Connect with us

Szerbia

A szerb rendőrök 870 migránst találtak négy szerbiai városban

Avatar photo

Közzétéve:

A megjelenés dátuma

migránsok
A szerb csendőrök migránsokat vettek őrizetbe a több halálos áldozatot követelő péntek hajnali lövöldözéssel kapcsolatban (Forrás: Blic, szerb belügyminisztérium)
A labdák segítségével értékeld a cikket!
[Összesen: 0 Átlag: 0]

Hallgasd meg ezt a cikket!

A szerbiai rendőrök az utóbbi két napban 870 “illegális migránst” találtak Szabadka térségében, Pirotban, Nagykikindán és Zomborban. A négy város közül Pirot kakukktojás, mert a másik hárommal ellentétben a migráció belépő és nem kilépő állomása Szerbiában. Az akciót irányító rendőrtábornok úgy nyilatkozott, hogy mindent megtesznek a helyzet rendezése érdekében, az ehhez hasonló szólamok azonban eddig sehova sem vezettek, és most sem tűnik úgy, hogy a szerbiai rendőrségnek létezne bármiféle stratégiája a migránsválság kezelésére, amely már régóta nem rendészeti, hanem politikai kérdés.

A számok nyelvén beszélt a migránsokról

A nagyszabású rendőri akciót irányító Dejan Luković tábornok, aki a szerbiai rendőrség igazgatójának helyettese, közölte, hogy négy automata puskát, négy pisztolyt és bizonyos mennyiségű kábítószert találtak.

A számok rabjában élő rendőri vezető szerint 11 200 járművet ellenőriztek, és 15 600 személyt igazoltattak. Az akció során 28 mobiltelefont is találtak, amelyet szakértők vizsgálnak.

Miután szinte minden migránsnak van telefonja, hiszen anélkül aligha működne a migráció, elég furcsa, hogy a rendőröknek mindössze 28 mobilt sikerült találniuk a 870 elkapott migránsnál.

Luković hangsúlyozta, hogy a szerbiai belügyminisztérium tagjai mindent megtesznek a helyzet megoldása és a szerbiai állampolgárok minél békésebb és biztonságosabb életének biztosítása érdekében.

– Azt szeretném üzenni a szerbiai polgároknak, különösen Szabadka, Pirot, Zombor és Nagykikinda lakosságának, hogy érezzék magukat biztonságban, mert a belügyminisztérium tagjai mindent megtesznek ennek a helyzetnek a megoldása érdekében

– mondta a rendőrtábornok, aki szerint az embereknek bízniuk kell a belügyminisztérium tagjaiban, egyszerűbben fogalmazva a rendőrökben.

migránsok

Vajon mi a cél? – A szerb csendőrség egyik tagja a magyar határ mentén kezdődött akcióban

Letáboroznak Szabadka környékén

A Subotica.com nem hivatalos forrásokból úgy értesült, hogy a rendőrök Észak-Bácskában több helyen is táborokat létesítenek a térségben tevékenykedő csendőrség és a különleges alakulatok tagjai számára.

Bratislav Gašić szerb belügyminiszter abban bízik, hogy a következő két hétben megoldják a Magyarországgal szomszédos területeken kialakult problémákat, ezért szerinte addig nem távoznak, amíg az incidensek utolsó előidézőit nem távolítják el a térségből.

Gašić arról is beszélt, hogy ezentúl még szigorúbban bánnak majd a taxisokkal, ha bebizonyosodik, hogy tevékenységük segíti a migránsok csempészését, ami bűncselekménynek minősül, az pedig a jármű elkobzását vonhatja maga után.

Az eddigi hírek szerint a szerb rendőrök hat külföldi, négy afgán és két török ​​állampolgárt vettek őrizetbe a migránsgyilkosságokkal való kapcsolatuk miatt. Ezeket a számokat az akció kezdetén tették közzé, nem kizárt, hogy hamarosan lesz egy “update”.


Mini közvélemény-kutatás


Az alábbi közvélemény-kutatás csak a BALK olvasóinak véleményét tükrözi, és semmiképpen sem tekinthető átfogó, reprezentatív felmérésnek. A mini közvélemény-kutatás eredményére történő esetleges hivatkozás alkalmával ezt mindenképpen figyelembe kell venni. Ez a véleménynyilvánítás névtelen, eredménye semmilyen más célt nem szolgál, mint a tájékoztatást, elegendő szavazat esetén a BALK cikkeiben alkalomadtán hivatkozni fogunk rá. Egy látogató csak egyetlen szavazatot adhat le.

17
Horvátországban és Szerbiában is felmerült, hogy be kell vetni a hadsereget a migránsok megállítására

Hogyan lehet felszámolni a migrációt?

A labdák segítségével értékeld a cikket!
[Összesen: 0 Átlag: 0]
QR Code

Küld el ezt a cikket e-mailben

Ehhez kattints ide

Feliratkozás a Hírlevélre

Az e-mailek heti három alkalommal hétfőn, szerdán és pénteken kerülnek kiküldésre.

MeteorológiaB.A. Balkanac

Balkanac

Magyarország

Szlovákia

Európai Unió

Oroszország

Kína

Három nap legjava