejleményekről a szerbiai kormány ülésén számolt be, amelyen megjegyezte, hogy “milyen monstrumokkal is van dolgunk”.

Elütötték a kislányt, majd a szeméttelepre dobták

A kelet-szerbiai Borban letartóztatták a helyi Vodovod vízügyi vállalat két dolgozóját, mert a gyanú szerint a vállalati autójukkal elütötték a kétéves Danka Ilićet, mindössze hét perccel azt megelőzően, hogy a gyerek anyja jelentette a kislány eltűnését.

A rendőrségi nyomozás adatai szerint mindössze ennyi idő telt el attól a pillanattól, hogy az anya utoljára látta a kétéves Dankát a Bor melletti Banjsko Poljében, ahol a helyi vízszolgáltató Fiat Pandája elütötte.

Az autóban két ötvenéves férfi ült, mindketten a bori vízművek dolgozói, az élettelen kislány földi maradványait betették a csomagtartóba, majd az út mentén lévő egyik illegális szeméttelepre vitték.

A rendőrség szerint az autót vezető S.J. közlekedésbiztonsági szempontból súlyos bűncselekményt követett el, vagyis ennek gyanúja miatt vették őrizetbe, miután túl gyorsan hajtott. A D.D. nevet viselő kollégáját bűnsegédlettel gyanúsítják.

Közben Bratislav Gašić ügyvivő szerb belügyminiszter megerősítette ezeket a részleteket, és elmondta, hogy a kislány hazafelé tartó édesapja találkozott is a két tettessel, akiktől aziránt érdeklődött, hogy látták-e a két éves Dankát, de ők azt mondták, hogy nem.

Danka Ilić eltűnését édesanyja a múlt kedden, vagyis tíz nappal ezelőtt jelentette a rendőrségen, ami után Szerbia történetében először aktiválták az Egyesült Államokban Amber Alert néven ismert Találj meg! (szerbül Pronađi me) rendszert, amelyet tavaly októberben installáltak.

A rendszer bevezetésével kapcsolatban tartott sajtókonferencián részt vett Aleksandar Vučić szerb elnök, Bratislav Gašić rendőrminiszter és Christopher Hill, az Egyesült Államok szerbiai nagykövete, valamint érintettként Igor Jurić, a Tijana Jurić Alapítvány alapítója, aki az elmúlt években leginkább síkra szállt az Amber Alert szerbiai bevezetése mellett. Tijana Jurić egy szabadkai születésű lány volt, akit 2014-ben a közeli Bajmokon raboltak el, majd gyilkoltak meg.

Milyen szörnyekkel is van dolguk!

A két 50 éves férfit állítólag a napokban már kihallgatták, de bizonyítékok hiányában elengedték őket, miután autójukat korábban a helyszín közelében látták.

Egyes lapértesülések szerint azonban a törvényszéki szakértők most vérnyomokat találtak az autóban, ezt követően a cég könnyedén megállapította, hogy ki vezette a járművet Danka Ilić eltűnésekor.

A kislány földi maradványait keresik

A kislány földi maradványait keresik (Forrás: NIN)

Állítólag ezután mindketten beismerték a ‘bűncselekményt’, ahogy a rendőrség a sajtóközleményben megfogalmazta. Az ügyben eljáró zaječari ügyészség közleményéből arra lehet következtetni, hogy gyermekgyilkosság bűntettével gyanúsítják őket, ami életfogytiglani szabadságvesztéssel büntetendő.

Aleksandar Vučić szerb elnök a kormányülésen szintén “gyilkosság” elkövetéséről beszélt, amihez hozzátette, hogy a rendelkezésére álló információkból azt a következtetést vonta le, hogy mindkét érintett beismerte a tettét.

A szerb elnök ezt követően az előtte lévő dossziéba nézett, majd csak annyit jegyzet meg, hogy “milyen monstrumokkal is van dolgunk”.

Ezáltal tehát tragikus módon véget ért a tíznapos dráma, amelynek során szinte egész Szerbia, és nem csak Szerbia, hanem a környező országok is a kétéves kislányt keresték.

Tegnap-tegnapelőtt ugyan felcsillant a remény, miután egy Bécsben készült videón a két éves kislányt vélték felfedezni, ám az osztrák rendőrség ma reggelre már egyértelműen megállapította, hogy nem Danka Ilićről van szó.

MeteorológiaB.A. Balkanac

Balkanac

Magyarország

Szlovákia

Oroszország

Kína

Európai Unió


Öt nap legjava