Connect with us

Szerbia

Egészségkárosító hatása miatt Szerbiában visszavontak egy terméket, Magyarországon is forgalomban van

Az Árukereső internetes oldal szerint ez a termék, amely a 24132-es számot viseli, Magyarországon is forgalomban van, legalább nyolc kereskedelmi hálózat kínálatában szerepel, köztük a legismertebbekében is.

Avatar photo

Közzétéve:

A megjelenés dátuma

Szerbiában kivonták a forgalomból ezt az egészségkárosító terméket
MEGBÍZHATATLAN A TRUST FÜLHALLGATÓ: Szerbiában kivonták a forgalomból ezt az egészségkárosító terméket (Forrás: Blic)
A labdák segítségével értékeld a cikket!
[Összesen: 0 Átlag: 0]

Hallgasd meg ezt a cikket!

A szerbiai kereskedelmi minisztérium riasztási osztálya (NEPRO) figyelmeztetést adott ki egy mikrofonos fülhallgató esetében, amelyet egyúttal ki is vont a forgalomból.

Konkrétan a Trust kartondobozba csomagolt fekete színű modelljéről van szó, amely a 24132-es számot viseli 8713439241327 vonalkóddal és 2103120xxxx sorozatszámmal.

Az indoklás szerint a terméket kémiai jellegű kockázat miatt vonták ki a forgalomból, miután az említett készüléken lévő műanyag huzalszigetelés megnövelt koncentrációban tartalmaz bisz(2-etilhexil)ftalátot (DEPH), melynek mért értéke 0,26 tömeg%.

Szerbiai közlés szerint ez a ftalát azáltal okozhat egészségkárosodást, hogy károsíthatja a reproduktív rendszert. A készülék nem felel meg a vegyi anyagok regisztrálását, értékelését és engedélyezését szabályozó REACH előírásnak.

A szerbiai kereskedelmi minisztérium riasztási osztálya emiatt elrendelte a termék kivonását a forgalomból, és visszahívását a fogyasztóktól.

Az egészségkárosító terméket Magyarországon is forgalmazzák

Az Árukereső internetes oldal szerint ez a termék, amely a 24132-es számot viseli, Magyarországon is forgalomban van, legalább nyolc kereskedelmi hálózat kínálatában szerepel, köztük a legismertebbekében is.

Internetes adatok szerint a ftalátok közé tartozó dietilhexil-ftalátot (DEHP) széles körben használják a PVC-ből (polivinil-klorid) készült orvosi eszközök (pl. vértartó zacskók, csövek, katéterek és egyszer használatos kesztyűk) lágyítására, hogy ezek az eszközök hajlékonyabbá és jobban használhatóbbá váljanak.

A legújabb kutatások alapján a ftalátokkal kapcsolatos kitettség teratogén vagy karcinogén következményekkel járhat vagy reprodukciós toxicitást okozhat, ezért alternatív anyagokat fejlesztettek ki a PVC eszközök lágyítására és rugalmasabbá tételére.

A labdák segítségével értékeld a cikket!
[Összesen: 0 Átlag: 0]
QR Code

Küld el ezt a cikket e-mailben

Ehhez kattints ide

Feliratkozás a Hírlevélre

Az e-mailek heti három alkalommal hétfőn, szerdán és pénteken kerülnek kiküldésre.

MeteorológiaB.A. Balkanac

Balkanac

Magyarország

Szlovákia

Európai Unió

Oroszország

Kína

Három nap legjava